Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Poradíte....prodal jsem 1lot s dodáním v květnu (LCOK1) a dnes se již neobchoduje. Jak uzavřít pozici? Koupit kontrakt s dodáním v červnu? Koupit na spotu? Díky za radu.

Odesláno

tak teda moja otázka:

Pozerám že obchodujete so sadami kontraktov čo ešte nieje môj prípad a ešte ani nebude len ma to zaujalo. Nieje to otázka na tip je to skorej len prosba o názor: Mám to nastavené tak že vystupujem vždy na SR vopred určenej no s pridávaním kontraktov chcem robiť sady z dôvodu že tento mesiac mi ušlo x pohybov. Myslíte si že vystupovať pomocou diskréčnej techniky tak že vystúpim tam kde by som vstupoval protitrend je dobrý nápad? Dáko s tým v hlave bojujem lebo mám rád keď mám vopred všetko určené a už len sledujem trh ako ide k SL alebo PT.

Na rope sú potrebné asi väčšie SL? Lebo to je trh zaujímavý a hlavne sú tam pomerne velké pohyby. časom chcem diverzifikovať na iné trhy je to daleká budúcnosť ale držím sa zásady najprv meraj potom strihaj:)

Odesláno

iigis:

Jen malá poznámka k výstupům - jasný protitrend přijde velice často až zpět u BE. Proto je lepší zaměřit se na výstupy pomocí manuálního TSL - pod nejbližší swing, PT na zásadní S/R úrovni a sledování protitrendových DT/DB. Spojení těchto způsobů se mně velice osvědčilo.

Odesláno

Slaughter:
Protitrendy aj obchodujem tak by tam v budúcnosti nemal byť problém aj vystupovať. Ale teraz sa zameriavam len na 1 kontrakt a výstup na pevnej S/R. Len kúskom hlavy myslím na budúcnosť. Teraz budú 4 dni voľna tak idem urobiť dáky orientačný backtest (niesom ich fanúšikom neverím že sa dá z minulosti predurčiť budúcnosť) potrebujem si len ujastniť jednu vec ktorá mi dneska pri obchodovaní napadla.

Vďaka za reakciu

Odesláno

iigis:

Ad backtest: není úplně pravda, že se z minulosti nedá odhadnout budoucnost, protože pak bys nemohl dělat ani obchodní systém, ani obchodní plán ;) Mně se nejvíc osvědčilo dělat dodtečně ještě backtest každého obchodního dne, ve kterém vyhdocuju mimo jiné: svoje chyby, ideální výnost při 100% dodržení OP/dosažený výnost, počet obchodů dle OP/skutečný počet obchodů. Samozřejmě Ti to dá taky celkový pohled na trh, aktuální volatilitu (která je ovšem na ropě každý den úplně jiná :)) atd.

Odesláno

iigis, osobne bych ani po roce a pul live tradingu nebyl schopny zcela s cistou hlavou diskrecne vyhodnotit mozny vystup. Vse mam dano pravidly a funguje mi to tak nejlepe, navic jsem i psychicky mnohem vic v pohode.

Dlouho jsem sem nedaval zadne obchody, tenhle tyden je obzvlast plodny, ale dnesek po vyhlaseni vznikla naprosto modelova situace. 3U - průraz a vytvoření 123 do trendu. Sice na mě dost velký SL - 170 USD, ale do 200 na rope jeste beru. Jinak dnesek je pekny priklad toho, ze podle fundamentu by clovek premyslel nad naprosto opacnym pohybem, ale cena si stejne nakonec udela, co bude chtit.

P.S. Konecne jsem zase objevil zapomenute nastavovani sipek.. :)

Odesláno

Pavel K.:

Dnes to bylo opravdu čítankové. Byl jsem v obou obchodech o cca. 10 ticků dřív, než Ty - na FinWinu bylo 0/V + PA odpovídala. Nicméně špatným řízením pozic a jedním SL jsem dnes skončil jen 530 USD/kontrakt. Škoda, dnes to šlo samo. Ale každý svého štěstí strůjcem, příště znovu a lépe :-)
Až se naučím dělat jednoduše udělat print screen jednoho monitoru v podporovaných formátech, připojím sem i obrázky. Doc. sem bohužel uložit nejde.

• Vytvořit...