Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to Pavel K.

může se zeptat, jaké máš pravidla pro nevstupování do obchodů? už dostkrát jsem viděl u tebe poznámky typu: no trade no short no long :) tak mě zajímá, jak se to pozná a ještě bych se chtěl zeptat na ideální tvar toho 3U, protože si ho tady jednou popisoval mechanicky, jako že bod C(3) se vytvoří, pokud cena dojde alepson do poloviny mezi 1 a 2bod atd.. z toho bych pochopil ty pajusovi 3U jako právoplatné :D (lepší slovo mě nenapadlo) ale mam pocit nejednou si tu psal už... "že to není 3U tak jak ho chápeš ty" .. zahušťování ceny k vrcholu 3, znamená to, že by 3U mělo být spíš vertikální směrem k průrazu? ideálně bych tě chtěl poprosit o nějaký screen, kdyby si měl čas :)

díky moc, myslím, že jsi inspirací pro mnoho lidí tady a díky, že se dělíš o své know-how (bez stresu, že to přestane fungovat :D jak se tady často stává)

když to shrnu: jak by měl vypadat ideal. 3U? a kdy nevstupovat?

pokud se ti nebude chtít nějak dlouze odpovídat, tak to chápu a dál budu studovat screeny :) (tu) dík moc :)

Odesláno

minarik.j, NO TRADE, NO SHORT a NO LONG si pisu ke kulatym SR urovnim, okolo kterych se v premarketu nebo v prubehu hlavnich hodin tvoril chop.. Podle toho, na nich potom neberu 123 do trendu ani protitrendy, pouze 3U. U tech 3U jde o to, aby se cena zhustovala a dalsi vec, proc bych treba nebral ten pajusovo vstup je ten, ze cena pred tim udelal pri RH (po prurazu toho 3U) uz dost velky pohyb - to se pak da ocekavat nejaka ta korekce a je lepsi do toho nejit. Samozrejme vyjimky existuji, treba kdyz ten 3U vznika cele obchodni hodiny nebo je opravdu pekny.. :) Prikladam sreen z dneska, kdy jsem nemel ani jeden obchod. Vsechny 3 vyznacene 3U (v hlavnich hodinach) byly dost dobre na zobchodovani, ale kvuli nynejsi volatilite jsem nedostal vhodny signal na RH. Na tomhle musim jeste zapracovat, musim testnout jeste jeden mozny vstup po 3U, pokud je trh volatilnejsi..

16066

Odesláno

zdar, ja nic krome jednoho zbrklyho vstupu na proraz 103 (predtim jsem si upravoval graf a nevsiml si, ze vlastne nemam aktivovanou ATM, takze nebyl 1.PT a posun na BE ale jen man. end) - navic to byla totalni pitomost. Jinak bych tam dnes nejaky vstupy nasel ale bylo to vzdy s velkym SL (180-200$/k). Vseobecne ale to dnes nevysivalo vubec pekne. Dnes jsem si zapnul pro legraci i 10s tf abych videl ty intra-min Rh ale jsem zklamany. Pokazdy cena vyrazila a az poslednich 10s zavravorala, takze to nebylo to, co jsem cekal - nebo je to snad ono?? dodavam graf tak, jak jsem si ho dnes popsal v prubehu. slaughter: 17 vstupu?? - nerika se tomu preobchodovani??

16069

Odesláno

pajus:

Vstupy byly podle OP. Tečka. Se svým OP většinou nediskutuju :) Je ale faktem, že standardně mám vstupů tak třetinu. Jdu si zaběhat, kouří se mně z hlavy.

Obecně k dnešku:

Opravdu to vůbec nebyl pěkný den, skoro každý zajímavý pohyb následovaný strašným retracementem, který mě mockrát vyhodil na BE+1 nebo rovnou na SL.
Dnešní ideální PT byl okolo 25 ticků, což mně opět přivedlo k myšlence 2 sad kontraktů, jedna s RRR mezi 2 a 3, druhá 4 až 5. Tohle rozložení se mně jeví jako nejlepší pro většinu mých vstupů, až s tím budu dál, podělím se.

