Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Warranty-příklady reál trhu: stopy, profity, bilance

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Airmike:
tvé názory a závěry jsou tvoje věc
I tento chat se neliší od jiných tím, že je toho tu už moc a je to "jen" chat se vším co k chatu jako jisté formě komunikace mezi většinou neznámými lidmi patří. Viz jen toto vlákno o opcích. Není ani fyzicky/časově skoro možné co je před mým/tvým/něčím příspěvkem vše přečíst. Chaty - i tento v mnohém velmi kvalitní a přínosný - jsou taková "rychlovka". Otázky i odpovědi se zcela nutně opakují a i dál opakovat budou. Občas sem někdo nahodí něco co se zdá být "mimo mísu", ale co se nakonec docela zajímavě rozjede. Aby to po čase zase usnulo, vyčerpáním z nepochopení třeba třeba :-))

Nerozumím co chceš vědět pokud se ptáš zda je "asimetrická páka dost silný nástroj". Já ti mohu napsat jen to co užívám sám a svůj názor na to. Jak si ho přebereš je jen tvoje věc. Co je pro mě "síla" to nemusí být síla pro tebe a naopak. Až tě to nezajímá nevím proč se pak obtěžuješ? :-))
Většina - i ty - zde popisuje právě to své: k tomu napíšeš že "co ale mna v podstate az tak nezaujima".
Na rozkládání teorií ale není chat, to musíš hledat jinde. Tu se můžeš jinými inspirovat a pak si to na to své upravit jak libo - pokud tě to ale zaujima :-))

Dále:
co píše patog je OK. Nebylo mnohé mnou zmíněno i proto, že není vůbec možné zde popsat všechny fajnovosti a "špeky", na které ten kdo má zájem buď přijde sám nebo se jich časem nějak dobere. Na chatu to trvá déle, protože je toho méně a napřeskáčku, příspěvky jsou často párvěté spíš "výkřiky" než vysvětlení. A tomu často odpovídá i forma: já zcela záměrně občas volím tu pro některé poněkud konfrontační :-))- že proč? je v tom opět kousek psychologie - debata se může víc rozjet, některé typy (viz Airmike) totiž tento styl umí probudit ne-li rovnou rozžhavit do běla :-))

to patog:
ANO, máš v mnohém pravdu!
k pár tvým bodům bych měl komentář, ale byl by delší a týkající se hlavně užití těch mantinelů. Není totiž mantinel jak mantinel, jejich vzdálenost od kurzu podkladu u KOC či strike u WRT je věc podstatná.

Používání některých termínů:
aby se mnohé zatím neznámé zjednodušilo a zpřístupnilo, pak se velmi často používají ne zcela přesné termíny - a to nejen zde. Viz "strategie neutrální či nesměrová". Ano, je zde rozdíl, kdo chce může si dopodrobna naštudovat oč přesně jde. Jistá kniha o finančních a komoditních derivátech má cca 600 stránek-mohu jen doporučit...A abych nemusel mnohé pracně a zdlouhavě vypisovat i proto sem dávám ty spojené grafy, kde je nahoře podklad, pod ním call a put papír, to vše ve stejném časovém intervalu pro srovnání toho jak jedno plyne z druhého a krátké vysvětlení oč jde. Kdo má zájem si může sám spočítat vše co potřebuje a zda ano či ne. Má to tu jak na talíři.

A poznámka k tomu:
běžně se potkávám s tím, že někteří ani snad už dnes neví jak vypadá a k čemu může být dobrý papír+tužka+kalkulačka, znají jen PC a klikání stále někam. To v mnohých asi budí dojem že když klikají tak pracují...omyl a jejich věc, ale takto dle mého nemají zde šanci. Mnohé skutečnosti si jednoduše MUSÍM propočítat,
zapsat, i po letech se velmi často vracím v poznámkách zpět a nacházím velice inspirující věci. Sám si bez toho své fungování na trhu neumím vůbec představit. Každého ale věc jak toto dělá či nedělá.

to pepino:
ano, máš pravdu, začátečník se jen velmi těžko potká právě s KOC nebo WRTy, toto téma jsem sem nahodil i proto že toto neznají ani letití konači na burze. Není důvod aby to znali pokud si se svým vystačí. Je to jen další z možností jež lze užít a pokud víte oč jde můžete se zabydlet právě tu a naplno: NAPLNO!!!

