Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Je obchodování neuvědomělá duchovní činnost hluboko v nás ?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den.

Je mi 23 let. Tento server znám již pár měsíců a zkušeností s traidingu mám velice málo. Jsem v oblasti tradingu začátečník a neobchoduji, ovšem tak jako každý zde, bych časem rád. Ovšem pro mne není primární obchodování jako takové. Jak čím dále více čtu a zajímám se o obchodování jako takové, začínají se mi vynořovat velmi zajímavé souvisloti, co se týče souvislostí v oblasti psychologie či praktické duchovní seberealizace. (bezesporu obchodování je svým způsobem jistá duchovní věc) (prosím nezaměňovat s náboženstvím,kulturami, folklorem, fylosofií,magií atp......).

Nějaký úvod pro začátek.
Je velmi zajímavé, jak mnoho požadavků na psychologii obchodníka (o tom celé obchodování je) se náramně silně podobá
požadavkům na řekněme duchovnější vývoj a sebeobjevování. Umění koncetrace, imaginace, jisté sebeovládání, sebepoznávání a problematika podvědomí.....a mnoho mnoho dalšího. To jsou věci, o které se zase silně a dlouho zajímám a když přicházím do světa obchodu, čtu, mluvím s lidmi, snažím se vcítit....., začínají se otvírat velmi zajímavé souvisloti, které mne vzrušují mnohem více, nežli vidina stálejších zisků na komoditách. Mnoho zkušeností jiných, co se týče psychologie obchodování mi vůbec nejsou cizí, ovšem nezískal jsem je traidingem.

Příprava na obchodování samotné je v mnoha aspektech velmi podobná přípravě na řekněme duchovní, psychologický, (nebo jak to vlastně nazvat,) vývoj, který lidem velmi mění život. Jako by obchod byl podvědomá touha realizace našeho vnitřního přání vyvíjet se ještě na supranormálních sférách našeho já, které jsou v dnešním způsobu života silně potlačeny, jak ze strany západu, tak též paradoxně východu (každý jedna strana extrému), nevbo transcendentálních rovinách našeho já. Rád bych později přinésl pár konkrétních věcí, kterými bych se chtěl zabývat a rád bych o tom s vámi diskutoval, samozřejmě pouze v souvislosti s traidingem. Neuvěřitelné je, že v tradingu se mísi tři velmi stěžejní domény našich životů - matematika - (jako projev našeho racionálna a přemýšlení či vědomí) - estetika - (prvotní pulz, hybná síla, nebo podstata ) - sfera supra - (intuice, nápaditost, kreativita, transcendetálno) to vše se ve velmi hrubých souvislostech ovšem velmi intenzivně, projímá v obchodní praxi, možná se budete divit, ale dalo by se nahledat mnoho souvislostí, například s kreativitou umělce, či vědce intuicí vědce.

Rád bych o tom začal diskutovat.
Samozřejmě konkrétněji.

Děkuji s přáním příjemného dne.

(P.S . nejedná se o hledání svaté hográlu ((((-: )

Odesláno

Muj nazor je, ze podobnosti s ruznymi duchovnimi cestami naleznete vsude. Staci prostudovat hermetickou literaturu z pocatku 20. stoleti nebo nejruznejsi sutry dharmy a kdyz budete chtit, najdete podobnosti s jejich obsahem v kazde oblasti - uklizenim psich vykalu pocinaje a tradingem konce (viz znamy vyrok mistra Chuanga o pritomnosti Tao v "ho*nu a chca*kach"). Kazdy obor, ma-li byt vykonavan na urcite kvalitativni urovni, vyzaduje koncentraci, disciplinu a autoreflexi. Nehledal bych tam tudiz cilene souvislosti se "supranormalnimi sferami naseho ja" :) IMHO je spise na miste resit trading samotny nez tady rozebirat duchovne-osvicenske diskuse (cimz nepopiram, ze je trading celkovym stylem zivota, ktery i na mentalni - a pripadne "duchovni" - urovni ovlivnuje cloveka). :)

Odesláno

Souhlasim s tim co napsal Martinek

trading je cinnost jako kazda jina, takoveto diskuzni fora by mohl avzniknout na jakkoukoliv cinnost vcetne sportu , podnikani atd. a muj nazor je takovy, ze chcete-li v jakkemkoliv oboru uspet, tak musite dorzovat pravidla a pracovat na sobe. Nehledal bych v tradingu neco mystickeho a nebo neco vymykajiciho se normalu. Pouze v tradingu jste sam a neni mozno sve neuspechy svalit na jine veci kolem vas nez jste vy sam. mozne si jen lide vice uvedomuji.

