Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

cornelio

Myslím si, že by bylo lepší si na to po Vánocích udělat víc času a pořádně si to prostudovat anebo se tím raději nezabývat. Vytvořit ziskový mechanický systém není nic snadnýho. To co jsi tady poslal je jednoduchý naprogramovat, ale vytvořit z toho něco, co by vydělávalo už tak jednoduchý není. Doporučil bych zaměřit se i na výstupy z obchodů a hlavně to testovat nakonec na out of sample datech.
Až pak budeš chtít s něčím poradit, klidně napiš. Jak v TN programovat trochu vím :) - dělám to už skoro 2 roky.

• Odpovědí 314
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

No ja si na to samozrejme v lednu ten cas udelam, ale myslel jsem ze prave budu uz jen ty hotove naprogramovane strategie testovat prave s ruznymi SL a PT na akciovych indexech 3-5 min grafy a na dennich grafech trendovych komodit. Myslim, ze to samotne mi urcite mesic zabere a v breznu uz zase zacina dalsi sezoni sortiment eshopu, tzn pak opet jiz cas nebude. Tzn moje predstava byla, ze mi nejaky dobrovolnik a nadsenec co ho to bavi (za kindervajicko :D se smetanovym prekvapenim) tech 10 strategii naprogramuje a ja si je v lednu otestuju a vyladim. Po nikom nechci aby mi z toho udelal jak pises "ziskovy system" :) tzn. aby to cele testoval a ladil sam (pokud by si z toho samozrejme nechtel udelat ziskovy system pro sebe ;))
Takze jak rikam, byl bych vdecny za pomoc pri zpracovani. THX (tu)

• 11 months later...
Odesláno

Ahojte, presiel som z Amibrokera na Trade Navigator a mam trochu problem pochopit filozofiu programovania v TradeSense. Je vobec mozne definovat si vlastnu premennu, na niektorom mieste stanovit jej hodnotu a pamatat si ju, aby som ju neskor mohol pouzit?
Snazim sa naprogramovat strategiu zatvarania gapov, ktore vznikaju na prelome dna medzi zatvaracou cenou predosleho dna a otvaracou aktualneho dna. Ak teda open Viete mi prosim poradit s kodom pre profit target? V Amibrokeri to bolo totalne jednoduche.
Tiez mam problem s tym, ze vsetky obchodne prikazy sa zadavaju na next bar. Ja ale chcem vstupovat na open prvej sviecky ak je nizsie ako low predosleho dna.

• 1 month later...
Odesláno

to milosak:

som novy na Genesis a potreboval by som pomoc pri programovani jednej strategie od LW.Vzhladom na to, ze moj TradSense je uplne v plienkach, chcel by som Vas velmi pekne poprosit o spoluprácu.Jedna sa mi o nasledujucu ulohu:

" Ak dnesny rozdiel medzi HIGH,CLOSE > vcerajsi rozdiel medzi HIGH,CLOSE , potom urob podiel tychto dvoch rozdielov

a vstup zajtra LONG na hodnote Open zajtra + podiel
alebo vstup zajtra SHORT na hodnote Open zajtra - podiel
"

Teda:

IF (H2-C2)>(H1-C1)=>H2-C2/ H1-C1 AND Long tomorrow = O3 + A OR Short tomorrow = O3 - A

(volatility breakout strategy, EOD data)

Pozn.:
H2-C2/ H1-C1 = A;
H2 - High dnes,
C2 - Close dnes,
H1 - High vcera,
C1 - Close vcera,
O3 = Open zajtra
Vstupy sa myslia na Close baru, ktory dosiahol hodnotu vstupu, alebo nasledujuci bar

Verim, ze mi pomozete, stacilo by mi len naznacit z ktorých prikazov v TradSense mam vychadzat

Diky moc

Prajem Happy New Year
Jozef

[bold] [/bold] [bold] [/bold] [bold] [/bold] [bold] [/bold] :) [bold] [/bold] [bold] [/bold] [bold] [/bold]

Odesláno

corporate

Pokud bys potřeboval něco složitějšího, pokud budu vědět, pokusím se ti poradit. Ale to že příkaz Close je Close a High že je High se mi tady nechce vypisovat. Doporučuju prostudovat manuály na stránce Genesis a určitě na to co potřebuješ brzo lehce přijdeš sám.
Manuál TradeSense: www.genesisft.com/Support/TradeNav/TradeSenseManual.pdf
Jejich newslettery: www.genesisft.com/newsletter/newcurrent/ - super (tu)
Indikátory: www.genesisft.com/Support/TradeNav/IndicatorsManual.pdf
Videa: www.genesisft.com/education.php
Je tam i diskuze a spousta dalších informací.

Odesláno

To corporate
Tady to máš v TN codu

If (High-Close) > (High.1-Close.1)
Then Buy Stop Next Bar Open + ((High-Close)/(High.1-Close.1))
Then Sell Stop Next Bar Open - ((High-Close)/(High.1-Close.1))

Odesláno

to all:

mam problem so stahovanim dat.Stahujem len futures a indexy a okrem YM , ktory sa mi stiahol za zadane obdobie (10r.), ostatne len posledny jeden rok. Vsetko som zadaval rovnako.Jedna sa o EOD data.

Moze prosim ktosi poradit, kde robim chybu??

Dik moc :)

• 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj Vsichni,

Chci se zeptat,jestli v posledni dobe nema nekdo problemy se synchronizaci obchodu mezi Transact a Trade Navigator.
Od zacatku roku mam minimalne jednou tydne Mismatch v pozicich. Genesis hazi vinu na Transact a Transact zas na Genesis. Technici z Genesis mi prohlidli software a vsechno jede ok . Za posledni 3 roky se mi to stalo snad jen 2x .
To se da pochopit ,ale 3 x za dva tydny ?
Je potreba vzdy pridavat pozice umele do TN aniz by probehli. Trochu mi to leze na nervy. Pokud mate nekdo podobny problem ,napiste jakym zpusobem jste to resili.

Diky

Ray

• 1 month later...
  • 3 týdny později...
Odesláno

to Tomeo:

zdravim ta, v jednom clanku z aprila 2008 si prezentoval vysledky testu FinWin v Genesis Platinum.Pohravam sa tiez s touto myslienkou, ale mam medzery v programovani v Trade Sense.Chcel by som ta pekne poprosit, ci by si ma aspon v kocke naviedol na programovanie 0/V a 2V.

Dik :) (tu

• Vytvořit...