Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Geko, diky moc za reakci.
Pak ovsem nechapu, proc se sem pisou matouci prispevky a o techto firmach, ktere NEMAJI s FUNDOVANIM UCTU a ZPETNYM POSLANIM nic spolecneho, protoze to pres ne ani fundovat ani vybrat proste nejde !!
Ja uz fundovany ucet u IB mam a poslat penize jen tak "z ulice" proste neslo.
Pak koukam udivene na tyto prispevky a rikam si co jsem udelal "spatne" ze jsem zaplatil Cesky sporitelne cca 1500,-
za poslani penez k IB. Jako jednorazova platba mi to nevadi, ale nedokazu si predstavit,ze kdyz si budu napr. mesicne vybirat z uctu treba 10 000,-Kc tak mi bude strzeno 1500,-. To bych byl spatnej obchodnik kdybych tohle akceptoval.

Pak zde zaznel dotaz na tu intermediary bank, ze kdyz se vybiraji penize tak IB prave chteji ten SWIFT kod teto banky. Z toho usuzuji, ze je moznost si vybrat tuto intermediary banku a samozrejme si chci vybrat tu nejlevnejsi.

Takze summary: (a prosim o odpvedi jen ty, co maji realnou zkusenost nebo vi presne jak na to)
Da se intermediary bank zvolit libovolne ?
Jakou doporucujete ?

pokud nejde

U ktereho bankovniho ustavu v CR je tento prevod nejlevnejsi ?
(Treba by se vyplatilo si zalozit ucet jinde jen kvuli prevodum mezi CR a USA)

Nebo se to da osetrit i jinym zpusobem ?

Diky za reakce

Michal

Odesláno

ahoj

zkus mrknout na Citibank CZ, jejich produkty me celkem zaujaly.

asi bych nevahal a ucet otevrel tam, bohuzel ucet u CS zatim nemohu zrusit a do ostreho obchodovani mi chybi jeste trocha treninku, tak jsem jeste nemel moznost to vyzkouset

• 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj,
rád bych se zeptal zda máte někdo účet u ČSOB a máte již zkušenosti s převodem do i z IB? V ČSOB mi totiž tvrdí, že i když při platbě do USA zadám symbol OUR (všechno platím já), tak že na tohle prý američani nehledí , resp. zprostředkující banka si i tak z posílané částky ztrhne polatek cca 20-30USD. Což znamená, že je celkem obtížné zaslat částku v přesné částce jako jsem napsal při zakládání účtu. ČSOB radí navýšit posílanou částku o poplatek zprostředkující bance (kterou neznají snad ani oni a její poplatek přesně taky neví) . Takže celkem zvláštní.
Děkuji za odpověď. David

Odesláno

Dobry den,
posilal jste nekdo na IB z eBanky?
Staci napsat udaje o me (IB username / name) do kolonky "Duvod platby"?
Nikam jinam se to v tom formulari napsat neda a trochu me mate, ze to ma byt podle IB na "Line 70 of SWIFT message"..
Mate nekdo zkusenost?
Diky

Odesláno

Omlouvám se za zmatky, které jsem způsobil. Zatím jsem posílal peníze [bold]pouze do IB [/bold]. Použil jsem financial.cz, kde si strhli částku 200(250?) kč. Víc ani nudli.

S opačným převodem nemám zkušennost. Financial sice provádí i opačné převody za stejných podmínek, ale nevím, jestli ho IB akceptuje. Jak vyplývá z diskuze, tak zřejmě ne.

Odesláno

To Dynk:

Ucet u CSOB mam a zatim jsem prevadel pouze do IB. Pokud jsem poslal penize s dispozici vylohy "kazdy své bance" pak do IB doraziilo o 30 USD méně. Pokud jsem použil dispozici "vše plátce" (OUR) pak mi u IB pripsali presne tu castku, kterou jsem posílal. Pouzival jsem CSOB Internetbanking a snad jeste ze me prekvapila rychlost prevodu, tusim ze max druhy den byly penize na ucte u IB.

Ted jeste neco vydelat, aby se mohla vyzkouset i cesta do CSOB:)

Martin

Odesláno

To Dynk:

jeste malickost, nijak nevadilo, ze jsem napoprve nahlasil částku o 30 USD vyssi nez skutecne prisla, vše se bez problému spárovalo, takze i kdyby se vam neco po ceste strhli, tak se nic nestane.

Martin.

Odesláno

Myslim si, že aspoň pro poslání peněz [bold]do IB [/bold] není potřeba platit tak vysoké poplatky. Stačí, když je asi budeme muset platit z našich zisků. Přece jen 1500kč a 200kč je rozdíl. Aspoň tedy pro mne ano.

Odesláno

Pro 2000$ bych to asi neřešil. Tam vychází poplatek asi 450kč. Ale pokud posílám přes eBanku na účet u IB třeba 5000$, tak mi vychází poplatek zhruba 1100Kč. A to už pro někoho (aspoň tedy pro mne ano) může být alternativní způsob zajímavý.

Odesláno

Mam dotaz pres Komercku jejich platformu mojebanka mi nejde zadat swift kod nevite co stim,?

pokud dam zadat manualne nejde vubec zadat do toho pole jen vyplnit banku

pokud zadam vybrat z ciselniku tak mi to tu banku nenajde a stejne nejde zadat(((((

co stim??? mam poslat penize bz swiftu to se mi moc nechce

• Vytvořit...