Delat trading opravdu uspesne a hlavne dlouhodobe uspesne , sebou prinasi zamyslet se nad sebou a premyslet nad tim co je a neni dobre a tim se dostavame do sfery psychologie a pro nekoho i do sfery mystiky. Je zajimave, ze kdyz ctete pameti a zivot mnoha velice uspesnych sportovcu najdete v nim podobnosti s tim co zde diskutujeme.

Sebedisciplina, poznani sebe sama, jak zjistit na co a jak reaguji, jak zvladat stres pred vykonem atd.
Je zajimave jak mnoho sportovcu je schopno podat supervykon v treningu a na realnem dulezitem zavode totalne vyhori.
Je to presne dano psychikou a je to to same jako obchodovat na demu a live
takze dle meho nazoru trading spada a patri do normalnich lidskych cinnosti.

• 5 týdnů později...
Odesláno

Hmmm....To co napsal kolega Lucal Dynamics je pravda.Ono vlastně všechno kolem nás je taková duchovní cesta. Všechno co se děje má svoji hlubší podstatu. Svoji cestu v tradingu si každej musí najít sám. Ať již indikátorem, patternem, automatickými systémy nebo vnuknutím od Boha. Každopádně požadavky na práci v tradingu jsou velmi tvrdé a tak jako duchovní cestu a její cíl je třeba trading chápat stejně zodpovědně a opravdově.

Freddie

• 2 týdny později...
Odesláno

V podstate mate pravdu vsetci,kazdy tak troska. No podla mna,ziadna ina sfera/job nekladie take poziadavky na sebazdokonalovanie ako trading,preto to pri tradingu vystupuje viac do popredia. Ja sam som sa dostal k tejto stranke len pred nejakymi 4-5 mesiacmi,no zmeny v zmyslani a psychike som na sebe vybadal. Je to mozno aj o tom,ze clovek najde akysi dlhodoby ciel,najde smer v zivote (financna nezavislost) a pomalicky za nim ide, takze ma akusi istotu ze sa nestrati v zivote.Sam to neviem presne definovat slovami, no mozem povedat len tolko,ze tradingom sa z cloveka stava osobnost. A verim tomu, ze profitujuci traderi su vsetko vyzrete osobnosti. Heslo,ktore nas oslovuje pokazde ked sa pripojime na tieto stranky,je velmi trefne a vystizne - [bold]Poctivým sebevzděláváním k zaslouženému bohatství...[/bold]

Odesláno

Kdyz jsme u toho porovnavani, casto ctu o podobenstvi traderu a golfovych hracu a tohle je mi asi nejblizsi. Kdo nekdy zkousel hrat golf, vi o cem je rec. Nebo staci podivat se na ty nejlepsi v televizi. Dokonala technika, pritom kazdej uder je stejne dulezitej a zaroven perfektni koncentrace po dobu i nekolika hodin. Urcite by se toho naslo vic. V kazdym pripade je to hlavne tezkej boj z vlastni psychikou, schopnosti v kazdym okamziku racionalne myslet a soustredit se na hru. Ti nejlepsi maji prave tohle zvladnuty a to je deli od milionu amateru.

Odesláno

Jojo, chce to rovnováhu. Není třeba nikde nic hledat,všechno máme v sobě. V srdci. I komodity. Stačí k nim přistupovat s láskou a veselou myslí. Většina lidí pořád něco chce. Kolik lidí má? Ten kdo tak myslí. Myšlení je tvorba a láska je vykonavatel.Podstata toho všeho je neobmezená.

Mír a všechno všem!
Freddie Kruger :)

• Vytvořit...