Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

2 Slaughter: ja robím screeny tak že na klávesnici stlačím PrintScreen, otvorím skicár, ( start-programy-príslušenstvo-skicár) dám obrázok vložiť pomocou CTRL+V, obrázok sa dá orezať a následne ho dám "uložiť ako" .. napr. jpeg. ;)

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Slaughter, to byl ale jenom jeden obchod. Jenom vystup byl rozdeleny na 3 sady kontraktu... Ten vstup byl v 16.57 long na cene 111,53. Pokud jsi sel long o 10 ticku driv, tak jsi obchodoval proti low minuleho dne, to nijak nezohlednujes?
Jinak na screeny je vyborny program fast stone capture a je free.

Odesláno

Pavel K.

Aha, myslel jsem, že 4 šipky znamenaly vstup-výstup vstup-výstup ... tedy, já jsem to tak zobchodoval. V tom vstupu, co popisuješ, jsem byl tuším za 111,41, což mně přišlo dostatečně daleko od přirozené rezistence této oblasti na to, abych stihl obchod uzavřít včas, kdyby se trh úplně otočil. Navíc obě CCI hovořily jasně a vstupoval jsem výjimečně limit "se slevou", což takřka nikdy nedělám. Bylo to proto, že jsem chtěl mít rezervu a kdyby obchod utekl, nevadí. Brát obchody blízko rezistencí mně principielně nevadí, nicméně přímo u nich/na nich to nedělám - cena se tam dost často zamotá a dostat se na BE bývá problém. Pokud ale člověk vstoupí v rámci pravidel o něco dřív, má dost prostoru na případné uzavření pozice včas v malém plusu blízko BE. Toť můj názor, jestli to vidíš jinak, moc rád se dozvím, jak to vylepšit.

Odesláno

Pavel K.

... nemám tady právo editovat vlastní příspěvěk, tak znovu a lépe ...

Doplněk k mému pochopení Tvých dnešních vstupů: na screenu jsem to ze šipek pojal jako: long-exit na PT a znovu long-exit na PT. Celkem 2 obchody.
Když se zpětně dívám na grafy, měl jsem tam vyznačenou zásatní rezistenci až okolo 111,60 - od ní se cena odrazila vícekrát - tudíž jsem při 111,41 byl naprosto v pohodě, ale za 111,53 by se mně klepaly kolena.
Nepřestane mně překvapovat, jak často stejnou situaci různí lidé vyhodnocují a popisují naprosto opačně - ale to je vlastně podstata tradingu :-)
Díky za Tvoje komentáře a podněty!

Odesláno

Slaughter, samozrejme zalezi na tom, kdo to ma jak nastavene.. Ja se treba na diskrecni SR urovne uz vubec nekoukam. Na rope mi uplne staci kulaty urovne a H/L premarketu a minuleho dne. Vetsina zasadnich obratu a SR urovni vznikaji kolem techto mist.

Odesláno

Pavel:

"Diskréční SR úrovně" popravdě neznám - dělám si jen linky na místech vícenásobných odrazů. Co přesně myslíš termínem "kulatý úrovně", jsou to 111, 111,50, 112 ... ? H/L premarketu a minulého dne používám taky, u nich vstupuju jen velmi opatrně, ať situace vypadá jak chce dobře. Proto mně taky nevadí vstupovat dostatečně před nimi, těsně po jejich proražení trh dost často vymetá SL a u toho být nechci - na bezpečnější způsob vstupu v těchto oblastech jsem zatím nepřišel.

Odesláno

Teda pánové, na jednu stranu je motivující vidět, jak vám to jede, na druhou stranu mě deptá, že mě ne, a to se neflákám :-). Každopádně respekt. Pavle, jestli se můžu zase zeptat na dvě věci - jak bereš premarket? Vše mimo hlavní hodiny, nebo to máš omezené? Další dotaz je ke stopce - co jsem tak pochopil, dával jsi ji vždycky pod vstupní úsečku, ale včera pod bod 3 - čím to? A ještě jednu věc - jak definuješ 3U? Čím víc se hrabu v grafech, tím víc narážím na to, že nějaké dvě sbíhající čáry si nakreslím leckde, ale jak poznám, který 3U je platný, nebo který průraz je platný? Díky.

A ještě prosba, dávejte prosím screeny, klidně i nějaké starší obchody - mě to hodně pomáhá, hlavně když se začínám ztrácet a přepadají mě pocity, že to nedám. Dík.

Odesláno

navratil:

Ropa je obecně považovaná za jeden z nejtěžších trhů pro ID trading, možná by Ti víc sedělo něco klidnějšího. Já ropu obchoduju proto, že "nedokážu" sedět v obchodě hodinu a čekat na PT, mám rád rychlé obchody. Z podobně dynamických trhů mně napadá ještě Russel, ten se taky umí hezky pohnout. Proto nemám v podstatě moc jiných možností. Jestli Ti ale nevadí delší obchody, na ropu bych se zbytečně nupínal, peníze jsou v každém trhu :-)

Odesláno

No delat si linky na miste vicenasobnych odrazu, to je presne to, co myslim diskrecnimi SR urovnemi. Necitim se s nimi uplne pohodlne a hlavne zrovna na rope nejsou pro muj system vubec potreba. Jinak ja vstupuju prave a pouze u tech kulatych cisel, 111, 111,5 atd. na patterny PA, jestli je to zaroven i H/L prem. nebo min. dne uz tolik neresim. Zakladnim kamenem meho systemu je take to, ze pri vstupu pozaduju min RRR k dalsi kulate urovni pro 1. sadu alespon 1:2,5.

