Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pozdravujem všetkých, mám taktiež otázku týkajúcu sa kĺzavých priemerov...chápem základ ako to funguje aj periody...nechapem najzakladnejsiu cast a to: - v priloženom obrazku je graf kukurice s periodami 10,20,30 - za aku cenu a kedy mam nakupovat? Chapem, triviálne....avsak aj napriek tomu moc dakujem

5901

• Odpovědí 102
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to Fesira
Nic na tom, že jsem z Forexu, snad to vysvětlím správně.
Pokud chcěš zachovat pravidlo:"Trend je tvůj přítel" a nakupovat tedy ve směru trendu, choval bych se takto.
Pokud nejdelší perioda (v tvém případě 30) bude stoupající, je jasný trend pro nákupy Long. Potom bych si počkal, až perioda krátká (tedy u tebe 10) udělá "houpanec" dolu a zase začne stoupat.Pak bych nakupoval.
Period si může nastrkat kolik chceš, vysvětluji princip. Jaké periody a přesný vstup si vyzkoušej.
Přečti si Triple screen systém, tam je to krásně vysvětleno
Stačí takto ?

• 8 months later...
Odesláno

ahojte,viem,že tu máte asi dosť nechápavých,ktorí prešli kurzom a medzi ktorých patrím aj ja.Venovala som sa iba skalpinku a sem tam nejaký hedžing,kurz som absolvovala 1denný,ale nie je to bohviečo.Potom som našla túto vašu stránku kde ma veľmi zaujali "klouzavé prumery",ten váš manuál o nich som čítala 2krát a strašne som sa to snažila pochopiť,ale nedarí sa mi to ani nastaviť,toto nám na školení nikto nevysvetľoval,tak sa snažím pootravovať svojimi otázkami vás.Takže 1.aký graf mám používať denný,hodinový alebo iný ?(keďže s nejakým začať musím)
2.ako zobrazím na grafe EMA 24 a EMA 28,mám demo Tadawul FX trader.Je to nejaký indikátor,prosím ak môžete napíšte mi názov,skúšala som zadať indikátor trendový Moving Average,ale pýta si to obdobie,posun,MA metoda,aplikovať na,úrovne,vizualizácia.Potrebovala by som to vedieť presne nastaviť a teda ktorý indikátor
3. vraj majú grafy fibo úrovne,načo mi slúžia a ako si ich nastavím
proste by som chcela vedieť nastaviť si graf, taký aký máte v prílohe so všetkým ale proste mi to nejde,aj tie písmenká Fplus 1...,modely 1...
viem,že chcem v podstate celý postup,ale strašne sa to snažím naučiť a ak sa nájde človek čo mi je to schopný polopate vysvetliť,budem mu neskutočne vďačná,fakt neskutočne vďačná :)

Odesláno

iva0111:

1. úplně nejdůležitější je si nejdříve ujasnit, co chcete obchodovat - komodity, forex, akcie,..?

2. timeframe volíte až poté, co se rozhodnete, zda-li chcete obchodovat pozičně (dlouhodobější obchody) či intradenně (obchody provádíte v rámci jednoho dne)..pokud chcete začít pozičně, pak ideálně můžete zvolit periodu 1den..pokud intradenně, tak např. 3min, 5min - tady je to opravdu hodně individuální, ale vždy platí, že čím rychlůejší graf, tím větší je potřeba dobré koncentrace a rychlého rozhodování..

3. ema, neboli exponenciální klouzavý průměr by měl jít snad zobrazit v každém solidním softwaru..jedná se o indikátor, takže bude v nabídce indikátorů pod EMA, nebo exponencial moving average...v nastavení indikátoru si pak zvolíte příslušnou periodu (např. 24)..

4. fibonacciho úrovně = opět indikátor..měla byste jej mít v nabídce programu na zobrazování grafů..

