Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

tomicek a pajus:

Kruci hoši, to, co teď Pavel K. vysvětluje tomickovi, jsem já naprosto stejně vysvětloval pajusovi o dvě stránky dříve. Nebuďte líní a aspoň čtěte ostatní příspěvky, tohle je diskuse a ne "stokrát se zeptám na to stejný".

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Slaughter, nebij me, ja jsem v tom nevinne ... v duchu jsem se zasmal ... presne, jak pises, jenze Pavel ma trpelivost ucitele :-)) ... ja jsem ten pruraz zobchodoval ale mel jsem dilema: pockat/nepockat na klasiku 1.Rh?? ... nakonec jsem necekal a udelal jsem dobre ... proc?? rikal jsem si, ze tam bude nahromadeny mraky STP a na Rh by v 1min tf nemusel byt cas, navic jsem si vzpomnel na tvuj vcerejsi vyklad o mikro Rh a sel do toho ale az po prurazu vodorovny linky 3U, navic tam byl peknej narust VOL posl 4 bary. U vystupu (TSL) jsem bohuzel mel slippage -40$ ale i tak OK. Doufam, ze to nebude v duchu "prvni vyhrani z kapsy vyhani" - dneska jsem jezulu obral o darecky. zdar a peknej vikend pajus

16035

Odesláno

pajus:

Pěknej zdůvodněnej a rozebranej vstup, dobrej rozbor situace v trhu, hezká práce s TSL (tu)
Ten první PT se mně zdá zbytečně malej, protože´s vstupoval už nad SR úrovní, ale to je jen můj názor ;)

Odesláno

Ahoj ropáci,

díky za super příspěvky, které jsou opravdu velkou motivací i zajímavým studijním materiálem!
Skočím Vám trochu do diskuze se svým dotazem, snad mě neukamenujete.

1) Jakého používáte pro obchody s ropou brokera?
2) Jaký produkt byste doporučili pro dlouhodobější obchody s ropou v řádech 14ti dnů až měsíců - (zatím jsem používal pákové investiční certifikáty přes brokerjet a jsem spokojen (rolování samozřejmě není příjemné, ale co se dá dělat))
3) Myslíte, že je nyní dobrý nápad naskočit long na několik měsíců? (na peníze nespěchám, mohou tam být i déle než rok, jedná se o cca 200 tis., zamýšlím investovat půlku a půlku si nechat na případné ředění, kdyby šla cena dolu)

Díky předem a ať se Vám daří!
yggy

Odesláno

slaughter:
diky ale nevim, nevim ... v patek vecer a sobotu rano jsem byl v euforii ale cim vic o tom premyslim, tak mam vic a vic pochybnosti:
- zda se mi, ze na tom se ani snad nedalo prodelat - pochopitelne hohl prijit drawback a vykopnout nas ale to zalezi na nastavenem SL
- je ta moje uvaha pred vstupem nejake "edge", ktere me dava vyhodu?? a ktere me vysvetli ten zisk?? - takhle si edge nepredstavuju
- zda se mi, ze situace, ktera se vytvorila bylo jen davove silenstvi tech tisicu lidi,kteri si vroucne prali long- jako kdyby obchodnici/demonstranti stali pred burzou s transparentama a kriceli "My chceme long" a pak vyrvali branu burzy - no a ja jsem se jen k tomu prichomitl a ukradl hned u vratnice zdesenymu rediteli hodinky. K tyhle sit se v podstate schylovalo od rana a bylo jen otazkou casu, kdy trh zase exploduje. (Apropos - prispeved od Pavla v prubehu patecniho odpoledne ohledne moznych problemu pri obchodech short me moc pomohla si srovnat a potvrdit nazor - diky Pavle.)
- na druhou stranu jsem rad, ze jsem si vstup bez klasiky Rh takhle zduvodnil (coz byla urcite dobra uvaha) a pak taky kvalitni rizeni pozice az na TSL
Jinak z toho mam spis smiseny pocity.
Ten nizkej 1.PT je pro me spis psychicka berlicka podle vzoru Ross.

yggy:
mam ucet u IB ... ale tvuj 3. dotaz moc nechapu. Tady maj bych rek lidi jiny techniky na obchodovani nez treba zrovna redeni pozice.

