Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Dexter:
Nazacatku jsem si neco podobneho myslel taky, zvlast potom jak optimisticky je tento server laden. Casem na to prijdes urcite sam jak se ztraci(snad jenom na demu), anebo si genius a mas na trading proste talent, pral bych ti to( i sobe) :). ale co, udelej si papertrading nejake jednoduche strategie a sam zjistis jak je to snadne vydelavat tradingem :)

• Odpovědí 293
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Jsem zatim taky jenom nováček ale už mám skoro všechno přečtené z finančníka a měl by jsi udělat to samé. myslím že ti to pak bude taky jasný - všechno je to o lidech a jejich nerozumu dodržovat svůj systém a čekat na zisky - a tak psychika je pak pro ně záhubou často. je to procento které nevím jak se počítalo tak to až tak neřeš. buď připravenej na svoje obchování a věř svému obchodnímu plánu a nenechej se zastrašit nějakým procentem.

Odesláno

1) statistika vychazi z rozsahleho vyzkumu chovani klientu u rady velkych brokeru
2) samozrejme muze prodelavat kdokoliv nezavisle na tom, jestli pouziva SL; pokud neni vhodne resen MM a clovek nema dostatecnou disciplinu, nic jineho nez ztraty ho z dlouhodobeho hlediska ani neceka

Odesláno

Alpalan:
Tohle nebyla moc odpověď na mou otázku. Já se ptám: "Kde je to riziko, kvůli kterému strácí 80 procent obchodníků své peníze", ale díky za přání.

Veronika22
Já jsem již samozřejmě vše přečetl, jinak bych se hlopě neptal, ale jak říkám tady nejde o mě, ale hlodá mě čistá zvědavost. Nějak se mi nechce věřit tomu číslu. 80 %.

Martinek
To vše vím, ale proč ho to nečeká. Znamená to snad, že 80 procent lidí to po prvním neúspěchu zabalí ? Našel jsem například příspěvek od nějaké paní, která si myslela, že si bude alespoň trochu vydělávat a ne, jen cca 10 000 měsíčně. Ano, je to málo, ale je to zisk. Sám jsem tedy zkusil pouze jeden papertrade a vyšel jsem s velkým ziskem (short) a ted zkusím jít na long, protože to vypadá, že se směr obrátí. A kdyby ne ? Stráta pár dolarů. Tak kde je ten problém ?

Odesláno

To Dexter:
Myslím si, že to pochopíš, jakmile začneš obchodovat.
Co já zatím vidím, a píše se to opakovaně i na finančníku, tak se ztrácí ze 3 důvodů:
1. Psychologie
a) Pokud nemáš žádný systém a spoléháš na intuici, tak ostatním posloužíš na podojení tvých peněz. To je dle mého názoru celkem tutovka.
b) Pokud máš systém (který samozřejmě v testování vydělává), ale přece jenom mu moc nevěříš a začneš reagovat emotivně na aktuální stav trhu, tak také budeš ztrácet. A je těžké odolat.

2. Nedostatek financí
Zkrátka zkusíš nějakou komoditu (třeba zlato, nebo ropu), která je docela drahá a u které se rychle mění hodnota tvého kontraktu. Na což nemáš dostatečnou zálohu peněz (když jde třeba chvilku cena opačným směrem, než čekáš). Na první pohled se ti zdá, že to zvládneš a dají se na rychlých trzích vydělat krásné peníze, no nezkus to...

3. Hazard
a) Nedržíš se pravidla max. 5% na 1 kontrakt a max. 50% investovaných peněz. Pak tě srazí pár nevydařených obchodů. Můžeš být sebeúspěšnější, když riskuješ, tak stačí i 1 opravdu nevydařený obchod a můžeš skončit.
b) nemáš stop loss. Často jsou zmiňované různé příběhy úspěšných obchodníků, co neměli SL, odjeli na dovolenou a když se vrátili, tak zjistili, že o všechno přišli.

Zkrátka, podle mě není vůbec snadné najít systém, který vydělává. Důvěřovat mu a dodržovat jej a přitom zbytečně nehazardovat.

Odesláno

To Dexter:
nejak nechapu, proc vsechny napadate. Polozil jste otazku, na kterou neznate odpoved a napadate kazdeho, kdo Vam odpovi. Odpoved na Vasi otazku je zde ve vlaknech jiz nekolikrat zminena. Odpovedi od zde pritomnych Vam nestaci, odpoved si tedy najdete sam.

Libic

Odesláno

Dexter: Problem je v tom, ze to treba parkrat vyjde, ale hodnekrat ne. Kdyz Vas chrani SL, neznamena to, ze diky dementnimu pristupu nedostanete SL treba 50x za sebou a nevygumujete si ucet. Vse tu jiz bylo mnohokrat popsano, staci trochu hledat (a premyslet).

Odesláno

můžu mít začátečnický dotaz opět :o) - může mi někdo přiblížit co znamená pitový trh? v článcích na finančníku je to hodně zmiňované ale ještě mi to neni úplně jasný. jinak díky za vysvětlení patternů.

Odesláno

Libic

To se omlouvám, ale nevšiml jsem si, že bych kohokoliv napadl.

