Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 114
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 2 months later...
Odesláno

Dobrý den,

vzorců je skutečně několik - jsou to vzorce s různým "smoothingem" (vyhlazováním). Základní vzorec RSI by však měl vypadat takto:

100
RSI = 100 - ---------
1+RS

průměrný počet úseček, které uzavřely výše, než předchozí úsečka
RS = ----------------------------------------------------------------------------------
průměrná počet úseček, které uzavřely níže, než předchozí úsečka

Pokud bychom tedy chtěli dostat aktuální hodnotu RSI s periodou řekněme 14, pak bychom museli postupovat následovně:

1) spočítat, kolik z posledních 14ti úseček mělo close výše, než close předchozí úsečky; toto číslo vydělit čtrnácti

2) spočítat, kolik z posledních 14ti úseček mělo close níže, než close předchozí úsečky; toto číslo opět vydělit čtrnácti

3) hodnotu z bodu jedna vydělit hodnotou z bodu dva, čímž získáme hodnotu RS

4) vypočíst aktuální RSI jako 100+ (100/1-RS); jako výsledek získáme hodnotu v rozmezí 0-100

S pozdravem,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

• 2 months later...
Odesláno

Dobrý den,
v Track `n Trade je v nastavení RSI možnost volit ze tří možností výpočtu (Average Calculation):
- Exponential
- Simple
- Wilder's Smoothing
V každé z možností vypadá graf poměrně odlišně. Chtěl bych se proto zeptat jak se liší tyto tři možnosti výpočtu a v jakých případech je dobré používat ten který z oněch tří.
Děkuji všem

Odesláno

Wolfi,

já vždy používal jen a jen simple. V ostatních jsem příliš zalíbení nenašel. Tyto 3 způsoby se liší v metodě výpočtu, metoda simple je považována za standardní.

Tomáš

Odesláno

Podle mě, ty 3 způsoby výpočtu jsou 3 způsoby vyhlazování (průměrování) výsledků.

1) Simple - všechny dny použité pro výpočet RSI mají stejnou váhu
2) Exponential - novější dny mají vyšší váhu než starší dny. Tato závislost je exponenciální křivka.
3) Wilder's Smoothing - asi variace na bod 2.

To same to bude asi u MA (moving averages).
MA - simple
EMA - exponential MA
WMA - wilder MA ...

• 1 month later...
Odesláno

Zdravim vsetkych
poprosim o radu -- ak mam RSI na dennom grafe nastavena napr.7 tak vzorec rata s open a close poslednych 7 dni .....a pri 5 min.grafe su pod nastavenim 7 ratane open a close za poslednych 7 barov na grafe t.j. 35 minut ..??
vdaka
Peter

Odesláno

Zdravim,

stacilo by kouknout na vzorec pro vypocet RSI o par prispevku vyse... :-) Ano, pocita se ze zadaneho poctu predchozich usecek close (nikoliv open). Tj. u 5 min. timeframe je to pri hodnote 7 vypocet z predchozich 35 minut.

• 6 months later...
Odesláno

dobry den
rad bych se zeptal jestli jeste nekdo krome Libice pouziva RSI jako zaklad OS. Na kurzu jsem se dozvedel ze nekdo tvori RSI Cross ale nemuzu o nem najit zadnou zminku

• Vytvořit...