Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to přesně tak jak píše 911,český broker kterého jsem měl na mysli bylo opravdu FIO,které platbu "OUR" nenabízí,protože finanční prostředky u Fia má obchodník uloženy na tzv.obchodním účtu a ne na klasickém bankovním.

Odesláno

chtěl bych se zeptat, jestli lze fundovat účet z bankovního účtu, který je veden na jiného člena rodiny(samozřejmě s tím, že převod zpět bude zpět na ten stejný účet)??? V podstatě, jestli i kkdyž budou uvedeny správně informace o majiteli účtu u brokera, tak jestli jim bude vadit to, že bankovní účet sám je na někoho jinýho

Odesláno

Přesně tak, Veronika má pravdu - pokud předem vyznačíš, že peníze PŘIJDOU z účtu na jiné jméno, tak problém nebude. Ale ZPĚTNÝ PŘEVOD je možný pouze na účet se jménem toho, na koho je účet u IB vedený. Tedy před zpětným převodem je potřeba založit si účet na svoje jméno. Alespoň zatím to takhle funguje, jde o snahu zabránit (nebo alespoň ztížit) neoprávněnému nakládání s účtem, praní peněz a případným nečistým daňovým akcím. Vzhledem k tomu, že nyní IB začíná používat elektronický bezpečnostní klíč (už ho některým traderům rozesílá), tak se to možná časem změní, ale rozhodně bych na to nespoléhal.

Richard

Odesláno

Rich:
no pokud jsem v návodu dobře četl, tak zpětný převod je možný na účet, ze kterého byl účet u brokeru fundován, ne? Tudíž pokud můžu fundovat i z jinýho než na svý jméno, tak na něho můžu převést i zpátky, ne?

Veronika:
můžeš mi prosím napsat kde to tam v tom ACCOUNT MANAGEMENTU je? já to tam nemůžu najít

Odesláno

No já už se tady díval předtím, ale podobnej dotaz(resp. odpověď) jsem tu nenašel... :-(
Tak kdybyste někdo věděl, jestli to jde, případně co je pro to potřeba udělat, tak prosím napište

• 2 months later...
Odesláno

Zdravim po vanocich, posilam info ohledne prevodu penez v CS k IB.

Platba probehla behem 2 dnu a to o vanocich, coz me velice prijemne prekvapilo.
CS poplatek byl 1500,- pri posilani 10k dolaru, myslim si, ze to je jejich max castka, kterou si uctuji pri platbe penez do zahranici, kdyz poslete vyssi castlu , tak to bude porad 1500,- Kč.
Na mem uctu u IB jsem nic neavizoval a platba se bezproblemu sparovala s mim uctem a hned byla pripsana.

Platba sla pres servis 24 od CS - zadny problem nenastal, kdyby nekdo potreboval poradit s kolonkama, tak muzu vytvorit nejaky obrazek s vyplnenyma polickama, abych byl napomocen.

Nevite nekdo o nejakem navodu na obchodni aplikaci od IB (TWS) nejak v ni tapu (ale v cestine), trochu jsem pocital s manualem od financnika, ale i presto, ze mi byl zaslan navod na otevreni uctu a pak kdyz jsem po nekolika mesicich ucet naostro oteviral, tak uz jsem na manual v cestine od financniku nemel narok. Moje chyba, mel jsem ucet otevrit ihned, ale kdo mel vedet , ze to kluci zrusi.

Predpokladam, ze chyba je na strane IB :-) uz jim asi nedavaji za kazdeho noveho 100 dolacku, skoda. Pro IB to neni zadna suma a na rozvoj financniku by to bylo dobre, takze kluky chapu. Skoda, ze se ten manual neda koupit.

Nic se nedeje , musime se obrnet trpelivosti a zkouset a zkouset. . .. .

Gratuluji Tomasovi a Petrovi k dost dobremu webu, neco takoveho tu chybelo.

S pozdravem

Jirka U.

Odesláno

Zdravim vsechny,

chtel bych se zeptat zda penize na ucet IB musim poslat ihned pri registraci a zakladani uctu u IB. Nebo az po schvaleni registrace.Tj. treba za tyden ci dva. Jak dlouho to schvaleni a vyrizeni priblizne trva?

Diky Robert

Odesláno

to Robert,

IB ti pošle potvrzení o registraci za cca týden mailem. Potom máš 45 dnů na fundování účtu. Pozor, je to lhůta, kdy musí být peníze připsány u IB, takže odeslat je musíš zhruba o týden dřív.

Richard

Odesláno

Zdravím všechny diskutující a rád bych požádal o radu.
Chci nyní poslat peníze na IB, již jsem tak jednou učinil, ale bylo to více než před rokem a nepamatuji si co je nutné zadat a jak, ve "faund management", nebo kde. Pamatuji si že jsem musel někde vyplnit kolik mi na IB příjde peněz, ale moje angličtina není nej a už si zkrátka nepamatuji kde se zo zaškrkávalo apod.. Takže neví někdo jestli je někde popsán postup česky ? Díky všem vstřícným rádcům
Marek

• Vytvořit...