Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

user.fin:
Aha, tak SEPA zřejmě IB umí jen pro výběry...
Špatně jsem to pochopil, myslel jsem, že máte $11000 ekvivalent v EUR. Jestli tedy chcete složit dolary někde na pokladně a nechat je převést na účet v USA, tak poradit bohužel neumím.

Odesláno

user.fin: vyzkousene to nemam (takovou variantu jsem zatim nikdy nepotrebovala), ale dam tip na mozne reseni v CR (predpokladam, ze postup by v SK mohl byt obdobny).

Podle me jsou na vyber dve moznosti:
- vlozit penize do banky, ktera umoznuje vklad hotovosti (napr. Fio, Raiffeisen Bank, Komercni banka, Ceska sporitelna, CSOB, ...) a nasledne udelat bezhotovostni prevod v cizi mene
- vlozit penize na ucet prostrednika, ktery posle penize do ciziny (v CR napr. Reol, SAB, ...)

g.

Odesláno

To Roman001,
Díky za odpoveď volal jsem na infolinku jestli jde ještě změnit nebo zrušit převod abych to mohl dopsat ale už je pozdě tak uvidím kde nakonec ty penize skončí doufam že to nebyla velká chyba že bych o peníze přišel.

Odesláno

roman001 Napsal:
-------------------------------------------------------
> To Cesar001,
> ja pouzivam Reol a ten vzdy vyzaduje uvedni toho
> "Ucka", jinak se ta platba udajne nesparuje se
> spravnym uctem.
>
> Zdravim
>
> Roman

zdravím já jsem se dneska taky registroval u Reol. Chtěl bych se jen zeptat kam zadáváte tyto údaje (U3584
6/....) pro správné spárování došlé platby. Jestli do "Detaily platby"

Děkuji

Odesláno

Zdravim vsechny,

mam dotaz ohladne prveho fundovani uctu. Mam ucet u Mbank, ktora robi len transfery v ramci SEPA.
Informoval som sa u IB, kde mi odpisali toto:
Once your account is approved, you can create a deposit notification in EUR currency and then advise your bank to send EUR funds to our bank in Germany.

Ma niekto skusenost s prevodom penazi to tej ich nemeckej banky?
Pojde to rovnakou cestou aj pri buducom vyberani z uctu, pripadne ruseni uctu?

• 1 month later...
Odesláno

Zdravím všechny,

volal jsem na infolinku REOLu a tvrdí, že není sebemenší problém nafundovat účet u IB přes ně, že už s tím mají zkušenosti. Poplatek by měl být 100kč za fundování a 80kč za výběr zpět. Kurz přímo ze spotového trhu USD/CZK aktuální. Poplatek na straně IB by se měl vejít do 50USD s přehledem.

Dám vědět, jak jsem dopadl. Máte někdo aktuální zkušenost?

Pasin

Odesláno

Mám stejnou zkušenost z minulého týdne jako Kamui. Převod z Reol k IB cca 4 pracovní dny, poplatek 100Kč u Reolu, k IB dorazilo o 25 USD méně. Značná výhoda Reolu oproti bankám je, že nemusíte nikam chodit, vše řešíte telefonicky, smlouvy a příkazy se posílají buď poštou nebo s podpisem naskenované. Využil jsem jejich služeb podruhé a nemám nejmenší výhrady.

• 3 týdny později...
  • 1 month later...
Odesláno

Ja som posielal peniaze do IB ako SEPA platbu. Odporucam. Nestalo to nic. Dorazilo tam presne kolko som posielal trvalo to cca 48h. Este musim vyriesit ako prevdiem v IB s EUR na USD, v okamziku ked sa rozhodnem.

• Vytvořit...