Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 61
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

tak ja sem ale neměl v plánu obchodovat forexy, ale opce a toto vlákno mi přišlo jako vhodný pro tento dotaz, šlo mi o názor na vývoj v následujícím měsíci a pohledu traderů, co se v pohybu měn orientují trošku lépe než já

Odesláno

RocketRich

to nieje obchodovanie ale zaistenie. kde inde chces zahedgovat menu ako na trhu s menami ;)

som si isty ze ziadny triezvo uvazujuci trader ti nepovie kde bude cena za tyzden, a nie este za mesiac , par mesiacov. ale ak to chces vyskusat opytaj sa na FX chate. ale predpokladam ze ti povedia to iste.

• 5 months later...
Odesláno

Ahoj,
poslednich par mesiacov sa z vyrazom AMERO stretavam dost casto, aj ked vetsinou pravdepodobne ide o fikciu, je toho uz vela, uz su na nete dokonca fotky minci a bankoviek :D , tak sa vas pytam na vas nazor, mozno sa dozviem zaujimave veci.
Snad nevkladam prispevok v nespravnom vlakne, ak ano, nasmerujte ma prosim na diskusiu o AMERO mene. Vo vyhladavaci som ju nenasiel, a myslim, ze by sa o tom mohlo diskutovat ;).
Vdaka,
Erik.

Odesláno

No, neberiem vazne ani tie mince, kedze su to len medailoniky, to ze existuju je jedna vec, ale si za ne nic nekupim... Len som cital vselijake fami, napr. ze USA uz poslala cine 800 miliard amero, a ze USA naschval znehodnocuje dolar, a podobne. Tak ma zaujima, co si o tom mysli traderska verejnost...

• 2 months later...
Odesláno

Ahoj, jsem tu novy takze nemuzu zalozit nove vlakno, chtel bych se zeptat, dostavam plat v usd. Potreboval bych poradit jak si zajistit menu proti poklesu kuruny s usd ? Napadlo me pres forex, ale nevim jestli je poplatek za overnight transakci standard popripade neni nejake lepsi reseni ? Dale jsem nenasel moc brokeru co by tradovali CZK... Mohli by jste mi poradit ? Dekuji

Marek M.

Odesláno

zdar, ve foru o tom urcite nekde zminku najdes, zakladni princip je:

-drzim napr. 100tis USD na beznem ucte v bance
-otevru short pozici na menovem paru USDCZK v objemu 100tis USD

naklady si uz spocitas:) mozna je lepsi jit pres futures na meny nez forex, nevim:)

jinak banky sami nabizeji takove sluzby, ale je to drahe, pokud vim, pouzivaji to snad jenom firmy...

Odesláno

No neviem, pozrite si EUR/USD, týždenný graf. Pomalé stúpanie, strmý pád. Zase krátke pomalé stúpanie... a posledné dva mesiace zase strmý pad. Impulz býva silnejší ako korekcia, takže podľa "sily" je prevaha nadol. Celé stúpanie v roku 2009 mi preto pripadá ako slabá korekcia.

Odesláno

Weekly chart je up uz od roku 2000 a nemyslim si ze sa to zmeni. Toto je skor EUR weakness ako sila USD, najprv strach z Dubaia, potom SPA a Grecko... USA si nemozu dovolit silny dolar, lebo ten znamena mensiu produkciu, mensi vyvoz vyzsi deficit a vyzsiu nezamestnanost a ak sledujes vyhlasenia FOMC ta retoriku tomu prisposobuju t.j. ziadne zvysovanie urokov v dohladnej dobe. Je mozne ze as v roku 2011. Ale tazko dnes povedat ako sa to bude vyvijat EUR je na tom dost zle a ak este praskne Cinska bublinka tak tak posilnenie dolara moze byt este vyraznejsie. Ale dlhdoobo ocakavam skor jeho oslabenie (nastastie ocakavanie neobchodujem:))

• Vytvořit...