Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj!

Tak mam dalsi dotaz ... predem bych chtel rict, ze jsem se snazil projit tuto diskuzi a ruzne ji prohledat, ale nenasel jsem otazky na sve odpovedi ...

1) Komodita (třeba 10 yr treasury notes) se obchoduje jak pitově (TY) tak elektronicky (ZN) - jde o obchodování té samé komodity, nebo jsou to komodity dvě? Jsou ty trh provázané nebo zcela oddělené?

2) Ani v Medved Quote tracker ani na www.futuresource.com se mi nedaří tyto elektronické trhy nastavit/otevřít/sledovat - avšak jsem vypozoroval, že konkrétně pro TY a ZN jsou zcela shodné ceny - dost to souvisí s horním dotazem

Prostě chci vědět, zda pro sledování ceny například této komodity stačí sledovat pitový graf či nikoli. Konkrétně s Medvedem jsem se celkem sžil ale nerad bych sledoval úplně jiný trh než obchodoval :(

• 1 month later...
Odesláno

Používám program barchart, kde si nastavím komodity, které chci obchodovat . Obchoduji -li např, euro pitově,nastavuji si komoditu ECH7 a vyjede mu graf pro pitový obchod , obchoduji -li euro elektronicky , nastavuji E6H7 a vyjede mi graf pro el. obchod. Ale jsem též jen začátečník Alice

Odesláno

Zdravím. Myslím, že ty trhy jsou svázány arbirtážními možnostmi. Pokud by totiž např. elektronická verze šla jinam než pitová, hned by někdo koupil jednu a prodal druhou a tím by inkasoval jistý zisk. To se nakonec i děje. Rozdíly jsou pak minimální a odpovídají hodnotám které se ještě arbitrážníkům vyplatí.
Petr fi

• Vytvořit...