5. určitě doporučuji pečlivě prostudovat zde na stránkách komoditní manuál www.financnik.cz/serial/komoditni-manual-zdarma.html , který vám pomůže odpovědět na základní otázky a taky vám určitě pomohou články publikované tady na webu..a v neposlední řadě určitě diskuse, kde naleznete taky spoustu zajímavých a užitečných věcí, rad a zkušeností..a určitě je vhodné prostudovat minimálně pár knih o obchodování..studium základní teorie a jasné pochopení pojmů a různých úkonů je nezbytné proto, abyste mohla vůbec pokročit k testování a demo obchodování..

michal

Odesláno

ďakujem za odpoveď, chcem obchodovať len na forexoch a rada by som začala intradenne,vrámci jedného dňa napr.5 min.graf , teda na začiatok, ide mi len o to aby som sa to naučila nastavovať. V podstate som pochopila, princím toho klzaveho priemeru,problém je len v tom že to neviem nastaviť a nikto v mojom okoli nieje kto by mi v nastavení pomohol(keďže som na kurz bola mimo domova).Našla som indikátor trendový moving average a nastavila som metodu exponential,len sú tu ďalšie kolonky ktoré treba doplniť ako obdobie ( je v hodinách alebo minutach či dňoch ?),potom na čo to aplikovať či na close,open,high,low,median,typical price, proste neviem čo z toho vybrať a zaškrtnúť všetky časové obdobia alebo len M1,M5...

Odesláno

iva0111:

nejsem schopný vás navést krok po kroku, protže ten software, který máte, neznám..ale aspoň částečně - metodu jste nastavila dobře..období moc nechápu..klouzavý průměr se počítá z úseček, tj. když je EMA20=průměr zavíracích cen za posledních 20 úseček..s tímto vám teď neporadím - zkuste to okno s nastavováním "období" ofotit (print screentlačítko na klávesnici), uložit v malování a pověsit jej sem na fórum..pak snad budeme chytřejší......a na co aplikovat? zpravidla to bývá na close, neboli last..

PS. lépe by vám možná mohli poradit v sekci FOREX, kde by někdo software Tadawul FX trader mohl znát..takže můžete případně zkusit položit dotaz na nastavení i tam..

michal

Odesláno

tak som to nafotila ako ste mi poradili,ani som nevedela,že sa niečo také dá,dúfam,že to bude vidno
asi nebude,vôbec sa mi to tam nedá vložiť,neviem v čom je problém,obrázky majú do 500kb a sú vo formáte jpg

Odesláno

iva0111:

vidím, že už diskutujete ve forexu..dostala jste myslím celkem solidní odpověď, která by vám měla pomoct..s vkládáním obrázku si proto nelamte hlavu...nejdůležitější, co vám můžu poradit je vrátit se úplně k základům a začít pořádně studovat, abyste pochopila základy obchodování..pak si zjistěte, co přesně používáte za program na zobrazování grafů a naučte se s ním pracovat pomocí nějakého manuálu, který najdete většinou i na stránkách výrobce..je to rychlejší než každou funkci konzultovat ve fóru..tady samozřejmě můžete konzultovat třeba různé složitější věci, neby ty, které v základních manuálech nejsou..ale ten základ by vám měl dát nějaký manuál, pokud nejste v počítačích zběhlá a nedokážete si v programu vše sama odvodit a pochopit..

snad jsem vám trošku pomohl..

michal

• 2 months later...
Odesláno

Zdravím, zajímá mě, kdo používá klouzavé průměry na vyšším timeframu k určování hlavního trendu co přesně sledujete ? Sklon, protnutí ceny, vzdálenost ceny od klouzavého průměru, ... ?

• 1 month later...
  • 9 months later...
Odesláno

Ahoj, na klouzavych prumerech jsem taky zalozil svou strategii, kterou ted testuji. Pouzivam EMA 34 a 204stejne jako pani financnici, k tomu mam jeste CCI 50. EMAmi si identifikuji trend kdyz je cena nad nimi v dobrem poradi je dobre volume[neni chop] cekam na potvrzeni CCI50 ze skoncila korekce nastupuju. Vystupy jeste piluju, ty jsou vzdy nejvetsi problem. Nejvic mi pomohl tenhle clanek www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/obchodovani-s-ema34-ema204.html Jinak souhlasim ze klouzave prumery jsou nejsympatictejsi :) (tu)

• Vytvořit...