Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Děkuji Obelixi, mám ještě dotaz: Fundoval jsem účet již v roce asi 2008 a tehdy jsem posílal peníze do: Interactive Brokers LLC USA Nyní jsem se dočetl v diskuzích, že kolegové posílají peníze do Interactive Brokers UK Ltd v Londýně, Chci se ujistit, jestli někdo nevíte, zda-li mám poslat nyní peníze na účet v USA ?, nebo IB změnil sídlo? Nemohu se na stránkách IB nikde k těmto údajům proklikat. Přikládám ještě předvyplněný platební příkaz z Fio banky, jestli jej mám vyplněn správně? Předem děkuji za pomoc Marek

19536

• 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím všechny diskutující a prosím o informaci, na kterou jsem zde nenašel odpověď.
V předchozích příspěvcích je poukazováno na zakládání účtů u brokerské společnosti IB buď v USA nebo v UK a tomu odpovídající odlišnosti při fundování nově založeného účtu s poukazem na poplatkovou výhodnost zasílán peněz (EUR) na účet do USA přes německý účet u CITI bank. Můžete mi někdo ze zkušenějších prozradit, zda je možná volba, kde účet založit, nebo je to dáno historickým vývojem a v současnosti je možné zakládat účet pouze v UK?
Děkuji za odpověď
ppetr

Odesláno

Ahoj,
moje vnímání toho jak to je je následující:

- sídlo firmy najdeš ve smluvních dokumentech; já tam mám Londýn, UK - zjistil jsem to až po založení účtu, když jsem se na ty smlouvy díval; přiznám se, že mě to tehdy překvapilo (považoval jsem IAB za US firmu), ale neřešil jsem to. Nemyslím, že bych měl při zakládání účtu (v 12/2011) možnost si zvolit místo, kde bude účet veden

- banka, kam peníze posílám pro fundování účtu, závisí na měně, ve které si vytvoříš "Funding" v Account Managementu. Když jsem posílal USD (poprvé, než jsem zjistil, že to je drahé), posílal jsem do USA; podruhé, když jsem posílal EUR na stejný účet, který má base currency USD, jsem dostal číslo účtu v bance v Německu; dělal jsem pak SEPA EUR platbu, která je mnohem levnější než USD transfer běžnou zahraniční platbou

- technikálie: při převodu pomocí SEPA EUR platby se poplatek vždy dělí mezi odesílatele a příjemce; jinou možnost nelze zvolit; řešil jsem to na chatu v IAB, jestli jim to nebude dělat problém; říkali, že nebude - a opravdu nedělalo; dokonce mi připsali celou částku v EUR

Pokud jsem ti tím nepomohl, tak sorry.

Martin

Odesláno

to Martin_M
svou odpovědí jsi mi příliš neobjasnil.
- lze založit účet u IB v USA, případně v UK dle vlastního uvážení?
- když je ve smlouvě uvedeno sídlo IB v UK, jak to že jsi posílal peníze do USA, Obelix v předchozím příspěvku uvádí, že peníze se posílají do USA nebo do UK podle toho, s jakou divízí IB je uzavřena smlouva
- lze fundovat účet v různé měně? - dle předchozích příspěvků, tuším Garax lze zasílat peníze na USD účet např v EUR a poté je konvertovat na USD
- číslo účtu, na něž posíláš peníze ti zašle IB na základě zadání požadvku na stránkách IB?

ppetr

• 1 month later...
Odesláno

Ja jsem posilal penize minule utery (3.7.2012) z CS na ucet IB vedeny v americké CITIBANK, nicmene prijemce jsem podle instrukci uvedl IB UK LTD :). P. S. Je pondeli 9.7. a penize stale nemam na uctu IB, coz mne mirne znervoznuje...

Odesláno

Přeji dobrý den,

možná došlo ke kolizi svátků v USA a u nás.