Ad komoditní spready: ano, jsou věc velice zajímavá, ale musíte mít komoditní účet, většinou asi někde mimo ČR - i toho se mnozí bojí či si na to z X-důvodů netroufají atd atd atd. Do KOC či WRT "vlezu" za pár euro....proto dle mého "i pro začátečníky" a ty co "TO" chtějí zkusit. O tom šla řeč - howgh, indiáni na burze!

• 5 months later...
  • Odpovědí 210
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravim,
priznavam, ze si chci usnadnit cestu, protoze se obchodne venuji jine oblasti. Mohli byste me odkazat na nejaky anglicky web, kde se dostanu ke kurzum opci na evropske akcie? Hledam tedy opce na erste bank a nemecky neumim ani dobry den.
Dekuji za pripadnou pomoc.
g.

• 1 month later...
  • 2 months later...
Odesláno

Ahoj, rad by som sa spytal ci ste niekto skusali aj warranty na indexy, napriklad DAX, popripade priamo na akcie. Zdaju sa mi byt volatilnejsie ako meny. Aku mate najlepsiu skusenost so vzdialebostou strike price od podkladu.V pripade OTM ako sa vam osvedcila vzdialenost 5%, 10%?

Dakujem,

Palo

• 1 year later...
Odesláno

Warranty na zlato.

Ahojky přátelé, obchodoval jsem warranty na akcie a indexy v roce 2007-8. Teď chci koupit zlato, a futures mají velký objem a jsou na můj vkus dost páčeny..Je vůbec vhodné uvažovat na warranty koupit zlato? Prý je problém souběhu kurzů warrantu a podkladu. Stačila by mi páka tak 5-7, delta musí být aspoň 0,5, ale jak je to tady s poměrem hist. a implikované volatility, aby souběh kurzů byl jakž takž? Délku splatnosti bych volil asi do 3-6 měsíců max.
Jestli máte s tímto někdo skušenosti, budu vděčný za odpověď.

Díky, Honza
  • 6 months later...
Odesláno

TO:Miciko nebo ostatní ,kdo mají zkušenosti s put knockout certifikátem

Chtěl jsem se zeptat jak je to s cenou a knock out bariérou u put knock out certifikátu/KOC/ během výplaty dividend
např.akcie Deutsche Telecom.
Před exdividend day je cena put KOC 4EUR a knock out bariera 10 .Cena akcie Deutsche Telecom je 8eur.

Aby se lépe pochopil můj dotaz ,tak v exdividend day je cena akcie Deutsche Telecom taky 8eur.
Dividenda je 0,8 EUR,tj.10%.

Co se bude dít s cenou put KOC .
1/Zůstane na 4eur nebo bude snížena o10% na 3,6eur/jako kdybych zaplatil dividendu
protože držím put KOC/

2/Cena put KOC zůstane 4eur a knock out bariéra se posune dolů o10% na 9eur nebo cena put KOC zůstane na 4eur
a bariéra taky zůstane na 10
Martin

• 2 týdny později...
Odesláno

Na warrantech to platí taky. Ale musí se dát pozor na vyhlašování těch dividend protože pak to emitenti v zápalu boje o informace změní, ale ne všichni najednou. To je ten neočekávaný "dividendový den" kterým se to pohne o celou dividendu jen když ji celou zruší nebo ji zdvojnásobí. Takže pokud se sleduje více emitentů a u jednoho nastane nějaká významná podivnost pak raději ruce na chvíli pryč od BUY a raději se pozice včas zbavit je-li změna v neprospěch.

Odesláno

Díky za odpověď .Ještě mám jeden dotaz ohledně KOC put.Jestli jsem to dobře pochopil ,tak v rozhodný den pro výplatu dividend, když držím KOC put ,tak z něho nebudu platit žádnou dividendu narozdíl od situace ,kdy mám short stock.

• Vytvořit...