Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to kahiros : bohužel se již nelze přihlásit -:) rád bych, snad příště
zkouším také ER2 - mám rád adrenalin a pak když to zvládnu budu snad dál než kdybych začínal na jednoušším a cítěje se jako mistr světa mě nějaký divočák (ER2) vykostil . děláte poziční nebo ID obchodování ?
Pavel

• Odpovědí 114
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 9 months later...
  • 3 months later...
Odesláno

zdravím tradery,

buduji svůj obchodní plán a jako vstupní strategii budu používat RSI divergenci. Při backtestingu se mi však nedaří na 3 a 5-ti min. grafu (ER2) najít a zakreslit opačný trendový pohyb divergence. Zkoušel jsem proto do grafu přidat EMA 34 a vstupovat do trhu, když EMA 34 protla cenu a RSI protlo line 1 nebo 2 zpátky do pásma mezi 30 a 70 a zatím to funguje (10 testů). Používáte někdo RSI v kombinaci s EMA 34? A jak? Nedochází při čekání na protnutí EMA 34 k zbytečně pozdnímu vstupu do pozice?

Díky TomS

Odesláno

to TomS:
Já používám EMA 34 jen pro určení trendu,jinak sleduji divergence na RSI a MACD (jen do trendu). Nikdy nevíš, kdy po divergenci nastane i změna trendu, protože trh může udělat malou korekci a nebo na dané divergenci vytvořit začátek nového trendu....můžeš sem hodit nějaký tvůj graf?
Co se týče vstupů,tak musíš najít takový, který Ti vyhovuje a máš ho natestovaný. Já třeba sleduji jen divergence a nečekám na nějaké protnutí EMA nebo něco podobného. Hlídám si jen cenu, indikátor a S/R úrovně, toť vše.

Tomáš

Odesláno

to Tomáš, přikládám graf, zatím jsem se dostal k asi 10 testům, takže začátek. Pořád dávám dohromady vstupní strategii, dál jsem se ještě nedostal. Na grafu je můj vstup po zakreslené divergenci a protnutí EMA 34 + zelená úsečka. Asi trochu kompikované, že?

4648

Odesláno

TomS,nemůžu říct jestli to je komplikované nebo ne, hlavní je, jestli Ti to takhle vyhovuje, protože to obchoduješ ty a né já. Jak vystupuješ? Takhle to spíš, podle mě, vypadá, že jsi v trhu delší dobu než jen pár minut,ne? Vstupy jsou celkem jednoduché (řekneš si pár podmínek, otestuješ to a hotovo - hodně zjednodušeně řečeno), mnohem důležitější je výstup a řízení pozice když jsi v obchodě.

10 otestovaných obchodů je strašně málo, až jich budeš mít cca 30-50,tak to již může napovědět, jestli to je dobrá strategie nebo ne. Já na žádné protínání nečekám a mohu tak do obchodu vstoupit dříve (protože ještě chvíli potrvá než trh protne EMA), ale mám to natestované na stovkách obchodů.

Tomáš

Odesláno

TomS,

trochu odbočím, díval jsem se na svůj graf 24.9. a mám úplně jiné hodnoty. máš správné nastavení hodin? Na tvém grafu čas cca 8:48 - 12:00 hod odpovídá spíš noční seanci.

Richard

Odesláno

To kahiros,

takže vstupuješ, když RSI protne 70 nebo 30 line? Filtruješ to nějak dále? Vím, že mě čekají stovky testů, ale musím začít pěkně popořadě, nejdřív vstupní strategie, potom výstup, atd.

Odesláno

to TomS:
já sleduji divergence a je mi jedno na jaké hodnotě RSI se vytvoří (jen kolem 50 linie si dávám pozor), takže vstupuji i když trh nepřekoná linie 30 a 70.
Kromě divergence sleduji co dělá cena, S/R a jaká je situace na trhu.

To chápu, taky jsem nejdřív řešil vstup,ale časem ho přestaneš řešit a zaměříš se na výstupy a řízení pozice.

Zkus se podívat do diskuzí kde se probírali obchodní dny, je tam několik mých grafů aby sis mohl udělat obrázek.

• Vytvořit...