Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pozeram ze sa tu rozbehla zvlasna debata, no ak sa neurazite, tak ja len v com zacal som, budem pokracovat.

Doplnam dalsi indikator a pripajam obr. aby som tu vlozil svoj komplet system. S celej tej debaty je usluzny asi len vyrok, ze kazdy potrebuje nieco ine [a niekomu to ide iba ak za to plati].

Fisher yur4ik per. 6 15min TF

• Odpovědí 386
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to : PaJaSoft Mrzi ma ze som tu nedal live obrazok [prepol som TF a prepocitalo ho], no skusim to nazbierat a poslem. Fishera beriem ako filter a je to na pocudovanie[i ked je cudny a dost zatracovany], no podrzi v krizovej situacii. Mozno tym, ze je taky odveci. A mozno ze ho mam prilis dlho a zvykol som nan a verim mu. Dakujem za reakcie a nazory.

3426

Odesláno

Marko
Zkoušel jsem to editovat, ale nějak to nejde...Když ukončíš text a vkládáš přílohu - neentruj pro: Přiložit obrázek....pak příspěvek zabírá půl stránky bez ničeho...
SID

Odesláno

To Marko:
Indikátor Fisher byl jeden z prvních který mne zaujal na VT, bohužel jsem byl líný a nedotáhl jsem systém s ním do konce. Rozhodně bych nezatracoval něco, co mi přináší výsledky. A jak říkají zdejší profíci, dá se i podle lógru, pokud si na něj zvykneš. Já jsem po půl roce live zatím někde u podšálku.

Odesláno

zdravím,
právě jsem narazil na automat, který pánové prodávají jen za 41.300Kč.
Jmenuje se Safari Minileve........asi si ho koupím, protože pánové slibují, že se nemusíte o nic starat a jen vybírat zisky:o)
Ale stránky mají pěkný. Takhle se na to jde, hromadit kapitál bez stresu:o)
Jirka

Odesláno

Velmi by mne zajímalo, kolik lidí platí za služby "cizích", za jaké služby platí a jak se jim vede.. Docela mne to zajímá. Teď je otázkou, jestli se to hodí do tohoto vlákna a zda-li nebude od věci popřípadě zakládat nové vlákno na toto téma. A taky zda-li se vůbec někdo přizná. Myslím si, že pro mnoho lidí by takováto debata pomohla....

• 3 months later...
Odesláno

Zdravim traderov. V pripone je moj novy AOS. Je stavany pre GBPJPY. Dufam, ze sa tu najdu spolubojovnici na testovani a ladeni mojho AOS. Je uplne novy, z lahka ladeny a potreboval by test u viacerych brokerov a s roznym nastavenim a ja mam iba 2 PC /co necham na kazdom/ a hlavne komentar k jeho plusom minusom. Je to ex subor, aby v upravach nebol bordel. Ak sa paci, testujte, ak nie napiste co nema, co mu chyba, co by ho spravilo lepsim univerzalnejsim. Pracuje iba na CCI a RVI indikatoroch. Vela pipov pre vsetkych. Marko

3818

3819

3820

Odesláno

Ahoj Tradeři!

z mnoha diskuzí na tomhle Sidově vlákně vyplývá, že se mnozí snaží vytvořit AOS či něco co by vydělávalo zdarma a bez námahy. Ač s tím názorem nesouhlasím, je to věc každého, a tudíž to respektuji :-)

[ital] pozn. Nachází se tu mnoho skriptů do VT i MT. Nevím jak MT, ale VT má dle mého názoru příliš jednoduchý zabudovaný jazyk na to, aby se s ním dali naprogramovat funkční a vydělečné plně automatizované systémy. Souhlasím se Sidem a ostatními, kteří tento VT jazyk/skripty chápou pouze jako něco co jim má USNADNIT obchodování, ale rozhodně nemá nahrazovat AS.[/ital]

Poměrně dlouho se věnuji programování, a řekl bych, že problém je v přístupu k AOS. Mnozí se totiž snaží vytvořit AOS, který bude simulovat to co by dělali oni sami. To je podle mě špatný přístup ( opačný k tomu co jsou počítače schopny a v čem jsou dobré ). Tím se tedy podle mě snaží o nemožné.
Počítač je stroj - ne člověk. Výhody počítače obecně NEJSOU intelekt/intuice/zkušenost jako má lidská bytost, ale naopak vítězí v tom co člověk neumí, tj. velice rychle zpracovávat nesmírné množství dat, a z toho ve stejné sekundě udělat na základě jednoduchých pravidel ( které většinou definuje myslící člověk ) závěry a současně např. podat pokyn k opuštění pozice...
Síla P. tedy tkví přesně v tom co se na rychle se měnících trzích může velmi hodit - Rychlá analýza velkého množství dat, jejich porovnání a sekundové vyhodnocení - tedy to co člověk nikdy nebude schopen tak rychle udělat. Jednoduše řečeno obchoduji-li FX s pomocí WCCI na nějaký pattern, tak to v čem mi může P. reálně a výhodně pomoct je např. (opravdu jen hloupý příklad :-) real-time porovnávání daného tvořícího se patternu s všemi patterny daného páru za poslední rok (+další všemožné parametry) a vyhodnocení v čem se např. blíží na řekněme 90% podobnému vzoru před 3 dny, kde jsem vydělal třeba 20pips...Tam je podle mě síla P.

AOS: Nemyslím tedy, že by bylo užitečné snažit se napsat efektivní plně automatizovaný AOS přímo ve VT(MT), ale např. s využitím VT API by se dal napsat jednoduchý a sofistikovaný samostatný program na obchodování např. 3 hl. FX párů s využitím WCCI (přes CMS). Nicméně program by musel být schopen vstupů osobních (parametrů) tradera, ale především by se musel umět sám učit na provedených obchodech, tj. ukládat velké množství dat a analyzovat je. Myslím to ve smyslu jednoduššího expertního systému (UI). Teprve pak by takový AOS měl smysl, neboť by využíval to v čem je P. lepší než člověk (rychlá analýza velkého množství dat).
Nicméně k vytvoření takového programu by byla zapotřebí spolupráce šikovného programátora a velmi zkušených traderů, a pak delší doba testování ( než by AOS nasbíral dotatečné množství dat pro relevantní analýzy daného trhu).

Tolik jsem se jen chtěl vyjádřit k pokusům o AOS přímo ve VT. Chtěl jsem tím nastínit i jinou možnou cestu, ne polemizovat, které je lepší :-)

[bold]Současně bych chtěl MOC poděkovat tvůrcům FCZ !! Zatím proníkám do tajů trhů a zkouším o čem je FX/CBOT a FCZ je skutečně studnice znalostí v CR nevídaná, zatím jsem vše pracně doloval ze sporadických anglických materiálů :-) (aneb občas zrnko tu občas tam :-)) a Sidovi za jeho vynikající články i mnohé více než cenné rady tady na jeho fóru, díky Side!! [/bold]

Ať se Vám daří obchody a mějte se fajn !!

Odesláno

Zabudol som doplnit,
AOS ide na GBPJPY na dennom grafe (Day TF)
Obrazok 1 je default set. - zakladne nastavenie za obdobie 5.1.2006 az 5.6.07
Obrazok 2 (pomylil som si [pracovny] nazov detail stat.AOS no obr. je ok) je MM true 40% za to iste obdobie (zeby nieco pre Radovana?:-DDDD)

Marko

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...