Odesláno

Slaughter: Já na ropu koukám už víc než rok, takže mám respekt ale nebojím se jí. Přijde mi čitelnější a logičtější než indexy - mám nějak lepší pocit z toho, že se jedná o obchod s něčím reálným. Nemám problém s rychlostí nebo s cenou ticku, mě prostě chybí nějaký systém. Zatím jsem vždy něco vymyslel, bez problémů obchodoval (ve smyslu dodržování plánu), ale prostě to dlouhodobě nefungovalo, výhoda byla buď zdánlivá nebo jen dočasná. Mechanické systémy nezafungovaly, takže hledám další inspiraci. Ono to možná tak nevypadá, ale pár stovek live obchodů už za sebou mám. Konto se sice pomalu vypařuje, ale pořád mám první a peněz je na něm pořád dost :-)

Odesláno

navratil:

Ono tady není poznat, kdo jede live a kdo sim, měl jsem dojem, že jedeš zatím sim. OP je jedna věc, jeho přesná exekuce druhá. Proto bych neztrácel hlavu a pokračoval v doplňování a stavbě OP, jeho měnění každý mesíc za jiný nikam nevede, hlavně si dokumentuj každou seanci a piš si závěry z pozorování grafů i svého chování. Člověk se tak dozví spoustu informací, které by mu jinak unikly. PA je navíc docela nezáludná metoda, u které se vyplatí vydržet.
Mně hodně pomohlo "naslouchat" grafům, pozorovat je a teprve až jsem měl pocit, že přesně vím, co se stane, začít psát OP ... a když se to nestane, máme SL :)

Odesláno

navratil, davam vzdy SL pod/nad bod 3 nebo L/H ross hooku. Jen jde o to, ze nekdy jsou ty moje RH a 123 dost male, takze to vypada jen jako 1 usecka, ve skutecnosti tam ta cena ale taky swingne, jen to pak neni na statickem grafu videt. Zkratka vzdycky do nejakeho logickeho bodu. Co se tyka formace 3U, tak to je podle me jedna z nejlepsich formaci pro obchodovani. Obzvlast pokud si clovek pocka jeste na nejaky mensi RH. Pouze na tom se necha v pohode vydelavat, pokud se je naucis poradne rozeznavat. Ja je obchoduju nove jeste na TF. Zakladni pravidlo, jak 3U urcuju viz. screen. Dalsi vec, kterou pak beru v potaz jsou SR urovne a minimalni RRR pro prvni sadu kontraktu. 3U na screenech jsou takove idealni 3U, po otevreni napriklad beru i mene dokonale 3U, protoze jakmile cena ihned po otevreni zhoustne a neni den vyhlasovani zasob, je pak pomerne dost vysoka sance na vetsi pohyb. Podle me se velice vyplati naucit se 3U obchodovat. Klidne si dokazu predstavit, ze bych si k rope a russellu pribral jeste dax a obchodoval pouze 3U. Jen by me to asi prestalo brzo bavit.. :) Dobre je, kdyz clovek chce proniknout do nejakeho patternu, pustit si grafy a malovat si je tam. Projet treba pul roku zpatky a oscreenovat si to. Potom rozdelit screeny na patterny, po kterych nasledoval nejaky pohyb a na ty, kdy se uz nic nedelo a pak se jde lehce naucit spousta veci a spousta jich vypozorovat, co se predchoziho trendu/chopu tyka atd. Pokud obchodujes ropu, doporucuju se zamerit prave na kulate SR urovne, ktere cena opravdu pekne posloucha.

15939

Odesláno

Já obchoduju vždycky chvíli live (a jelikož se jednalo doteď jen o mechaniku, tak fakt s exekucí problém nebyl, jakmile je plán tak celkem není co řešit), pak zjistím že systém moc nefunguje, tak vyhazuju záchrannou brzdu a přepínám na sim, abych zjistil, že jsem udělal dobře a že bych už byl jinak dávno na nule. PA zkouším teď, hlavně na základě screenů od Pavla K., ale naopak mi to přijde pěkně záludné, proti třeba "primitivním" průrazům nějakého swingu - jak označit trojúhelník, které 123 je to pravé, proč nevstoupit na třech předchozích 123 nebo ross hookách ale až na tom čtvrtém, když vypadají úplně stejně ;-)...no plavu v tom, ale zatím jsem odhodlaný vydržet. S tou dokumentací to asi zkusím, díky za tip. Zatím žiju s tím, že důležité věci mám v hlavě, ale možná to tak úplně nebude a otevře mi to další obzory.

Pavle, díky moc za screen, objevil se mi až po odeslání odpovědi.

• Vytvořit...