Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

navratil:

Co máš v hlavě a ne na papíře jako by neexistovalo. Při samotném tradingu se bez detailní dokumentace k OP mozek jaksi nemá čeho chytit a dělá chyby - nevím, jak to líp vyjádřit. Odmítal jsem tomu dlouho uvěřit, ale je to tak. Dokumentace je základ a není to z mé hlavy :)

Odesláno

Pavel.K:

Ahoj, předem bych ti chtěl poděkovat za inspiraci (začal jsem zkoušet QM) pruraz open range za 14:40- 15:01
jen tak z lehka sem otestoval letošní rok, jak by to vyšlo a vstupy long jsou na 100% hranici horni short jsou se slevou 20%(takže mi stačí aby cena protla tuhle hranici nemusí až tu uplně spodní hranu range) což docela pěkně vylepšilo výsledky sl/pt je 100/450(nemám zatím žádný posunna BE atd.. ) což by dávalo cca 500 měsíčně ... potom sem se začínal zaobírat a studovat, jak by se dalo filtrovat, první jsem se vrhnul na premarket range a pokud byl range pmk větší o 0,3b než 10 denní pruměr, tak z toho vylezlo cca 5 obch měsíčně 40% win do long a 60!% do shortu pruměr na obchod asi 175$ což je na první pohled senzační a smyslupný ale ted jak sem se podíval hodně do historie až do roku 08 tak se zdá, že buď sem to přeoptimalizoval nebo nevim... :/

Mohl by si mi nebo kdokoli jiný poradit, jak dál? napadá mě ještě uprovavat velikosti SL a PT podle Vol...

a potom už jen vyzkoušet jak by to vypadalo s posunováním SL a dál už nevím

díky moc, za jakoukoli inspiraci..

Odesláno

Moc bych to neoptimalizoval, zkus do toho jeste zapojit SR urovne (kulata cisla a H/L premarketu a min. dne). Pak posouvani SL pod/nad swingy. Dalsi dobry filtr je, ze nebudes vstupovat, pokud je open range moc velky (napr. vetsi nez desetidenni prumer). To vylepsuje system dost a ma to svoji logiku.

Jinak long nakonec prisel, ale rope se moc nechtelo na nova high. Ja mel 3 vstupy, 15:38 na 123 po 3U, 16:36 na RH po 3U a 17.03 dokoupeni na RH po 3U long. Ten short po 17.36 byl poradny, ale pro me bez vstupu. Jinak vcelku uspesny den. Navic na TF dnes pekne trojuhelniky.

Zitra si nejspis davam dovcu. Majales vola! :)

Odesláno

A jeste jedna vec, koukni se na zisk, ktery mas ve dnech vyhlasovani zasob..
Jinak pokud si projedes moje prispevky v diskuzi k aktualnim deni na trzich (asi jeste I), tak tam jsme o vsech filtrech diskutovali docela dost.

Odesláno

Pavel K. Díky moc za tip na FastStone - jednín kliknutím print screen uložen ve složce je přesně to řešení, které jsem hledal :) minarik.j: Tohle vlákno je specificky o ropě a Ty potřebuješ spíš základní rady z oblasti price action samotné, tudíž by pro Tebe bylo asi daleko přínosnější zaměřit se na vlákno o ní + na na vlákna o indexech. Co se Tvého OP týká, rád bych Ti poradil, nicméně open range nepoužívám a neobchoduju z vícero důvodů. Včerejší obchody: Screen obchodů , ve kterých jsem byl nebo měl být podle OP viz obrázek, občas to byly ukázkové formace. Obecně jsem to dost mastil, svezl jsem se pěkně až na longu okolo 17:00, ale to asi všichni :) Závěrečný sešup jsem už pro nedostatek sil nezvládl. V reálu jsem zobchodoval pouze 1. a 4. vstup viz obrázek. Obecně pro obchodování s CCI platí to, co pro Rosse: obchoduji jen pěkné a jasné formace.

15950

Odesláno

Slaughter určitě máš pravdu ohledně té PA (psal jsem sem jelikož bych chtěl obchodovat mini ropu a potom norm.)
studoval jsme i Rosse i cci i Larryho W. i Eldera... a problem je v tom, že bych chtěl mít svuj OS co nejvíce mechanický a to se mi zatim vubec nedari.. jesteje prede mnou dlouha cesta....

ale dekuju za jakoukoli radu :) (tu)

Odesláno

minarik.j:

Nejlepší rada na začátek: sledování grafů ničím nenahradíš. Někomu stačí stovky hodin, jiný potřebuje spíš tisíce (já). Systémy všech známých obchodníků jsou dobré a určitě obchodvatelné, nicméně jde o to co bude dávat největší smysl Tobě.
Jeden z největších omylů začátečníků (můj taky) je následující - v běžném životě naprosto správná - úvaha: naučím se systém, udělám si obchodní plán a ono to pak bude fungovat. Nebude. Trhy je potřeba nacítit, naposlouchat, navnímat a teprve pak si můžeš udělat plán na to, jak je uchopíš. O psychologické stránce tradingu ani nemluvě, ale o tom psát nebudu, anžto je tady spousta velice kvalitních článků.
Doporučuju Ti studovat cizí obchodní systémy, dívat se na grafy a počkat, až Ti začnou dávat smysl, což časem začnou, troufám si říct, skoro každému.
Věta "bych chtěl mít svuj OS co nejvíce mechanický a to se mi zatim vubec nedari" je otázka i odpověď. Snaha mít takový OP je správná, nicméně zmechanizovat můžeš něco, co dokonale znáš, ne něco, o čems zatím jen četl.
Nechápu, proč chceš obchodovat zrovna ropu - trh, který bych žádnému nováčkovi nedoporučoval. Zkus si nasledovat tempo více trhů a ten, který Ti bude nejlíp sedět svým chováním, začni zkoumat blíže.

Povzbuzení na závěr: žádná práce v tradingu není zbytečná :)

... jinak já dnes bez vstupu.

Odesláno

Slaughter

děkuju za rady :) já to vidím tak, jak to tady čtu, že v podstatě funguje uplně všechno... jen se tomu věnovat dostatečně dlouho... :) jak už to tady psalo spousta lidí

děkuju za rady, už nebudu tady přispívat offtopic :)
a přesunu se k backtestu

hodně štestí všem (tu)

Odesláno

minarik.j:

Rádo se stalo, tohle vlákno stejně moc nežije :) Docela mně překvapuje, jak málo lidí s ropou obchoduje.
Máš naprostou pravdu v tom, že funguje všechno, čemu se člověk dostatečně dlouho věnuje. A když Ti to došlo hned na začátku, máš velkou výhodu. Pokud Ti dává smysl price action, doporučuju tohle vlákno:
www.financnik.cz/forum/read.php?2,31796,page=60
Je tam toho opravdu dost a dost, navíc podáno velmi srozumitelnou formou. Osobně pomalu opouštím FinWin a přesouvám svou pozornost k PA a v uvedeném vlákně jsem se toho hodně dozvěděl. Je to jen tip, třeba Ti PA vyhovovat nebude, nevím, každopádně držím palce :)

• Vytvořit...