Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pajik,
uvedl jsi priklad na kterem to jde krasne vysvetlit.
I kdyby jsi jel jen na short, tak pri spravnem MM vydelas protoze se nejednalo o jednolity trend ale byly tam i dost velke korekce. (samozrejme je MNOHEM snazsi obchodovat po trendu)
Navic napr. PB system byl sveho casu postaveny jen na short :-).
Osobne vstupy uz neresim, resim vystupy a to jsou TAK VELKE ROZDILY v konecnem vysledku ze resit jestli mas uspesnost 55 nebo 65% je opravdu mrhani energie na nespravnem miste.

• Odpovědí 293
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Mam jednu otazku pre toho co si mysli ze vstupy nie su dolezite, ta otazka znie ako viete vystupovat, ked neviete nastupovat? osobne si myslim ten kto vie vystupovat vie aj nastupovat, otazka znie preco ho to tak obtazuje vediet nastupovat.

Odesláno

lopo: snad ani nemá cenu opakovat. swen to napsal akorát. Nikdo netvrdí, že nejsou vůbec důležité, ale není potřeba jim přidávat zbytečnou důležitost. Ale o tom tady bylo napsánou už dost a dost. Tvůj problém jestli to budeš ignorovat, nebo ne.

Odesláno

PAJIK:

Preto su vystupy daleko dolezitejsie ako vstupy, lebo tie urcuju tvoju stratu alebo zisk. Ked zavries trejd je to cierne na bielom. Ked mas trejd otvoreny je tam money management a position sizing, ktorym mozes riadit poziciu.
Naprogramoval som uz davnejsie strategie s random vstupom a boli bez problemov ziskove !

Samozrejme ak je vstup v smere hlavneho trendu a mas vyborne zvladnuty exit management tak je to len a len dobre, zarobis snad viacej a s mensim drawdownom. Ale v zasade plati, ze budu to stale vystupy ktore urcia kolko si na ucet pripises. :)

Odesláno

Berte to len ako nazor ja sa nepriem s nikym. Ja som toho nazoru ze vstupy a vystupy su rovnako dolezite. Aj ked chapem ako to bolo myslene v zmysle tych vstupov a vystupov. Logicke je ale podla mna toto, nikdo nema carovnu gulu na to kedy vystupovat, dovolim si povedat, ze vystup je len opacna pozicia dalsieho vstupu. Samozrejme, ze su dalsie metody, trebarz statisticke a pod. Ja len dodavam, ze zanedbavat vstpy sa mi zda ako odoberat vykon systemu.

Odesláno

lopo: nehádáme se :) řekl bych, že joachim vlastně odpověděl. Skusím to napsat takhle. V porovnání s prací - určím vstup a k tomu je xy kombinací jak vystupovat. A i ze vstupu, který vypadá nesmyslně se dá správným MM něco vytřískat. Ideální vstup nikdy nenajdeme. Ale rozdíly ve výsledcích výstupů ano.
Takže proto, si myslím, je vyzdvihována důležitost výstupů. Vstupy nejsou zavrhovány, nebo opomíjeny, ale pro celkový systém je potřeba, po vytyčení stále se opakujícího vstupu, víc času věnovat hledání optimálních výstupů. Pak už, jak psal swen, úspěšnost 60, nebo 65% nehraje takovou roli, ale to, kolik s toho dokážeme vytřískat ano. Vstup v čase měnit nemusíme, ten vydrží dýl. Ale MM ano. MM se přizbůsobuje trhu, ne vstupy.

Odesláno

Pánové, ještě ale zkuste opět přihlédnout realitě do očí. Pro každého i trochu pokročilejšího začátečníka, je vstup velmi důležitý a to proto, že určitá úspěšnost hraje obrovskou roli v psychice při live obchodování. Pokud se neostřílený a psychicky nevyrovnaný začátečník nebude zabývat nejdřív úspěšnými vstupy, tak většinou nezvládne pokračovat, protože ho to psychicky zničí. Nepomůže mu nic. Pokud najde vstup o určité úspěšnosti, tak bude moci pokračovat. Časem může klidně přitvrdit a systém pozměnit na agresivnější s menší úspěšností a větším ziskem, ale málokdo to na začátku live zvládne přímo. Taky je problém vstupovat opravdu stále stejně, když trh vypadá vždy jinak :) Pak se dostaneme k "citu" pro trh a filtrování vstupů. Docela důležitá součást. Pokud by nebyla třeba, mohl by mít každý svůj AOS, protože ten opravdu dodržuje vše, co mu přikážete a jen by se sypaly peníze. Takže nic není až tak jednoznačný. Musíte ovládat vše.
Jinak zkuste vstupovat impulsivně do trhů podle vlastních emocí, když se někam pohne. Garantuju vám, že nepomůže vůbec nic, ani MM. Budete zírat, jaký talent pro špatný směr máte. Pokud člověk začne myslet chladnokrevně a začne klikat proti svým emocím, už to bude lepší ;)

Odesláno

to: bolija velmi trefne

MM nieje zlaty gral, aby bol MM vobec k niecomu je potrebne mat uspesnost a profitabilny system, osobne si myslim ze respekt pred trhom ma aj skuseny trader, nepodcenuje nic a netvari sa ako geroj:) Je to na kazdom aky system chce ci s mensou uspesnostou a vacsim RRR alebo inak. V konecnom dosledku vysledok sa vzdy dostavi, bud + alebo -. A netreba zabudat ze to naozaj nieje take jednoduche, coho je dokazom aj statistika o uspesnych obchodnikoch.