Pepe01

Ano, tohle všechno nejspíš je možné (tedy až na poslední bod), ale i tak se mi zdá 80 procent moc. Ale co. Tak nějak je dobře, že nemůžou s komoditami obchodovat všichmno. A ještě malá reakce ne bod:

[ital]1)
a) Pokud nemáš žádný systém a spoléháš na intuici, tak ostatním posloužíš na podojení tvých peněz. To je dle mého názoru celkem tutovka. [/ital]

Pokud se nepletu tak v komoditách to nefunguje tak, že by někdo někoho svévolně okrádal, či určoval směr trhu ne ? Znám pár lidí co tomu věří a myslí si, že komoditní trh je v rukách bohatých lidí co vydělávají na nováčcích, ale to je přece nemožné, nebo se pletu ?

Odesláno

Ty máš docela zvláštní pohled na trading. Myslíš si že trading je o tom udělat pár ziskových obchodů (jeden papertrade) ? Ale tak to neni. trading je o tom stabilně dlouhodobě vydělávat, tak to tady bere většina lidí, ale klidně můžeš udělat jen podle nálady pár obchodů, možná vydělat zabalit to a na burze se už neukázat, anebo taky všechno prodělat. Na všechny otázky co jsi tady psal, tady ve foru odpověď najdeš, nemá smysl tady psát to samé dokola.

Odesláno

Myslel jsem, že mám ZATÍM jeden paper trade. Jsem samozřejmě naprostý nováček, co se má ještě co učit, než vůbec s papertradingem vůbec začne. To jsem si to chtěl prostě jen vyzkoušet, vzhledem k jednomu tématu přehledů a statistik. Vůbec jsem tedy neřekl, jak vidím trading. Naopak bych se chtěl naučit co nejvíc, než vztopím do nějakého trhu. Takže nejde o můj pohled na trading, ale o tvůj na mé věty. Ach jo. To už jsem zase arogantní že ? No nic. Lehce mi již byly zodpovězeny moje dotazy (ano vyhledával jsem, než jsem se zeptal, ale nic jsem nenašel). Problém tedy vidím v tom, že nepíšu nijak vstřícně se smajlíky. Všiml jsi si mylí Alpalane, že na veroničinu otázku : "můžu mít začátečnický dotaz opět :o) " bylo odpovězeno, přesto, že tohle je napsáno rovnou v manuálu. Mě nic zodpovězeno nebylo. Ale ok. Tenhle server je opravdu nejlepší a velmi mi pomohl v pomalém zskávání zkušeností a pár "diskutantů", mi opravdu dojem nezkazí.

Odesláno

to Veronika22 a další na začátku:
i ten kdo si to zde celé přečte na konci asi bude blízko nadpisu tohoto vlákna: "Vím...NIC".
Ty pojmy pro začínajícího zcela neznámé se každému kdo má zájem dostanou rychle do krve, ale jde o to je nějak smysluplně pospojovat, vytvořit si svoje vlastní souvislosti jež mi dávají předpoklad naplnění toho to co od tohoto obchodu chci.
Jinak se k tomu postaví ten, kdo to bere jen jako zábavu a možná vzrušující kratochvíli či jako frajeřinu před kamarády, jinak člověk jehož to třeba živí, dokonce úspěšně a chce v tom pokračovat.
Už někde jsem dal k lepšímu tento příklad: brzda-spojka-plyn jsou společné jakým všem dopravním prostředkům? A kolika značkám z nich? A styl jízdy? Kde někdo už brzdí, jiný ještě šlape na plyn. Každý i zde má svůj osobitý styl či už dokonce systém/y (neplést si pojmy styl a systém, nejde o totéž!!!). Je jedno v čem kdo jede (motokára? buldozer?), jakou značku si vybere, podstatné je přežít ve zdraví vše. Do auta bez brzdy by asi sedl jen šílenec. Do burzy "sednou" i ti, co si ty 3 pedály zcela pletou, běžně je zaměňují a dokonce točí doleva, když je tam jasná zatáčka doprava. Co pak asi chtějí? Tou pomyslnou zatáčkou není myšleno "teď je to jasný long, proč jsi proto stále short?", ale porušení pravidel MM=manymenežmentu=řízení peněz, říkám zcela subjektivně já. I z kritické situace na silnici lze vylézt bez bouračky. Zkušenější asi s větší pravděpodobností než začátečník. I z už kritické ztráty na účtu lze vylézt, může se to otočit. Ale také ne....když se z rizika stane hazard a hazard se stane osobitým stylem (když párkrát vyšel), tak jaký asi čekat konec?
Všechny ty knížky o úspěšných, o technice, psychologii, o velkých a malých hráčích na burze a kdečem jsou, v hrubé zkratce o asi jediném: naučit se jak přežít. Kdo přežije, může myslet dál. A kdo se zabije?....zájemce si doplní sám....
Snad všichni či většina zde chtějí slyšet o velkých penězích, o tom jak se naučit vydělávat.
:-)) Učit něco o tomto byznyse já, dělal bych to přesně opačně: donekonečna bych zpočátku omílal jak přežít s tím co mám na účtu (někdo stovku, jiný majlant). Bylo by to o riziku, o negativech, o padlých gerojích, odrazoval bych každého tím nepřesvědčivějším způsobem. Kdo by tento "negativistický, nadšení a zájem zcela likvidující" začátek přežil a neutekl, jen s tím bych šel dál - protože ale takovým učením bych si nevydělal ani na slanou vodu, holt dělám co dělám...
:-)

• Vytvořit...