Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny,
pročetl jsem si komoditní manuál a část fóra, ale nikde jsem nenašel (přehlédl?) jednoznačnou odpověď na dle mého názoru základní otázku. Odkud se bere zisk úspěšných obchodníků? Odvodil jsem si, že se jedná výhradně o prodělky neúspěšných spekulantů. Je to tak? Děkuji za případnou odpověď.

• Odpovědí 214
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 2 týdny později...
Odesláno

Jen pro zajímavost, jaký je pravý poměr lidí, kteří v komoditách vydělají a prodělají. Viděl jsem ten televizní pořad, kde autoři tohoto serveru diskutovali a oběvila se tam informace, že jen 12 % traderů jde do zisku. Je to pravda? Já věřím, že uživatelé tohoto serveru budou patřit spíše do těch 12 % než do těch 88 %.

Odesláno

Miles,

počítám, že až 90% lidí selže. To je reálně číslo. A je reálně i v běžném životě. Studie dokázaly, že až 90% všech začatých podníkání končí do 3 let krachem. 90% lidí není bohatých a nikdy nebude. Jakýkoliv byznys, a to i trading, vyžaduje specifické myšlení a hlavně nutnost jít proti davu. Lidé mají často pocit, že pokud dělají to, co ostatní, žijí svůj život bezpečně. Proto většina bude vždy jen dav a nedokáže uspět v ničem. To je tvrdá realita.

Odesláno

To Miles,

Nedávno jsem viděl statistiky rozdělený podle typu obchodníků, bylo to na stránkách nějaké burzy (se mi zdá že na CBOT):
Prodělává:
70% position traders
80% swing traders
95% daytraders

V poslední době jsem četl větší množství anglické literatury a většina autorů také uvádí, že 95% daytraderů prodělává, teď se na to dívám, například Van Tharp v Financial Freedom through electronic daytrading uvádí také stejné číslo.

Odesláno

Tak to by me zajimalo proc to ty lidi delaji kdyz budu prodelavat tak to nema smysl to delat ne?
Radeji se vrhnu do jine investice kde mam vetsi moznost uspechu....Pokud se mi tedy nestane to ze by se mi trading stal hazardem :)

Odesláno

lol, tak to je husta statistika! 95% to je fakt moc!

na druhou stranu kdyz jsem se uz do toho pustil, tak toho nenecham! Tedko aspon vim, ze musim vic backtestovat a az si budu se vsim 100% jistej a otevru si acc, tak budu jeste aspon mesic backtestovat z dat od brookera ;)

ale zatim mam casu dost ...

mno nic ... ted jsem se dva dny flakal, tak si jdu znovu procist woodies a "analyzu poslednich tri dnu..." a pak mozna zacit neco backtestovat :)

Odesláno

Napadlo mě, že takové statistiky prodělávajících mohou být asi z toho důvodu, že tento business přitahuje i typické hráče. Sází jako v kasínu a nemají plán, disciplínu, systém atd. Hodně lidí, kteří mají dobré analytické myšlení, dobrou disciplinovanost a nepodléhají gamblerským eufóriím pracují jako zaměstnanci a do tradingu nejdou, protože to považují za riskantní a nejisté. to pak vytváří ten poměr...

Odesláno

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli nevíte o nějakám dalším trhu pro poziční obchodování, mimo cukru a kukuřice, ty už začínám pomalu backtestovat, ale chhtěl bych se věnovat i ještě něčemu dalšímu. Co je ještě vhodné pro začátečníky, je to dostatečně volatilní a dá se to obchodovat s vkladem 5000$?. V jednom článku byl zmiňován Eurodollar? Co by tedy ještě stálo za prozkoumávání a backtestování? Děkuji

• 3 týdny později...
Odesláno

Dobrý den,

rád bych se zeptal na samotný začátek backtestingu.

Pokud jsem si zvolil, že se budu zabývat klouzavými průměry, vybral si desetidenní a 40denní...mám tedy teď zkoumat, kdy by byl vstup do pozice potenciálně výhodný – tzn.nahledět spoustu grafů, spočítat pravděpodobnost kdy může být vstup ziskový a kdy naopak jde o mýlku...pokud by to vycházelo špatně s pravděpodobností, zvolit např jinou strategii, nebo jiné klouzavé průměry? Jdu na to dobře? Nebo jsem aspoň – beru to na úplný úvod za správný konec?

Díky.

Jirka

Odesláno

to:sexybomber:

já jsem asi ta poslední, co by Ti mohla radit, ale já myslím, že ano. To však za předpokladu, že sis přečetl KOMODITNÍ MANUÁL ZDARMA tady na finančníku a že jsou Ti jasné všechny základní informace.

Veronika

Odesláno

Dobrý pozdní večer:

to drvr: díky za odpověď...

to swen: moc díky za odpověď a tip... !!!

je skvělé, že si uděláte trošku času, abyste poradili mě, či komukoliv jinému...upřímně: taková diskuse na úrovni, jako je na financnikovi, se (jen tak) nevidí...velmi mile mne překvapilo, jak jsou zdejší tradeři ochotní lidé...

• Vytvořit...