Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Slaughter zaklad je ale paper zistit ci strategia funguje a ak funguje v paper a existuje dost velke mnozstvo dat, tak potom je aj velka sanca ze to bude fungovat aj v live. Sice v live ide o psychiku atd ale ked su kvalitne paper vysledky tak uz je na com staviat uspech v tradingu. Cize pre teba mozno moje vysledky vela neznamenaju, ale pre mna celkom dost, ze tvrda praca sa vyplatila. a aj keby som mal v live vysledky polovicne tak budem spokojny :)

Ako si na tom ty? ides live ?

Lukas

Odesláno

Všem:

Na jednom "webinar" jsem zaslechl zajímavou teorii, kterou praxe zatím potvrzuje:

Trh se v rámci obchodních hodin snaží vyplnit gap mezi včerejším close a dnešním open.

Nejde na tom asi postavit obchodní systém, nicméně se to určitě vyplatí sledovat. Uvedené bylo aplykováno na TF, nicméně u ropy jsem to pozoroval taky, což mně zásadně ulehčilo orientaci a volbu PT.

Odesláno

navratil, ja nevstupoval na RH, ale na mini 123 na cene 107,51.. SL byl tick pod high min. dne (posunuty o tick, aby byl pod SR).
stranger, nepotrebuju tak dlouhy test ze dvou duvodu. Zaprvy verim tomu, co obchoduju, protoze live uz jedu pres rok a pul. A zadruhy budu brat stejny vstup, ktery uz obchoduju na rope a i jsem ho v podobnem stylu bral na ES, vim, ze to funguje a mam ho uz nekolikrat otestovany. Takze na TF jsem delal test od konce zari, je to vzorek kolem 250 obchodu a to mi pro zakladni charakteristiky bohate staci. Paper jako takovy temer nedelam. Jenom jsem si od minuleho tydne otevrel jeste jeden graf navic, abych si zvykl sledovat dalsi graf. Ale jak jsem psal, tahle strategie neni zase tak narocna na pozornost.
Jinak obcas si ctu tvoje prispevky a prijdes mi trochu moc premotivovany, tak snad ti to na live vyjde, ale tvrdit, ze pokud odejdes jeden den od grafu se ziskem pod 1500 USD na kontrakt, tak to bylo o nicem, je vazne hrozna kravina.. Zkus myslet trosku vic v multikontraktech, podle me nebude problem v trhu utopit treba 30,40 kontraktu s vetsim skluzem nez 2 ticky na kontrakt, ale je to jenom odhad, osobne jsem jeste desitku neprekrocil.. :)

Odesláno

stranger:

Jedu live. Souhlasím s Pavlem K., navíc paper je jiná disciplína, opravdu. V reálu to všechno vypadá a funguje jinak. Tudíž ano, pokud Ti Tvůj OP naděluje takové výsledky, pak vypadá smysluplně, nicméně se připrav na to, že reál bývá daleko horší. Nechci Tě odrazovat, pracuj, testuj, ale od reálu čekej tvrdé kopance.

Odesláno

Pavel K. ja som skor prepracovany nie premotivovany tento tyzden.
Este position sizing nerobim. cize vzdy narabam so sumou na jeden kontrakt. je mi jasne ze pri viacerych kontraktoch to uz su ine sumy. to s tymi 1500 to neber doslova, to bolo myslene ironicky

Dakujem za nazor

Odesláno

stranger, ale mel bys ho delat. Hned od zacatku to chce premyslet uplne v jiny rovine podle me.. Protoze potom clovek nema snahu dosahovat takovych sum na jeden kotrakt. Ono si to ted mozna neuvedomujes, ale potom budes v live pod zbytecnym tlakem navic.
Co ja ale nechapu, pokud mas hotovy backtest, mas hotovy system a v pohode dodrzujes system v paperu a dosahujes takovych vysledku, tak zkratka nema cenu jeste dalsi pulrok paperovat, ale chce to zacit live. Co pises, tak penez mas dost, tak tam poslat 5000, ktery ti do zacatku v pohode staci na obchodovani 1-2 kontraktu, by ti nemelo delat problem a aspon zjistis, jestli budes system schopny obchodovat s tim, ze si nastavis maximalni ztratu, pri ktere bys eventuelne prestal, treba tisicovku. On je to obcas vazne problem. Ja napriklad paperoval skoro pul roku jeden system, pak jsem sel live a po mesici jsem zjistil, ze na tohle zkratka nemam a musel jsem zacit uplne jinak s ciste mechanickou strategii. Nechci moc poucovat, ale mozna by to za to stalo...

Odesláno

Pavel uz dlhsie sa pohravam s myslienkou zacat skor.
uprimne povedane nie len pohravam ale aj zvazujem ze zacnem live skor. Lebo nema zmysel sa venovat niecomu co mozno live nezobchodujem aj ked si to nemyslim. Peniaze nesu problem. Skor to ze teraz mam ine veci v zivote pre mna dolezitejsie ako trading. V maji ocakavam narodenie syna, taze riesim byt, k tomu zachvilu svadba , treba pripravit milion veci atd. Cize ja som rad ked si na trading najdem hodinu teraz v posledne tyzdne.
Live urcite zacnem skor. Uz som cital aj zmluvu brokera amp futures a mal som chut ju vyplnit a podpisat ale ale... vnutorne sa na to teraz necitim.

V kazdom pripade tvoja myslienka ma hlavu aj paty a dik za tvoj nazor

Odesláno

stranger:

Subjektivně: přesně tak, začni, až se na to budeš vnitřně cítit. V tradingu (a ani v životě :)) nejde nic uspěchat. Vzhledem k tomu, co Tě všechno čeká v nejbližší době, asi teď opravdu nebude ten správný okamžik.
Objektivně: nicméně, jak píše Pavel, je-li systém ověřen, není nač čekat.

Rada do live začátku: nepřepínej ani sebe, ani svůj obchodní systém. Vyjde to dost draho, o tom bych mohl vyprávět :)

Odesláno

ahoj vsem, chvili jsem tu nebyl a koukam, jak se to tu rozebehlo, i na rope byla jeste pred par dny nuda a ted uz se zas zacla hybat. Pavel K. - jak jsem koukal Pavle, tak my si trosku lezem do zeli:-) prvni vstup byl uplne stejny ale na jinem TF a dle jinych pravidel:-) no neva, alespon, ze nejdeme proti sobe:-) druhy byl PT vstup, ikdyz uz trh jevil znamky chopu, presto odraz od 108.00 s prolomenim swingu a knotem svicky co chce short - jsem nakonec sel. vystup na 4tem baru pocitano vcetne vstupni usecky - a tedy na 0. PS: take jsem si pridal na screen 1min TF a vypada to, ze mi take dost pomaha. na nem ted testuji novy pristup. takze LIVE obchoduji svuj system a soucasne papertraduju na 1min TF.

15870

Odesláno

Slaughter:

na openning gapu se da postavit hodne obchodnich systemu. Uz jenom to jde vyuzit treba jako ruzne S/R. Majkll tady nedavno daval odkaz na chlapika, ktery gap obchoduje. Takze pokud si vyhledas jeho prispevky, tak najdes ten odkaz.

Lada

Odesláno

Poradíte....prodal jsem lot ropy s dodáním v květnu (LCOK1)...nes už se tento instrument neobchoduje. Jak mohu pozici uzavřít...koupit lot s dodáním v červnu?? Koupit spot?

• Vytvořit...