Preju uspesny start do noveho tydne.
pajus

Odesláno

pajus:

- je dobře, že přemýšlíš nad úspěchem - bývá dost zrádný
- ano, byl to nestandardně krásný obchodní den, ale i tak na něm spousta lidí dokázala prodělat. Já jsem, díky svým chybám (viz. screen), udělal asi jen polovinu na kontrakt, než Ty
- úvaha byla správná
- edge je něco, co si musíš budovat, postupně zakomponovat do OP, edge je také Tvoje znalost, zkušenost a cit
- popis s demonstrací mně fakt pobavil, přesně tak to totiž opravdu funguje - my ale nekrademe hodinky, vykonáváme extrémně náročnou práci a dostáváme za to zaslouženou odměnu
- taky jsem používal nízký PT kvůli psychice, pak mě ale neuvěřitelně vyvádělo z míry, když trh udělal 2000 a já jsem získal pár ticků. Ale jako vždy, jde o přístup, vtělený do OP ...
- obecně se mně zdá, že na to jdeš ze správné strany (tu)

Odesláno

Dnes to nebyl zrovna nejlehčí den, ve vyznačených vstupech jsem sice většinou byl, ale buď jsem šel příliš brzo na BE+1, nebo jsem obchod nestihl, nebo jsem ignoroval zásadně klesající momentum a skončil opět na BE+1. Výsledek: 5 x BE+1, 1 PT ve vyznačeném Extreme 2-V. Suma sumáru, při pohledu na možný profit, ostuda. Čím to bylo: - psychika po velmi vydařeném alkoholuplném víkendu s přáteli dost zadrhávala - trh se dnes často choval tak zběsile, až mě mrazilo - starý zlozvyk otevřít si po vstupu DOM se opět ozval Pro zajímavost popíšu mou variaci patternu 2-V, které říkám Extreme 2-V. Používám ho v situacích, kdy se trh zásadně rozjede a nedělá větší korekce, tudíž se do něj velmi špatně nastupuje. Tento pattern zachycuje malé korekce/malé swingy v rámci velmi silného momenta. Extreme 2-V obchoduji takřka výhradně ve tvaru obou CCI, který je označený na screenu před mým vstupem, má-li ale trh zásadně velkou sílu, vezmu i "kostrbatější" verzi, jako tomu bylo dnes. Pro obchodování tohoto patternu není relevantní, je-li jeden ze CCI pod linkou 100.

16050

Odesláno

Slaughter, koukam, ze sice obchoduju PA, ale tvuj indikatorovy system ma mnohem vice diskrecnich prvku.. :) Hlavne to posuzovani u vystupu bych osobne vubec nemel sanci dat, to by bylo na moji psychiku az moc narocne. Jinak dneska to opravdu nebyl moc jednoduchy den (stejne jako na TF), ja nakonec jen 1 obchod, viz. screen.

16052

Odesláno

pridavam se k popisu mych dnesnich obchodu, resp. obchodu. byl jen jeden na prorazeni 3U. ale stal za to. pavle: jak ti jde sledovat 2trhy soucasne? ja jsem zkousel ESko i TFko, ale citim, ze sledovat jeden trh je pro me akorat. obzvlast ropu, ktera se umi tak rychle rozjet. slaughter: jak vstupujes na RB? taky jsem se jimy chvili zabyval, ale protoze ze vseho nejradeji vstupuji za LMT, docela rychle jsem je opustil?

16053

Odesláno

Pavel K.: výstup dřív, než na PT, je ten, kdy trh dlouhohodobě/skokově ztrácí momentum u "nekulaté" SR. Pak už se zpravidla nevyplatí na nic čekat, vzít si RRR 1:2-3 a nevztekat se ... a jak vidíš, tak se mně to teda ne vždy daří. Takže máš recht, na psychiku to náročné je :)
Proto mám raději TSL, to má ale smysl jen v opravdu trendujícím trhu, nebo beru 50 tick u silnějších SR. Obecně to funguje, ale stejně cítím, že to musím dopracovat, akorát mě aktuálně nenapadá efektivnější způsob ...

Z Tvého screenu nějak neidentifikuju, co byly vstupy a co výstupy u 2. obchodu. Můžeš to prosím popsat?

Odesláno

tomicek:

Krásnej obchod, bravo (tu)

U RB vstupuju stop na konci baru, na němž se zformoval pattern CCI - není to příliš elegantní metoda, nicméně Tě velmi často "stáhne do trendu", takže Ti neuteče obchod. Když to má člověk nasledované, je to docela pohoda.

• Vytvořit...