Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Slaughter: Indikátory jsou tam v podstatě jen 3. Open Interested, PercentR nastavený na 10 a Momentum (nastavený na 20, ale tohle hodně často měním podle toho jak to na aktuální trh víc sedí)

Dále je tam Prémium obou kontraktů (pouze uzavírací ceny) což vlastně indikátor není a od falešných signálu které přichází na %R mě drží klouzavý průměr s periodou 10.

• Odpovědí 173
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

U tohoto mě Váš přístup opravdu mrzí. Nechápu tedy, proč se "nesmazaly" ostatní příspěvky v tomto vláknu, kde jsme jeho návštěvu probírali.

Jinak seminář LW nepovažuji za konkurenční produkt či službu. To že ho do ČR dostala "konkurence" je sice pravda, ale to nás jako učící se tradery totálně nezajímá. Dovolím si tvrdit, že opravdu totálně ne.

Jediné co je přeci podstatné, je to, že bude v Praze. A protože LW je učitel, kterého jsem si zvolil a mimo jiné mám veškeré jeho dostupné knihy v češtině (nakoupeno z finančnika) a i anglické ze zahraničních serverů, předpokládal jsem, že takový navštívený seminář (ať už ho pořádá kdokoliv) může ohromně pomoci i traderům zde v diskuzi na finančníkovi. Ten kdo se o jeho techniky zajímá ví, že ne všechny jsou hned jasné.

Jinak plně respektuji vyjádřený názor (musím) i když u s tím mám problém.

Jen mi dovolte jednu poznámku: proč je tedy dovoleno diskutovat o vydaných knihách (také produkt) konkurence?? S tím problém není?

Odesláno

inac neviem ci ste sa bavili o tej navsteve v ramci toho expa, ale vraj to vyzera ze z toho nic nebude, organizator nereaguje, a ze hotel maju zarezervovany ale nic nieje zaplatene, a neviem ci myslime rovnaku konkurenciu tak ta vraj od toho projektu sa distancuje... (info stare cca tyzden) tak neviem ze ako to bude

Odesláno

luk.popelka:

Naprostý souhlas :)

Jinak předplatil jsem si "Larry TV" na jeho univerzitě (webu) a můžu vřele doporučit. Jednou týdně (v neděli nebo pondělí ráno) cca. šestiminutové video na téma "co a jak budu obchodovat tento týden", výčet komodit žhavých na vstup na intradenní a týdenní bázi atd.

Odesláno

no larry mal vacsinu veci zadarmo ale raz som natrafil na jedno forum (uz je hadam aj vyse roka), kde vystupoval niekto pod nickom larry w. (to ci to bol skutocne on nie je dolezite) a dalsi tipek ktory donho nenormalne vrtal a larry w sa obhajoval, kazdopadne ten tipek mal pravdu v jednej veci a dost zasadnej, larry mal kedysi records obchodov z sp500, zverejnoval samozrejme s oneskorenim vstupy a vystupy na sp500 a jeden cely rok mu skoncil na nule .. uz si nepametam ktory to bol rok ci 2009 alebo 8, kazdopadne v case diskusie na zmienovanom fore medzi larry w. a neznamym (nepametam si jeho nick) larry najskor spoplatnil zverejnovanie tychto obchodov a zverejnene records zo stranky za posledne roky stiahol, podobne tomu je aj s videami .. tam sice don nikto nevrtal ale mal asi zo 100 videii zadarmo (take 3-5 minutovky), ktore teraz spoplatnil, vsetky pred tym som videl, a casom clovek zisti ze je to stale o tom istom .. vsetky videa ktore sa len trochu dotykali comercials a teda boli o pozicnom obchodovani boli o tom istom .. pozicia commercials v cot reporte nejaky ten seasonal pattern, a open interest, niekedy spomenie svoj
proxy indikator ( na ktoreho vypocet mimochodom som prisiel dlhodobym pozorovanim bez nejakej registracie niekde),
takze .. ti co to videli ja osobne tieto videa uz neodporucam .. videl som ich niekolko desiatok a su na jedno kopyto.. staci jeho knizka o comercials a videa su o tom istom, ja larryho pracu uznavam ale uz som v stadiu kedy mam pocit ze mi momentalne nema co ponuknut a najme ak aj jeho indikator proxy je nakoniec tiez len indikator vyratavany priamo z ceny a clovek si casom uvedomi ze to az tak prevratne nie je pretoze tiez ho treba vediet pouzivat ako ostatne indikatory
larryho praca je skvela a urcite prevratna .. sam mam jeho 3 knihy vo fyzickej podobe a dalsie 3 v elektronickej ale momentalne mam z neho pocit ze uz vsetku svoju pracu spoplatnil a zaraba na subscribers

Odesláno

Slaughter:

To nemusí být vůbec špatné. Máte to čistě ke studijním nebo přímo k obchodním účelům? Přiznám se, že teď (a vypadá to na dalších několik měsíců) mám práci s výběrem trhu a utřídění konečných praktik, které chci backtestovat. Celý trading je opravdu běh na dlouhou trať, resp. začlenění do stávajícího stylu života. Má představa je konzistentní zhodnocení mého účtu několika desítek procent ročně (cca 30%) swingovými technikami. Zjistil jsem, že tento styl mi je vnitřně nejblíž a vyhovuje mi v poměru času/výkonu. Již se mi to jeden rok dařilo na neburzovních trzích, ale nakonec jsem zjistil, že jsem neměl tento koncept zdaleka tak propracovaný, aby to bylo konzistentní.

Odesláno

alesik:

Rozumím Tvému úhlu pohledu, dá se s ním souhlasit. Hodnota videí a názorů Larryho je pro mně především v tom, že mně upozorní na potenciální příležitosti v trhzích, které primárně nesleduji a proto bych si těchto příležitostí třeba ani nevšiml. Navíc jeho názor je podložen jeho vlastní aktivitou. Na posledním videu byla i tabulka přímo z platformy, která ukazovala aktuální otevřené pozice, počet kontraktů a otevřený zisk/ztrátu. Tudíž Tě opravdu pustí do své kuchyně.

luk.popelka:

viz odpověď alesikovi + já prostě k neburzovním trhům nemám důvěru, pokud se mezi bid/ask vkládá třetí subjekt, je možnost manipulace velká, proto je třeba forex mimo můj zájem.

Odesláno

no larry ukazuje len na trhy futures ktorych vela nie je .. staci jedina stranka kde sa da zobrazit openinterest aktualna pozicia commercials, taktiez small spec, large traders .. to vsetko spolu so seasonal patternom a netreba mi nic predplacavat :)

• 3 týdny později...
Odesláno

Dobry den, snazim sa najst niekde na internete stranku ktora by ponukala grafy open interest a nemozem sa k nicomu dopatrat..vie mi niekto poradit? dakujem... na stranke timingcharts som ho taktiez nenasiel..budem vzdacny za kazdu radu.

• Vytvořit...