Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 80
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

• 3 months later...
  • 2 týdny později...
Odesláno

to Sid

Ahoj Side,
píšu po menší pauze a zajímalo by mně, jaké byly Tvé oblíbené knížky během tvé pauzy, poté co si projel těch 5000 usd?
Četl si např. od Joe Rosse: Jak vydělávat denním obchodováním na burze? Nedávno vyšel český překlad a je tam prý i nějaká kapitola o forexu, proto se ptám.
Nějak se v tom plácám a potřebuji poradit co dál, určitě si to taky zažil...
Díky za případnou odpověd.
PS: změnil si poslední dobou svou taktiku obchodování zpráv, tj. vstupuješ za market až po vyhlášení zprávy?
Měj se fajn a hodně úspěšných obchodů!!!
Marek

Odesláno

marek53
pár desítek knížek o burzovních trzích jsem za ty roky přečetl, Ross mezi nima nebyl...:-). Dobrý byl z těch známějších Elder, Scott a jako prazáklad jsem měl rád Davida Blake a jeho Financial Market Analysis. Z Blake jsem vycházel, když jsem psal v roce 1995 při venkovním studiu svou první skoroknihu (diplomku) a pořád se k němu vracím... FX trh je dost specifický a většinou jsou "knížky" o FX jen klony známých burzovních titulů z akciové a komoditní praxe. Spíše bych doporučil pro FX četbu o MM, ekonomice jako takové a o psychologii tradingu...
Už jsem to tady psal x-krát - styl mám pořád přibližně stejný - sledování trhu, fundamenty, doprovodné faktory (zlato, ropa, indexy), zákulisní info..:-) a k tomu pár indikátorů TA + selský rozum..:-)
SID

• 3 týdny později...
Odesláno

Cez Paypal je to jednoduche zaregistruj sa na paypal potom tam posli peniaze zo svojho uctu nasledne normalne z uctu paypal (send money) zaplat tovar klasika ako cez IB, ale ak to chces platit cez pay pal kartou zo svojho uctu tak je to skoro podobne, ale tiez sa musis registrovat na pay pal akurat potom zadavas udaje na prevod zo svojej karty.

Odesláno

Rad by som sa profikou opytal na knihy zamerane na psychologiu obchodovania, pokial je mozne SK/CZ

kompletnu psychologiu obchodovania a trading for Living mam doma, williamsov milion dolar je na ceste, ale kedze ma zaujima hlavne psychologia rad by som sa zameral na nejake vychytavky , tak ak mate nejake cierne kone , tak kludne dajte

Btw: ebook kompletna psychologia obchodovania je totalne super , citam si ju stale dokola, ked si najdem cas.

• 3 months later...
Odesláno

Dobrý den,

sice jsem ještě žádnou z knížek přímo o forexu nečetla (v češtině jsem na žádnou zatím nenarazila), ale mě osobně se hodně líbí série knih od Roberta T. Kiyosakiho. Píše moc pěkně, je to srozumitelné a většina z nich pojednává o investování obecně. Asi nejlepší z nich je kniha "Bohatý táta, chudý táta", dále "Bohatý táta radí jak investovat", "Cashflow kvadrant" a spoustu dalšího od něj. Taky vytvořil hru jménem "Cashflow", sice je trošku dražší než ostatní stolní hry, cca 1800kč, ale je to prý podle různých kritiků nejlepší hra pro investory (tím nemyslím jen investory do forexu ani komodit, ale obecně). Prý dokáže jednoduchou formou hry a zábavy naučit, jak ve skutečném světě disponovat s penězi, do čeho investovat nejdříve a do čeho později apod.
Když si čtu jeho knihy, vždy mě to skvěle namotivuje a vím že dělám něco pro sebe.

Dále bych doporučila knihu "Jak myslí milionáři", "Myšlením k bohatství" a podobné kousky. Je opravdu radost takové knihy číst:-)

Přeji hezký den a pár (desítek) pipsíků do kapsy:-)

Odesláno

Andreo84- přečti si spíše něco o fungování makroekonomiky, bankovním sektoru, statatistice, klidně taky něco o ekonomii (i politické). Pročítej analýzy. Většina informací uváděných ve výše psané literatuře je pouze snůška stále se opakujících obecných pravd, pouze stále jinak a jinak podávaných. Je to dobré čtivo hlavně pro snílky, co se střídavě vrhají na multilevel a pak zase do depresí. Většinou (ne vždy) se tito jedinci potýkají s nedostatkem jakékoliv odbornosti. Co jim ale nechybí, je odvaha,svaté nadšení, naivita a chtít zbohatnout. Dříve jsem si dělal analýzy jednotlivých zde píšících nicků - a vyšlo mi jednoznačné poznání. Ti, co se zde objevili nově a popisovali nádherné zážitky s tou tvojí literaturou - se většinou intenzivně vrhli do studování podobných nesmyslů, počty jejich příspěvků rostly geometrickou řadou a ........... většinou do třech - šesti měsíců naprosto vymizeli. Jejich společným jmenovatelem byla naivita, rychlé přebírání názorů jiných (hlavně nekonzistence vlastního myšlení).
Z příspěvků těch druhých - stále se držících - spíš vyčteš normální způsob uvažování. Moc jich ale není.(I ti občas mizí).
Měj se fajn a ať se ti daří.

Odesláno

MN:

Po skvělém víkendu jsem opět tu:-)

Ano, řekla bych že v jednom máte pravdu, je to psané dost obecně, ale řekla bych že to tak musí být, protože stejně jako v čemkoli jiném nejde napsat nějaký zaručený návod po jehož přečtení by zbohatnul každý. Každý si z toho vezme něco jiného, stejně jako ve forexu, také jsem četla hodně rad ohledně obchodního systému a i přesto si snažím vytvořit vlastní, neokopírovaný, na základě indikátorů (nejen jich samozřejmě), které samy o sobě nejsou moc silné, ale ve spojení s jinými to vypadá zajímavě. Teď už jen testovat, ladit nastavení, ladit psychiku a myslím že to má šanci:-) Uvidím...
Nicméně když jsem byla v sobotu v Praze na Chodově v knihkupectví Luxor, viděla jsem tam nejnovější knihu od Roberta T. Kiyosakiho se spoluprácí Donalda Trumpa. Po letmém prolistování několika stran na mě udělala dojem, jak zpracováním, obalem, obsahem, prostě vším. Kniha se jmenuje "Proč chceme abyste byli bohatí" a stojí něco málo pod 300kč. Chtěla jsem si ji hned koupit, ale mám doma dva nové přírůstky které musím nejdřív přečíst:-)

Andrea

• Vytvořit...