Jinak transfer KB -> IB/TOS mi trval kolem 48 hodin (úterý večer posláno, v pátek na účtu).

S pozdravem kbtm

Odesláno

Zdravím diskutující a prosím zkušenější o odpověď. Z příspěvků ve vlákně je patrné že převážná většina, ne-li všechny účty jsou fundované buď v USD nebo EUR a ve stejných měnách jsou případné zisky převáděny zpět. Otázka zní: Je možné z USD účtu u FIO banky (nebo jiné banky v ČR) fundovat účet u IB a zpětně převádět EUR na EUR účet u téže banky, z níž byl IB účet fundován? Někde v diskusi jsem se dočetl, že fin. prostředky zpět z IB na účet v ČR je možné posílat pouze na účet, z něhož byl IB účet fundován. Nějak mi to nesedí s tím, ce píše např Garax, která fundovala v USD a teď zpět posílala EUR. Můžete to někdo, kdo máte zkušenosti objasnit?
Děkuji Petr

• 2 týdny později...
Odesláno

ano, zkušenosti mám a to následující:
- při fundování IB účtu jsem posílala z mého CZK účtu u FIO (Fio mi CZK převedlo na USD jejich kurzem).

Z IB jsem posílala:
- USD na sběrný účet FIO u ČSOB (to ještě sběrné účty FIO u ČSOB mělo, dnes už je mají zrušené), FIO mi to pak připsalo na můj CZK účet u nich (převedli jejich kurzem)
- USD na můj USD účet u Raiffeisen Bank (nevýhoda-velké poplatky)
- EUR na můj EUR účet u FIO (aktuální cesta)

Z toho je vidět, že prostředky nemusí být zasílány na stejný účet, ani do stejné banky.

Odesláno

Zdravím všechny diskutující a prosím o odpověď na následující dotaz.
Otevírám účet u IB a obdržel jsem instrukce od IB o bankovním účtu u Citigroup Global Markets Deutschland, na nějž mají být zaslány fin. prostředky, v mém případě EUR. Stejný případ, který popisuje empteewhy 30. Octobera 2011. Zasílám finance z Fio banky
Mezi zaslanými údaji je mimo jiné:
BLZ Number: osmimístné číslo
SWIFT BIC Code:CITYDEFFXXX
IBAN: 22 místný alfanumerický znak
Bank Account Number: devíti místné číslo účtu
For furter benefit to: (ID účtu/jméno majitele účtu - přidělené od IB při otevírání účtu)
Může mi někdo, kdo tento proces již v poslední době prošel říci, k čemu slouží BLZ Number a jak do převodního příkazu zadat info o ID účtu/jméno majitele účtu ?

Odesláno

emteewhy Napsal: November 1, 2011 09:14AM
-------------------------------------------------------
> Ano, přesně tak. Platbu jsem realizoval na účet
> Citigroup Global Markets Deutschland (ten mi IB
> předepsali pro platbu po zadání převodu ve
> webovském Account Managementu) a z FIO banky jsem
> to posílal pomocí příkazu "Převod Eurozóna" s
> poplatky SHA (pro tento druh převodu FIO ani jiný
> režim poplatků nenabízí).

Můžeš mi prosím poradit, co jsi zadával při převodu do položek Majitel - jméno, Majitel - ulice, Majitel - město,
Majitel - země?
Dle rozsáhlé diskuse tady na finančníkovi a některých přiložených vyplněných převodních příkazů je dle mého majitelem účtu společnost IB s adresou v USA nebo GB, nicméně já obdržel od IB podklady pro převod s adresou na
Citigroup Global Markets Deutschland AG Co. KGaA.
Reuterweg 16 60323, Frankfurt, AM, Germany, což je adresa banky, nikoli majitele účtu. Dále zaslali info k Bank Account Name: Interactive Brokers UK Ltd, ale bez bližší specifikace adresy.
Umí někdo poradit?
Děkuji Petr [bold] [/bold]

• Vytvořit...