Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

tomicek, jde to, protoze mam u vetsiny patternu na CL predem dane mista, kde vstupuju (u kulatych SR urovni) a nebo beru 3U, ktere se ale chvilku tvori. Na TF beru pouze 3U a to neni problem sledovat. Mam to nastavene tak, ze primarne beru ropu a pokud akorat cekam posunuti SL nebo neco takoveho, tak TF nesleduju. Dnes mi treba kvuli tomu utekl 1 obchod, s tim jsem ale pocital hned, co jsem to takhle zacal obchodovat. Naopak pouze u ropy jsem dost casto nemel co delat, tak jsem si vytvoril tenhle system na 3U na TF.

Slaughter, je to cele jenom jeden vstup na 99,7 (1 sipka UP=buy) a potom 3 vystupy se sadama kontraktu (3 postupne sipky DOWN=prodavani pozice) na 99,98 , 100,06 a 100,48. Urcite by bylo jednodussi se v tom zorientovat, kdybych to sem daval i s popisky kolik na jake urovni bylo nakoupeno a prodano, ale nechci, aby bylo videt, kolik kontraktu jsem zrovna bral..

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

zdar po nedeli: ja mam pondelky az do cca 16.50 obsazeny - jezdim vyzvednout dceru z plavani a dostal jsem se k pc az tesne pred tim krasnym pohybem v 16.45. Po nenapadny informaci, ze nechala vsechny veci na bazenu :( jsem do obchodu radej ani nelez. Jedine, co jsem vzal byla Pavlova klasika ale daleko jsem se nedostal. Pak trh zeslabl a postradal potrebnou stavu. Pokracovani zitra. zdar pajus

16055

Odesláno

pajus:

I tak se tam dal vzít krásnej vstup těsně před 17:50. Už jsem ho nebral, měl jsem dost, ale pokud´s byl čerstvej a chvilku u počítače, ten průraz 3U po několikanásobném odražení od SR nad 100 se dal v pohodě zobchodvat.

Odesláno

Osobne bych podle svych pravidel nebral ani jeden 3U, ani ten, co jsi zobchodoval ty, ani ten, co psal slaughter. Nerikam, ze by vstup na RH v 17.50 (zhruba) nebyl logicky (2 falesne prurazy a pak rychly pohyb UP spolu s prurazem TL), ale neni to 3U tak, jak ho chapu ja - zhustovani ceny smerem ke tretimu vrcholu 3U.

Navic mam jedno pravidlo. Pokud trh udelal do 17.00 pohyb kolem 2000 USD, tak v dany den koncim. (az na male vyjimky)

Odesláno

pajus:

- "2 falešné průrazy short" (bylo jich tam celkem víc) - je to jasné ztroskotání snahy poslat cenu pod 100 a pak už se po long poohlížím, navíc CCI vypadalo vyloženě dobře - až mně mrzelo, že už mám dost (únava)

- bylo to hodně daleko od DH, tudíž pěkný potenciál RRR

- 3U chápu jednak jako Pavel a taky ho tak obchoduju, druhak beru i 3U, kdy jednu stranu tvoří horizontální linka - většinou SR. Po zhuštění ceny bývají dost často jasné vstupní signály.

Odesláno

Pavle+Slaughter: panove diky moc za perfektni komenty ... tenhle "selskej" rozum (to rozhodne nemyslim pejorativne ale spis obdivne) je potreba se naucit a ridit se jim. Mozna, ze vsechny skoly, ktery jsem kdy absolvoval jsou spis pri tradingu na prekazku.
Nicmene, mam stale jeste 2 otazky:
Slaughter: mam taky otevreny CCI - co pro tebe znamena, ze vypadaly vylozene dobre (CCI 50 "0" cross+CCI14 +100 cross)?? - Vychazel jsi z Rosse??-jeste si chci tuhle jeho kapitolu prostudovat.
Pavel+Slaughter: jak dulezitey je pro vas VOL?? - jak jsem rikal zhruba od 17.20 byl vol dost spatny. Pokud to dobre chapu, tak pokud neni VOL, neni momentum a o nej tu jde v prvni rade, ne??
diky a mejte se
... a at ty Helmuty rozdrtime.
pajus

Odesláno

pajus:

- školy Ti opravdu nepomůžou, mám je taky ;-)
- nemám otevřený graf, tuším, že tam bylo pěkný 0/100 cross a pak Extremecross - to mně po průrazu horizontálního 3U bohatě stačí jako vstupní signál
- důležitý filtr je pro mně taky "jak dlouho" (obecně, ne jen u 3U) - tradeři nevydrží range věčně, čím dýl trvá, tím pravděpodobnější je průraz - ale to je spíš aplykovaná psychologie davu
- už jsem to moc nesledoval, Pavel psal, že tem byl i Rh, na něm bych klidně vstoupil taky, ale tenhle konkrétní obchod jsem z pohledu PA neposuzoval, protože jsem věděl, že ho díky únavě stejně nevezmu
- vztah VOL a momentum není úměrný - nesouvisí spolu. Když máš větší VOL na velkém momentu, je obecně větší pravděpodobnost, že se trend okamžitě nezřítí, ale to je tak všechno. Do VOL analýzy vstupů a výstupů se tady pouštět nebudu, anžto se to teprv učím.

Odesláno

Zdravím vás, pánové. Taky chci poděkovat za vaši diskuzi k ropě, za příspěvky se zajímavými postřehy, s analyzováním daného dne, kde se dal provést zajímavý obchod a na základě čeho, jestli to bylo podložené nějakým fundamentem, makrodaty a nebo jste se opřeli čistě o TA. Beru toto obchodování s ropou (a nejen s ní) jako celek, tedy vědět co si z každé této oblasti pro sebe vzít, zvážit předem možné scénáře a připravit si podle toho své pozice, to je o stylu tradingu. Ne každému vyhovuje vše, naštěstí ;) Já bych dnešní den na ropě četl podobně jako vy. Očekával jsem růst ceny po tom brutálním propadu z minulého týdne, zprávy z Iráku a snižování produkce ropy do budoucna (aby udrželi ceny výš), Kaddafiho ničení ropných oblastí, a k tomu ještě open interest obchodníků na ropě, který prolomil minulý týden historicky nejvyšší úroveň, takže se růst po tom masivním zavírání dlouhých pozic dal očekávat, jen se na to bylo potřeba připravit, být trpělivý a čekat. Ostatně asi tak jako vždy, že? :) Jen pro ujasnění, neobchoduju ropu live, tedy zatím ne. Ale moc se mi líbí jak se na ni cena chová a i když umí být opravdu dravá, věřím tomu že se dá číst a vytvořit na ní konzistentně výdělečný OP. Dovolil bych si přiložit taky jeden screen s dnešním dnem. Long 99,85. Kdo by se nezalekl té korekce a olizování ceny EMA34, mohl se dostat při zachování trendu pěkně vysoko. Já volil PT1$/barrel. U druhého vstupu jsem už nebyl u PC, ale dal by se při předchozím výstupu na PT zobchodovat obdobně na 101,25. Na to že to bylo něco kolem 30minut před zavřením, to byl ale docela nečekaně silný pohyb.

16063

Odesláno

pajus, volume az tolik neresim, koukam se pouze na high-volume usecky (kolem 2500 USD) v kontextu s predchozim pohybem. Pokud se trh uz pred tim dost pohnul, casto to znaci minimalne zpomaleni trendu. Samozrejme nejde to brat uplne mechanicky, ale je to dobry ukazatel a filtr. Jeste pracuju s volume u noveho patternu, kdy je vstup na falesnem prurazu, ale to nemam uplne dodelane, ted neni cas.

Dokud je ropa takto volatilni, tak zacinam koukat na mozny vstup jeste od 19.30 do 20.30, ale pouze na prurazy 3U. Vcera jsem vynechal, ale v patek jsem v tom shortu byl (i kdyz pred tim jsem sel jeste na falesny pruraz do longu - SL).

Odesláno

bré poledne, koukám že nám Asie tu cenu na ropě poslala opět dolů,co? ;) No další podpásovka od které se nedá čekat nic dobrého je rozhodnutí CME o zvýšení marží na WTI o 25%. Jestli budou přihazovat ještě dál, tak to může dopadnout podobně jako s korekcí na stříbře! Je před náma silná resistance v oblasti 102/102,35; tak uvidíme jestli se tam prokoušeme :) Vstup ve 12:30 na 101,45. Na EURUSD to ale vypadá spíš na pád dolů a to by mohlo stáhnout níž i ropu, no uvidíme a pozici zajistíme, že? ;) Ať se daří!!

Odesláno

jste připraveni na lámání chleba, tedy ropy? ;) Už jsme na 102 a i EURUSD vypadá o něco optimističtěji nastaven na pohyb vzhůru! :) Držte si klobouky, možná pofrčíme i do kopce :D A nebo taky obráceně, ale i na to se dá připravit :D

• Vytvořit...