Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, nemusíte mi psát, klidně se ptejte tady. Princip je stejný jako u strategií jejichž kódy pro Genesis jsem sem vložil o několik stran dříve. Program je správně nastaven, výsledky jsem dost kontroloval. Ještě ukáži report portfolia 10 systémů. Je zde ER, ES, YM, DAX, ropa. Mnoho jsem se nezabýval optimalizací ale stále to funguje. Též vytvořeno na podzim a data k nastavení vzaty do konce června. Je to jako dříve bez MM. Toto již běží přez den i vzhledem k tomu, že je tam DAX. Takže se nad obchodováním stráví více času. Toto je na účet aspoň 30000 USD.

3389

3390

• Odpovědí 314
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

milosak,
no koukam ze jsi teda bohty clovek. $186k za rok na kontrakt je dobry na automat. ja jim sice neverim, ale kdyz ti to funguje tak super. az to budes prodavat, dej vedet. hledam neco na dax :-)

Odesláno

Ty výsledky sem vkládám proto abych trochu povzbudil k činnosti ostatní. Většinou tam je i nějaká myšlenka. U posledního reportu např. to, že není od věci systémy skládat do portfolia.

Odesláno

Všiml jsem si, že Tomáš s Petrem se občas zmiňují o některých principech a myšlenkách, jaké jsou využívány i ve výše uvedených automatech.

1. Vem stávající systém a ten po kousíčkách vylepšuj.
2. Vymysli, kdy nechceš vstupovat a jak to udělat.
3. Vymysli, kdy chceš vstupovat a jak to udělat.
4. Urči potenciál trhu MAE a MFE

Tyto 4 body, trpělivost a vytrvalost mi stačí pro běžné obchodování.

Odesláno

Honzo, jede to podle doby, kdy to obchoduje na 1-5min. grafech.

911 - myslím, že také nejsi na podpoře.

Přátelé, jak jsem již některým odpovídal na maily, nechtějte na mě přesné kódy strategií. To by pak ztratilo hlavní smysl - abychom se učili. I když použijete kódy těch strategií, co jsou v tomto vlákně vložené (ZLR a Skalpík), můžete dosáhnout překvapivých výsledků. Rozhodně fungují a mám je v portfoliu. Ale určitě není nutné soustředit se jen na ně. Je spousta dalších funkčních myšlenek. Toto byly 2 myslím dost dobré příklady.
Asi se Vám velmi dobrých výsledků nepodaří dosáhnout rychle. Alespoň mě to trvalo dost dlouho.
Vložte sem prosím i jiní výsledky Vašich snah případně i kódy strategií.
Díky Miloš

Odesláno

Miloši, ze všech informací, které jsem zatím posbíral na finančníku, z e-booky, a dalšíc knih mi zůstala v hlavě dost důležitá myšlenka - a to je že cesta k velkým ziskům vede přes nekonečnou série malých ztrát. Také se tomu říká hra s pravděpodobností apodobně. Zdá se mi, že tyto Vaše výsledky se 100% úspěšností tyto výroky většinou již dlouholetých úspěšných obchodníků popírají. Zajímal by mě Váš názor. Myslíte si že je možné mít všechny obchody ziskové? Pokud ano, jakým v trzích obecně VŽDY platným způsobem tohoto dosahujete?

Honza

Odesláno

Honzo, toto jsem sem dával jako zajímavost, že pomocí analytických programů, je možné snáze v trzích najít zajímavé situace, které se celkem pravidelně opakují. Jinak ten 100% systém, má parametry, kvůli kterým bych jej neobchodoval. Nebo obchodoval ale raději s jiným nastavením. Problém tohoto reportu vidím v malém počtu obchodů a dále je vidět, že chodí pouze pro 7 ticků se stopkou 43 ticků. Osobně mám nedůvěru k systémům s úspěšností vyšší než 90%. Takže to mám nastaveno na Target 250 USD a Stop 450 USD. Takto to má úspěšnost 80% i vyšší zisk. Problém malého počtu obchodů nicméně zůstává.

3398

3399

Odesláno

Miloši, chápu, cítím podobně. Malého počtu obchodů bych se nebál, neobchodujeme abychom živili brokery, pokud to tedy nemyslíte z hlediska velikosti vzorku pro testování. Mě by u toho děsilo i RRR, osobně se snažím upravit strategii dle možností aby měla RRR alespoň 1:4 a procento úspěšnosti 30-55%.
Ale ten Váš poslední report vypadá dobře. Miloši a když porovnáte backtesty s pozdějším reálem, máte už výsledky, jestli je to o.k.? Víte, stále k tomu cítím trochu nedůvěru.

PS: jestli budete na traders foru a budete mít chuť můžeme se na to společně podívat, určitě by to zajímalo i ostatní.
Rád bych ještě dodal, že mi samozřejmě nejde o přesné nastavení strategie, jako spíše o Váš principiální pohled na jeho stavbu na trzích.

Honza

Odesláno

Honzo,
moc dobrá je Petrova přednáška na e-mini II. Byli jsme na ni s kolegou a to na co jsme dlouho pracně přicházeli, tam Petr řekl během jedné hodiny. Já skutečně nic víc nevyužívám. Prostě zkouším a testuju. Nejdřív otestuji trh (pomocí Genesisu) a tak vím, kdy zhruba jaké dělá pohyby. Když se mi nějaká situace líbí, tak hledám nejvhodnější vstup. Třeba zalomení nějakého momentového indikátoru s klouzavým průměrem jako filtr trendu nebo nějaké proražení. A snažím se odfiltrovat špatné vstupy. Pak se vrhnu na testování nejlepších výstupů, třeba targetů a stopek. Ty mi vychází skoro nejlépe. Je zajímavé, že trailing stop ani přesun na BE se mi příliš neosvědčil. Nicméně jej občas používám. Pak to vložím do grafu a dívám se jak to obchoduje. A znovu přemýšlím, jak to vylepšit. Stále dokola. Testuju long i short vzlášť. Často musím systém rozdělit na několik podsystémů a pak jej spojit v koši strategií. Ale to spíš proto, že neumím programovat. Nechávám si stranou data aspoň na půl roku dozadu aby bylo možno ověřit jestli je systém dostatečně robusní a jestli se mu příliš nezhoršily parametry. Navíc při optimalizaci je potřeba vybírat použitelné nastavení i s ohledem na další parametry jako třeba RRR, DD, počet obchodů, zisk na obchod, velikost stopky atd. Je dobré hned na začátku nastavit poplatky, případně skluzy. Pak to sleduji a obchoduji. Občas se mi diskréčně podaří to zobchodovat lépe než systém ale v průměru je to asi nastejno. Nejlepší by to bylo přímo napojit na brokera a jet na dovolenou.
Kdo umí anglicky, umí programovat a rád pracuje s počítačem, tak je na tom líp.
Miloš

Odesláno

pánové mám malý dotaz.nahrál jsem si trial verzi Genesis, nastavil jsem windows na komplet usa a stále mi to hlási že v aplikaci NavSuite došlo k problému a aplikaci je třeba uzavřít .nepomohl reinstalace ani restart.nevíte co s tím?dík

Odesláno

Dobrý den mám dotaz

V čera jsem si stáhl intradení data od 31.10.06 a dneska jsem si je chtěl zobrazit. Otevírám britskou libru a data mi to hlásí že tam jsou ale nejdou mi zobrazit poslední datum které mi to zobrazí je 26.2.07. Genesis jsem restartoval aby si to načetlo data ale nepomohlo to. Nevíte někdo co s tím.
Díky za odpověď medonos

• Vytvořit...