Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den,
rad bych take otevrel jedno skromne okno, jehoz podstatou by mely byt vseobecne zkusenosti a tipy s pouzivanim technickych analyz. Pokud jiz takove okno existuje, pak se omlouvam a rad se pripojim.

Ma dosavadni zkusenost je takova, ze v jednoduchosti je sila. Ve chvili, kdy jsem zacal svoji technickou analyzu prilis komplikovat, jsem se otocil se svymi vysledky do cervenych cisel a nevedel jsem jak ven. At jsem delal co jsem delal, stale cervena cisla. Byl jsem z toho dost nestastny. Tolik prace mi dalo vse nastudovat a setridit a vysledky byly katastrofalni.

Kdyz jsem o svem problemu mluvil s pritelkyni, rekla mi, abych vse vyhazel a vratil se k jednomu, maximalne dvema indikatorum, ktere se vzajemne podporuji. Vsadil jsem tedy na dva, ktere mi nejvice vyhovuji a me vysledky se otocili do spravnych cisel. Tyto dva indikatory jsem samozrejme doplnil / podporil velmi prisnym money managementem, ktery cini 50% uspechu.

Nerikam, ze je to nejlepsi zpusob, avsak muze to byt voditkem pro obchodniky, kterym se nedari a nevedi jak dal.

Rad bych jeste doplnil, ze svuj system testuji a obchoduji velmi mnoho hodin denne. Vysledky vsak stoji za to.

S pozdravem

J.S.

• 4 týdny později...
Odesláno

Tez zdravim,
neco podobneho se stalo i mne. Proste prekombinovani indexu a indikatoru, ... podle meho, v jednoduchosti je krasa, diky tomu se me zacatecni neuspechy-uspechy 90%-10%, otocily rapidnim zpusobem, i kdyz porad na papire;) , ale s kazdym obchodem roste ma jistota, ... u tech, co se podari, ale i u tech, co se nepovedou a trend jde proti mne, zkoumam proc tomu tak bylo (ucim se vlastnimi chybami, asi jako vsichni;))
V podstate jsem chtel jen zopakovat, to co zde jiz receno bylo, lidove receno "nepreplacavat" ;)
... dnes jsem uzavrel pozici CTMAY05 na skoro 4000$- od 19.4., skoncil jsem se dvema kontrakty, ... zahreje to u srdce, kdyz clovek vydi, ze se v tom vsem "vyzna";), ... lepe receno, dokaze orientovat. A ta cisla mu to jen dokazuji, i kdyz nekdy v cervenych cislech, ale to patri k obchodovani a nikdo tomu "neutece".
Takze Traderum zdar;)

S pozdravem
J.Z.

Odesláno

Neviem, co si presne predstavujete pod pojmom technicka analyza, predpokladam, ze si system podla ktoreho obchodujete. Ja sa tu pokusim predstavit svoj system, ktory momentalne skusam papierovo a vyladujem, aby som dosahoval, co najvacsi zisk s primeranym rizikom.

Obchodujem systemom "medianline" alebo trendline. Autorom by mal byt ALAN H ANDREWS. Ide o urcenie strednych hodnot v urcitom grafe na zaklade coho ziskate dost presnu prestavu, kde by sa cena mohla pohybovat. Dokonca sa da urcit aj miesto nasledujuceho pohybu.
Ide cisto o analyzu grafu, ziadne fundamentalisticke spravy ma nezaujimaju, studujem len graf a pohyby ceny.
Idikatory nie su potrebne, ale pouzit sa mozu. Osobne pouzivam CCI, ale aj ten dokaze sklamat. Urcite ste zazili, ze cena danej komodoty bola v prepredanej zone a aj napriek tomu klesala. Vtedy sa riadim len podla nakreslenych ciar ( odborne FORK - vidlica, vidlicka ).

Urcite sa to tato metoda tazko chape z mojho popisu, to vam verim :) Preto par konkretnych prikladov v anglictine, ine zdroje nemam.

www.nqoos.com/alan_andrews_course_1.htm
Rozsiahly popis metody. Odporucam nepreskakovat, ale citat postupne a snazit sa pochopit obrazky aj ked su niekedy dost zlozite.

www.medianline.com
Konkretne priklady pouzitia metody v praxy, intradenne obchodovanie. Obrazky + popis, super. Minuly tyzden tam bol aj nevydareny obchod, ktory skoncil so stratou, velmi poucne. Stranka sa meni dost nepravidelne, tak 2-3x do tyzdna, ja osobne si stranku ukladam, aby som si neskor dokladne pozrel kroky autora.

Kniha Mikula Patrick-The Best Trendline Methods of Alan Andrews
Skvela, skvela, skvela. Velmi vela grafov, myslim, ze je pochopitelna aj pre menej zdatnych v anglictine. Od toho tu predsa mame stranku www.slovnik.cz Ak by bolo nejake slovicko nezrozumitelne :)

Kniha 7 Chart Patterns That Consistantly Make Money
Je o urcitych patternoch, ktore si vsimate v grafoch. Supporty, rezistencie atd. komoditny manual na Financnikovi je tomu podobny i ked nie tak rozsiahly.

Este par slov na zaver. Akonahle som precital Financnika zacal som hladat na internete dalsie veci o komoditach. Cerpal som vsade, kde som prisiel a kde som rozumel tomu, co tam pisu :) Takto som sa dostal m medianline obchodovaniu. Osobne mi zatial vyhovuje najviac a je dobre si ho vyskusat na jednotlivych komoditach.

Moja celkova strategia teda spociva v medianline, poznanie chovania komodity pocas celeho roka ( sezonnost plodin atd, kazdy som sa opakuje v urcitych cykloch) a patterny ( supporty, rezistencie, gapy...).
Mozno to vyzera zlozito, ale je to dost "jednoduche" a mne to momentalne funguje.

• Vytvořit...