Odesláno

To ALL kdo si mysli, ze vstupy jsou dulezite:
ANO, jsou dulezite, ale vystupy jsou DULEZITEJSI. Woodieho CCI je nejlepsi ukazkou. Kolik z Vas bylo na seminari? Dostali jste 100% mechanicka pravidla pro vstup. Dostali jste vsechny dalsi podpurne cary na indikatoru CCI [a ze jich je]. A kolik z Vas realne vydelava penize pomoci WCCI? Myslim, ze by se to dalo spocitat na prstech jedne ruky. Vstupy jsou dulezite do te miry, ze BERU JEN VSTUPY S NEJVETSIM POTENCIALEM [sam Woodie to rika porad dokola a dokola a dokola]. Brat napr. vstupy na konci trendu je hloupost, ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Vstupy nejsou o svate kombinaci indikatoru. Nemuzu uverit, ze tomuto blabolu porad nekdo veri.
O profitabilite systemu rozhodnou jen a pouze vystupy. Je jedno, jestli mate uspesnost 10% nebo 90%. Spatne vystupy Vas znici, at mate za sebou cokoliv. A naopak, dobre vystupy Vam vydelaji penize i s 30% uspesnosti.

Kdo toto nechce pochopit, bude tu na foru hledat zlatou kombinaci indikatoru jeste za deset let.

V zivote a v tradingu plati, KDO CHCE KAM, POMOZME MU TAM. A v zivote a v tradingu take plati, KAZDY DOSTANE CO HLEDA.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Odesláno

Hmm geroj nevím co znamená, doufám že tak nepůsobím (zní mi to hanlivě:)).
Doufám, že jsem nevzbudil (a nejenom já) dojem, že řešit vstupy není potřeba. Osobně to na mě tak nepůsobí.
Bavil jsem se o důležitosti vstupu a výstupu. Že počátek tvorby systému je nalezení nějakého opakujícího se bodu v trhu, sem pokládal za samozřejmost. V úspěšnosti jakou každý požaduje (rozumě samozřejmě). Dál už bych se více méně opakoval.
To, že trading nefunguje pokud mu nedáme vše co potřebuje jsem si vyzkoušel na vlastní kůži. Auto s plnou nádrží, ale bez oleje taky nikam nedojede...

Odesláno

Bolijo ,

úplní súhlas sám som sa dlho zaoberal tiež vhodnými vstupmi dnes sa nimy už nezaoberám pretože viem presne na jeden bar kedy vstúpiť skôr sa zaoberám výstupmi , ale to neznamená že vstupi niesu pre mňa podstatné práve naopak mám otestované že vstup je dôležitý pre udržanie si SL stále rovnákého.

Môžem Vám povedať že je to prijmný pocit keď presne viem kedy vstúpiť a kedy je už čas odisť, alebo lepšie povedané "vypadnúť " z pozície. Tiež ma to dlho trápilo.Teraz je to fajn.

Marian

Odesláno

To: libic

nic v zlom ale mne sa vidi, ze sa povazujete tu za miestneho guru. Naucte nas neznalych nieco o tych vystupoch, na zaklade coho vy vystupujete, alebo co je ta specialita, co sme si este neuvedomili, nenaucili.

Odesláno

lopo vyhledej si Libice příspěvky. Podívej se za jakou dobu čím přispěl, je tak dobře vidět snaha člověka něčeho dosáhnout, i o výstupech je tam dost... nejsou potřeba rýpavé poznámky. Osobně s Libicem souhlasím..

Odesláno

Nechcem aby si niekto bral následovné riadky osobne. Ale sú na zamyslenie.

- ten ,kto o veciach vie môže o nich písať
- ten ,kto veciam rozumie môže ich aplikovať
- TEN , KTO VECIA ROZUMIE ZVNÚTRA, Môže ich použiť vždy a všade podľa jeho uváženia.

Marian

Odesláno

Kluci, děkuji za obšírnou diskusi kolem důležitosti vstupů. U mě osobně jsou vstupy nejdůležítejší, i když píšete, že nejsou podstatné. Nic jiného nedělám, než řeším, kdy vstoupit do pozic. Naopak nepodstatné pro mě jsou výstupy ( v tom se líšíme), ty vůbec neřeším a ani nad nimi nepřemýšlím. Přemýšlím jedině nad vstupem do pozice, tak nevím, asi každý obchodujeme jiným stylem a je to jen dobře.

• Vytvořit...