Odesláno

Pavle ... jeste k tomu zhustovani svicek pri 3U ... zhustovani teda znamena to, ze se ceny jako "tlaci" do smeru prorazu 3U, k lince, ktera 3U ohranicuje?? - jestli je to k bodu 3 nebo 4 je jedno?? a pak je taky jedno, na kterou stranu trh jde a vytvari Rh?? Koukam na tu tvoji definici 3U.
Predem vrele diky za objasneni a zdravim
pajus

Odesláno

pajus, mam nekolik vymezujicich pravidel, kdy jake 3U brat, hlavne jde o to, jak se cena chovala pred prurazem, ale to uz si vazne necham pro sebe, chce se tomu zkratka chvili venovat.. :)
Jenom napovim jeste jednu vec, hodne zalezi na tom, jak moc se cena dostala k tretimu vrcholu 3U (tomu, ke kteremu miri). Cim je mu blize, tim lepsi pohyb muzeme cekat. Kdyz je jeste dost daleko od toho tretiho vrcholu, je lepsi, kdyz jeste pred samotnym vstupnim RH udela cena alespon mensi swing na danou TL.
Ale podrobneji to uz vazne rozebirat nebudu. Chce to hlavne vlatni zkoumani. Ja se na 3U koukam uz minimalne rok kazdy obchodni den..

Jinak mezi 102,5 a 103,5 se nam rysuje potencialni 3U. Uvidime, jak to bude vypadat mezi 19.30-20.30. Pokud bude pekny a vstoupim, tak si pujdu pro PT alespon 1000$ na kontrakt (zhruba vyska 3U)..

Odesláno

pajus kucera, Slaughter

Vaši poznámku ke včerejšku nemohu jen tak přejít.
10.5. byl nejlepší obchodní den od konce dubna - z pohledu zisku i chování trhu.
Doufám, že né jen pro mě. Omlouvám se, ale nemohl jsem si tuto reakci odpustit.
Nebojte, opět se stávám jen pasivním pozorovatelem.

Odesláno

ajín:

- tvrdit, že "10.5. byl nejlepší obchodní den od konce dubna - z pohledu zisku i chování trhu." je ryze subjektivní informace s nulovou hodnotou. Tahle diskuze je určena ke sdílení postřehů a zkušeností, jestli máš potřebu se pochlubit, v pořádku, ale pak by se slušelo dát sem screen s obchodama.

- když se podíváš na můj screen, zjistíš, že si z pohledu výnosů opravdu nemám nač stěžovat :) Bavili jsme se o tom, že se nám ten den v kontextu jiných seancí neobchodoval lehce, což je fakt.

- být "pasivním pozorovatelem" je k ničemu především pro Tebe, ale to je Tvoje věc ;)

Odesláno

ajín, mas pravdu, lepsi bude to pasivni pozorovani.. :)

Slaughter, no to byl teda narocny den, gratuluju, zisk to musel byt paradni!

All, nechce se to nechat moc navnadit tema velkyma pohybama posledni dobou. Schvalne se kouknete, jak to vypadalo pred mesicem. Tohle je vazne extrem, tak jenom aby se na to nekdo nesnazil napasovavat nejaky vstupy podle BT.. :) Samozrejme, pokud na to varite jako slaughter, tak je to jenom dobre!

Odesláno

Pavel K.

Díky, chvilkama mě to hlava už totálně nestíhala :) Jak´s dopadl včera s tím večerním průrazem 3U long?

Ad velké pohyby:

Mám zásatní dojem, že se trh změnil poté, co začla s ropou obchodovat i RSJ Algorythmic Trading (Karel Janeček). Možná se pletu, ale při pohledu do DOM to tomu občas dost odpovídá. Co vy na to? Každopádně aktuální volatilita nám asi všem vyhovuje :)

• Vytvořit...