Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Prvni bych bral, je to normalni 123 i pekne, navic pred tim podporene sirokym DB.
Druhy neberu z jednoho prosteho duvodu. To, co se vytvorilo pred tim uz identifikuju jako chop, takze po celou dobu seance uz bych nahoru od teto urovne zadny signal nebral (krome 3U, pro me nejsilnejsi signal, obzvlast na rope).

Jinak dneska v 15.16 na 112,53 long na 3U. Zaroven to melo paradni podporu diky falesnemu prurazu sirsiho 3U z premarketu do shortu, ktery byl ihned zbrzdeny na urovni 112.

Odesláno

Pavle, díky. Mě fascinují ty tvoje vstupy, ono si to jen tak vykoukne nad 112.5, ty tam hodíš čekačku a máš vyděláno. Když se snažím backtestovat, tak mi takovéhle vstupy pravidelně končí na stopce. Nechápu kde bereš tu jistotu, že to na té SR zrovna teď pojede dál a že se to nezastaví, jak se to stává mě. Mohl bys prosím kdyžtak napsat něco k tomu chopu, jako jsi popsal 3U? Díky.

Odesláno

Pro me krasny maly 3U - pekne zhusteni ceny. Normalne bych vstoupil na naslednem RH, ale SL pro me bylo moc velke. Ted uz neobchoduju. Po tak silne pohybu koncim v 17.00.
Jinak od 15.00 jsou na rope hlavni obchodni hodiny, to uz neni premarket.

Odesláno

Pavel K.

Ad premarket: bral jsem to podle indexů ... a to ropu obchoduju několik let :) No, hlavně, že jsem si těch pohybů už mírně před 15:00 za ta léta stihl všimnout :D

Dáš sem svoje dnešní vstupy?

Odesláno

navratil, vsechno ma svoje pravidla, neni to jenom tak ledabyle. Zakladem je identifikovane zhusteni ceny, ktera je na SR urovni, pak vznikla reverzni usecka, ktera pro me byla vstupnim bodem a ukazala mi SL100 USD, pak uz vstupuju. Je to opravdu dost mechanicke, ale to neznamena, ze jsem se do tech grafu nenakoukal spousta hodin. Je dost dulezite si vsimat zhustenych oblasti, jak pro samotny vstup tak pro mista, kdy se vstupu vyhnout. Na vsechno se daji vymyslet pevna pravidla. Jinak dnes jedna chyba. Byl jsem akorat v obchode na TF (viz. aktualni deni na trzich) a nestihl jsem kvuli tomu vstup na CL. Jeste si porad na ty 2 trhy zvykam..

15971

Odesláno

Pavle to já vím že to tam nesázíš jen tak a že přesně víš co a proč děláš, to mě na tom právě fascinuje. Vzpomněl jsem si na gladiátorovo příspěvky, jestlis je sledoval. Působily podobně, vždycky vstup na tom správném místě. Každopádně díky moc za rady.

Odesláno

navratil, vzdycky to spravne neni, ale od toho je stoploss.. :) Gladiatorovo prispevky jsem sledoval, ale na me to byl moc diskrecni pristup tenkrat. A vlastne i ted.
Ono to vazne neni zase tak slozity, ale chce to zacit postupne. Vem si treba jenom ty 3U na zacatek. Jou jednoduse definovatelne a dost silne! Pokud budes mesic koukat do grafu a hledat pouze 3U a tridit je podle pohybu, ktere jim predchazely a ktere po nich nasledovaly, tak mas obchodni system hotovy. Pak uz muzes lehce pridat neco dalsiho.

Odesláno

Pekne vstupy na rope, dobre jsi ji "podojil"! :) Normalne bych rekl, ze to nebyl zase tak jednoduchy den na obchodovani, ale po tom tvem screenu.. :) Ja dneska videl take dost vstupnich mist, ale nektere okolnosti me do obchodu nepustily. Navic u prvniho obchodu si snad nekdo vylozene dosel pro muj posunuty SL. 1 kontrakt byl vyplneny na mnou zadane urovni a zbyvajicich 5 s pozitivnim skluzem.. :) Jinak po otevreni opet velice podobna sitauce jako vcera, cena prorazila 3U do shortu, byla rychle odmitnuta, dnes i za dost silneho volume (coz bylo i diky prurazu premarketu) a pak si to pekne padila do longu. Nyni mam rozdelany vstup jeste drive po takto falesnych prurazech, aby mi neujelo silne momentum, ktere potom casto nasleduje. Zitra nejspis obchodovat nestihnu, mam nejake vyrizovani.

15984

Odesláno

Díky, dnes byl den, kdy mně dával větší smysl FinWin, než PA - což není poslední dobou úplně často. Nabývám stále silnějšího dojmu, že PA dává jaksi nezkreslený pohled na situaci v trhu v dané sekundě. Nicméně občas je CCI k nezaplacení, jako třeba dneska. Tak asi budu chvilku obchodovat tenhle "slepenec", než se pohnu dál ...

"Rozdělaný vstup" - znamená, že seš aktuálně v otevřené pozici? Jestli jo, kdys to otevřel a na jaké ceně?

Vidím, že se naše vstupy dost překrývaly, což je pro mně dobrá zpráva :)

Bledá závist: máš trojúhelník na každým rohu a dává Ti to smysl, bezva (tu)

Ten 3U z premarketu byl na mně hodně přes koleno, strašně nepravidelnej, kdyby se zakreslil podle protichůdných swingů, tak by byl už dvakrát proraženej před tím, nežs ho nakreslil - můžeš mně popsat/odkázat na pravidlo, podle kterýho určuješ "vypadá to sice hrozně, ale 3U to prostě je" - tohle zatím naprosoto nedokážu uchopit.

Díky a držím palce,

S.

• Vytvořit...