Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - IV.

Doporučené příspěvky

Odesláno

okinen
tady nemáš "sedět tiško v pozadí".:-)..každý by měl něčím postupně přispět (i když se mu to bude zdát zprvu hodně amatérské a jako blbost)...časem se to vystříbří..:-)
SID

• Odpovědí 4,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Na to vystriebrenie cakam aj ja :) a dufam, ze kto caka ten sa docka

Sid Napsal:
-------------------------------------------------------
> okinen
> tady nemáš "sedět tiško v pozadí".:-)..každý by
> měl něčím postupně přispět (i když se mu to bude
> zdát zprvu hodně amatérské a jako blbost)...časem
> se to vystříbří..:-)
> SID

Odesláno

Budem sa snažiť prispievať ako sa len bude dať, inak som vstúpil do pozície a vyšiel som s nej po 140 dolárikov von myslím si že to nieje také zle na úplného začiatočníka :O)

Odesláno

Cakal som ze po FOMC zapase tu bude zivo... inde som ani nestihal citat prispevky. Ved to je lepsie ako hokej. Drzim medvedom :)

Takze moje pocity zo zapasu:

Najprv nam eur/usd pretrhlo horny support, vyzeralo to na byka, no velmi rychlo sa to obratilo naspat. Esteze som sa neponahlal. Az ked sa dolar zacal posilnovat, predal som eur/usd. Vyzera ze neskoro, pretoze situacia sa utisila, kurz sa uz obracia hore a zatial som trhol len +5 pips a pojdem asi do minusu. No ja to radsej necham dorast hore az do Fibonacciho urovne 0.618, tam mam stoploss, pretoze verim, ze sa to obrati zase dole a dolar bude v noci aj nadalej prudko posilnovat (eur/usd bude klesat). Blizi sa totiz Asian Open a Japonci otvoria oci a mrknu na dolar...

Radsej prijmam male straty ako male zisky.

Odesláno

okinen:
pozor kdesi som cital, ze forex je najnebezpecnejsi pre takeho zaciatocnika, ktoremu sa hned v zaciatkoch dari...

Ked som ja zacinal vo forexe, stal som sa za mesiac z nicoho milionarom a dnes mam dlhy:)

Odesláno

fyzik: no už sa forexom bavím zo dva mesiace a na začiatku som z 10 K účtu (demo) urobil 3 K takže nie som ten typ čo sa mu hneď dary :O) ale vďaka ľuďom v tomto vlákne som pochopil celkom dobre princíp forexu aj keď ešte mam dosť nedostatkov :O(

Odesláno

Dnešek ve znamení úrokové míry v GB a EU. Jen doufám, že se nebude opakovat situace ze 7. července 2005...
Tehdy se taky očekávaly s napětím úrokové míry, ale vše převálcoval smutný teroristický útok v Londýně...Vy služebně starší vzpomínáte ? www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/forex-fundamentalni-analyza-2.html

1. 13,00 hod. úrokové míry v GB - Tonda Blairů si opravdu kurňa nemohl vybrat pro svou možnou abdikaci lepší den..:-(..souběžně s vyhlášením sazeb ve 13,00 hod. SEČ (těch 5,5% to asi bude na 90%) bude mít Blair projev, kde pravděpodobně po deseti letech abdikuje (ve funkci je od roku 1997 a je to celkem sympaťák, rozhodně větší než naše duo PA-TO) a nabídne za sebe náhradu v podobě ministra financí Browna - a teď babo raď co se bude dít od 13,00 hod..., dá trh přednost politickým rozhodnutím nebo úrokové sazbě ?...nejlépe bude asi vyčkat, kam sa ta lavina následně vydá...Ještě v 10,30 hod. máme obchodní bilanci a průmyslovou ostrovní produkci..vzhledem k očekávání mnohem důležitějších událostí bych sázel jen na menší kosmetické úpravy...

2. 13,45 úrokové míry EU - všeobecné očekávání je ponechání stávajícího stavu (3,75%) a zvýšení na 4% až příští měsíc.
Každopádně si myslím, že doprovodné komentáře bude ale spíše optimistické a euro vůči dolaru něco získá.

Osobně dost věřím dnes páru EUR/JPY (tam jsem od rána od 162,50), další entry mám na 163 a pořád tam vidím možnost progresivnějšího růstu. Od 13,00 hod. to bude holt na trzích dost dobrý adrenalín, proti kterému je nějaký skok z mostu na laně jen vlažný čajíček..:-)
SID

Odesláno

brus
koukal jsem na noční obchodování a něco mi tam nehrálo u eurojenu..:-)..(ten pokles mne přišel dost umělý).

Data pro GB nic moc (-7.1 B), ale budu cable na 1,9910 při zpětněm chodu kupovat a do 13,00 držet..:-)
SID

Odesláno

EUR/JPY jsem chvíli jel, přes 163 ale asi nepůjdu, GBP jsem od 9916 Long. Jediné nebezpečí vidím v tom, že jsem vstoupil nezávisle na Sidovi, což znamená [bold]vše bude jinak !![/bold]

Odesláno

Myslím, že cable nechají spadnout někde kolem 1,9880 (že by 1,9850!?) a potom šup nahoru, jestli. No jestli zvýší sazby náhodou o 0,5% tak to vidím na trend až do 2,0050 :o)

Ještě jsem zapoměl dodat, jak psal SID, že taky záleží na Toníkovi, jak se vyjádří:o)

Brus :o))))

Odesláno

Sid: ten eurojen, to je vážně VŠ tradingu...
cable: to je signál se vším všudy... osobně ale zkouším cable od včerejška short, a když jsem přežil ten dnešní atak až na 9960 (díky tomu, že jsem u toho nebyl...), tak teď se mi to moc zavírat nechce... mohlo by to zkusit 9880... a možná 9850 imho...

Odesláno

Tuktuk
Největší spekulace bude asi dnes díky úrokům a Blairovi kolem libry (nejen cable), ale myslím (nebo spíše tajně doufám..:-)), že ti velcí nenechají už nyní cable spadnout pod dnešní spodek (pod 1,9890) a vidina 5,5% požene libru vpřed - Blair neblair..:-).
Když se koukám na librojen - to je od rána graf a la kardiostimulátor jak vyšitý..:-)
SID

Odesláno

ja to s EUR/JPY vidim trocha inak. na EUR/GBP sa stale nedokoncila korektivna vlna C a preto musi este klesnut hodne dole (ano musi! :) tomu poklesu sa zrejme prisposobi aj EUR/JPY, iba zeby jen vycinal. moja strategia sa dnes zaklada na predaji EUR/GBP, ocakavam tucny profit.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...