Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - IV.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

trigor,
skus tady biz.yahoo.com/topic/currency/
jinak se zde hovoří o tom, že poslední US data a zejména veliký schodek obchodní bilance(deficit) nad $60B snižuje předpovědi pro GDP o 1.2 až 1.3%(aktuální 3.5%).
Vše bude záležet na dalších datech, zejména na Retail Sales, které je za moment.
Ale pozor dnes a zítra na Bernankeho půlroční zprávu o dalším nastolení měnové politiky FEDu.
biz.yahoo.com/fxcm/070213/1171406126129.html?.v=1
Jirka

Odesláno

Maatej:

Ale to vis, ze se tim zaobiram... v podstate pokud neni korelace v urovni 80 bodu a vyse (na obou koncich - at uz po smeru nebo proti smeru) je to velmi zle... - a proto napr. I_FX_T v poslednich mesicich dava velmi spatne vysledky...:-(

BTW: Je fakt, ze jsem se na korelace od zacatku tydne nekoukal, ale jeste minuly tyden byl EUR/USD vs. USD/CHF vs. GBP/USD nad 80 body (jednim ci onim smerem vsechny kombinace) pro 100 dnu, to tak vyrazne pokleslo a nebo pouzivame jiny zdroj dat? (nemam ho ted po ruce, je otevreny permanentne doma:-), klidne se podelim)

Dalsim nad 80 bodu dlouhodobe korelujicim parem je CHFJPY vs. EURJPY... - zkousim ted s nim sledovat i GBPJPY (v dohledne dobe nad 90 bodu k ostatnim Yenovym), ale to blbe britske HDP s tim udelalo poradny binec...

Jinak plny souhlas s tim cable - tato situace je jiz v minulosti zaznamenana, nasledujicich par tydnu to bude jeste stale zle a pak to snad nabere smer... ze by ta vysnena 2.0000, kterou furt tento kvartal analytici vesti?

Radovan:

Jenze trh ma svou davovou psychozu bez ohledu na fundamenty - casto...:-) Ale to vime oba.

Odesláno

Já už z těch analytiků mám takový dojem, že se řídí heslem kam vítr, tam plášť.. Tak ještě před dvěma dny psali na bloombergu, že půjde dolar k jenu na 123, četl jsem i o 125 a jak je na tom US ekonomika famfárově. No a dnes se můžeme ze stejného zdroje dočíst, že jeník dosáhne až na 12leté maximum a že na tom ta US ekonomika přece jen není zas tak dobře. ( viz. bloomberg.com/apps/news?pid=20601083&sid=aSdVSKC57qTk&refer=currency ).. Tak už se kluci dohodněte :D

Jay

Odesláno

dzink:

Karel Čapek jednou napsal: Kritik je ten, kdo radí autorovi jak by on napsal knihu kdyby to uměl.. Stejně by se to asi dalo aplikovat i na některé analytiky:))

Jay

Odesláno

Maatej:

Ad korelace - CHFJPY vs. EURJPY +96 a CHFJPY vs. +88 ve 100 dnich - zdroj pouzivame stejny...

Ad I_FX_T - kompletni obchodni system od FXiGora viz: www.strategybuilderfx.com/showthread.php?t=16299 - mimochodem, použit tento systém bez pairs korelací s TF 1D, tak od roku 2005 jsme na všech YEN párech dlouzí s hóóóódně vysokým ziskem...

PS: K Pairs trade - uplně nelogická, ale zřejmě taky fungující metoda... - v LIBOVOLNOU dobu koupit EUR/USD A USD/CHF a v LIBOVOLNOU dobu obě pozice uzavřít (nebo obě pozice nejprve prodat). Samozřejmě, jedna pozice bude ztrátová vždy, druhá jenom občas a pokud zisková, zisk ztráty nahrazuje... - nevěřil jsem tomu, ale zběžný pohled do minulosti vypadá, že to není úplná pitomost, ještě (v budoucnu až budu mít čas) se ji podívám na zoubek.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...