Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 1 month later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 4 týdny později...
Odesláno

Volume považuji za stěžejní údaj. A nedávno jsem objevil Ameriku, že volume na běžně obchodovaná aktiva typu e-mini S&P500, DJ apod, případně všechna CFD je vlastně pravděpodobně zcela nicneříkající, protože odrazují objemy daných derivátů, nikoli podkladových aktiv, tímpádem nejsou vůbec kurzotvorné. Můj dotaz je, jednak jestli je to pravda, a které kontrakty (které nejsou příliš drahé) jsou vázány na skutečné komodity/měny/indexy apod. Podle mě nemá cenu obchodovat s něčím, u čehož volume neodpovídá skutečnosti. Je to jako obchodovat na BCPP podle objemu v RM-Systému. Vím sice, kolik se toho zobchodovalo, ale nemá to žádný vliv na tvorbu ceny.

PS. jsem absolutní začátečník

• 1 year later...
Odesláno

Dobrý den,
Pracuji na analýze volume za účelem vytvoření pokročilých tickových indikátorů a základní problém okolo kterého se vše točí je rozdělení ticků mezi buy a sell.
V zásadě znám tyto přístupy.

1. buy@ask, sell@bid
2. higher trade=buy, lower trade=sell
3. veškeré volume úsečky je buy nebo sell podle toho jak dopadne close

Pokud znáte, nebo vás napadá něco jiného budu rád za informace.

• 1 month later...
Odesláno

Já se na volume dívám jako na pomocný indikátor - třeba u spreadů mi to říká, jestli je vůbec šance nějaký obchod udělat, protože u některých spreadů se zobchoduje jen pár kontraktů za den. A taky to vypovídá o relevanci cenového pohybu - často je výrazný cenový pohyb, který probíhá za nízkého volume v premarketu, úplně negován po otevření hlavního trhu, kdy volume vzroste třeba 10x nebo 100x.
No a hlavně co chci říct - často probíhající cenový vývoj úplně naruší nebo i obrátí nějaká zpráva, ať už jde o pravidelný report (data o exportech zrnin, WASDE, rozhodnutí centrální banky o úrokových sazbách ...) nebo zpráva, o které se ani nedozvíte, nebo jen fáma. Takže vypovídací hodnota všech indikátorů je omezená a i proto je málokterý systém profitabilní. Kdyby existovalo něco, co každému spolehlivě funguje, všichni by to používali a nebylo by na kom vyhrávat.
Ať se každý snaží, aby nebyl mezi těmi cca 80% prohrávajících, ale bez nich by trading nefungoval.

S pozdravem
PJ

Odesláno

to valecko: ono to nie je celkom tak, volume na derivatoch odraza volume na podklade - su to spojene nadoby. Dajme tomu ze YM futures je naviazane na Dow Jones , a teraz si predstav, ze Dow Jones sa pohne nahor, ale futures sa nepohnu lebo nie je tam prevaha traderov ktory by nakupovali. Arbitrazne programy v okamihu detekuju rozdiel medzi pokladom a derivatom a zacnu mohutne nakupovat YM za market a tym padom vytlacia YM na cenu ktora zodpoveda podkladu - bez toho aby YM nakupoval co i len jeden skutocny trader! Vysledok je ze na grafe vidis usecku s vysokym objemom, co ti znaci ze na Dow Jones (a aj derivat) bol silny skutocny nakupny tlak. Jasna informacia ktora ma vysoku vypovedaciu hodnotu. Sice sa nedozvieme kto a na akom nastroje nakupoval, ale vieme ze tam je ten nakupny tlak.

Odesláno

To polygon:

Alespoň jsem předtím dal nějakou formu do které se dá šťourat a nemuset to znovu vymejšlet.

Napadá mě dělit to ještě na balíky a párátka a mít tu hranici třeba ještě nějak plovoucí.
Jinak nevím. Mě tamto zatím stačí abych si myslel že vím co tam padá. Zdar. (tu)

• Vytvořit...