Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

murphy
díky za pomoc. Chodí mi to. Jen ještě jedna maličkost, pokud moc neobtěžuji. Musím se přiznat, že už mi to takto chodilo i přetím i když jsem měl zatrhlé to "rozšíření". Na managování práce s monitory používám utilitku ULtraMOn, která mi okna přesouvá z jednoho monitoru na druhý. Ale proč tu zmiňuji. Jelikož pracuji s více monitory poprvé, hledám možnost jak nastavit GRAFY na obou.T.j. např. 3 a 5 miutový na jednom monitoru a 15 minutový na druhém. Je možné takto graf extrahovat ze sierrry, otevřené na jednom monitoru na monitor druhý?
Radim

• Odpovědí 383
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

ja sierru nepouzivam, takze ti neporadim presne.

nicmene v zasase mas tyto moznosti:

- aplikace musi podporovat multimonotor setup (treba TradeStation to umi) a pak se daji jednotliva okna prenaset mezi monitory
- nektere aplikace muzou bezet ve vicero instancich. tzn. zkusit pustit sierru 2x a das si kazdou na jiny monitor
- a v nejhorsim pripade musis aplikaci roztahnout pres oba monitory a usporadat si vnitrni okna rucne sam

Odesláno

Petře, vypadá to dobře, já osobně mám dlouhodobě dobré zkušenosti s notebooky ASUS, MSI začalo dělat NB nedávno a tak netuším, jak jsou na tom s kvalitou. Všeobecně základní desky, mechaniky atd. od MSI nic moc, docela dost reklamací, tak nevím. Sám mám teď v PC desku od MSI a přejdu na ASUS, odešla zvukovka a jenom čekám co odejde dál. Parametry NB mě připadají ok, 2GB RAM do pohody, Turion bych taky skousnul, ona trading platforma má ráda hlavně velkou paměť a dobré připojení k síti, procesor nebývá při tradingu to, co omezuje. Když posíláte na trh příkaz, tak je důležité mít rychlé pingy a pokud možno nulový packet loss. Problémy dané málo výkonným hardwarem nastávají výjimečně při prudkých pohybech trhu (makra apod.). Hlavní je, aby noťas chodil a nekleknul zrovna když člověk je na trhu nebo nebyl každý měsíc na 14 dní v reklamaci :-)

• 3 týdny později...
Odesláno

Dobrý den,

Možná trošku offtopic, ale zajímá mě, jak na širokoúhlém 20 palcovém monitoru(1680x1050) nastavit v prohlížeči 2 stránky vedle sebe, abych mohl prohlížet 2 stránky najednou(používám firexox a IE)?
Mám nový monitor Samsung 205BW od této středy a doposud sem na to nepřišel, dokonce to neví ani kamarádi, kteří se v tom "vyznají".
Díky.
Marek

Odesláno

marek53: mozna nez ten Split browser nainstalovat rozsireni Split Pannel, ktere asi neumi tolik jako to prvni ale u toho prvniho pise dost lidi ze je dost chybove. Ja si ten Split Pannel nainstalovat a zda se ze by se to obcas mohlo hodit :) Mimochodem jsem si ted poridil stejny monotor :)

Odesláno

to okolo a to amokk

Díky za rady, vyzkouším... (tu)
Jinak ten Samsung 205bw je fakt parádní monitor, obrovská změna k lepšímu v porovnání s mým předchozím CRT 17" Belinea, který sem nazýval vypalovač očí, prostě hrůza...
Líbí se mi na něm ostrý obraz(mám to přes dvi) a hodně dobré barvy a podsvětlení, menší chybička je, že mám jeden vadný pixel světle modré barvy ve spodní části obrazovky, ale jde vidět jen na černém pozadí a to jen nepatrně, z dálky to není vidět.
S čistým svědomím mohu tento monitor doporučit všem, kteří touží po monitoru s "pořádným" rozlišením :) (tu).
Grafy na něm vypadají hodně dobře.
Uvažoval sem i o 22" Samsungu 226bw nebo LG 226wtq, ale nechtěl jsem v tuto chvíli dávat o cca 2000 Kč víc, kvůli dalším 2 palcům, tento monitor je opravdu dostatečně velký, kámošům se taky líbil (tu).
Marek

Odesláno

Dovoluji si upozornit na velmi zajímavý produkt.

Jedná se o USB adaptér pro připojení dalších monitorů.
To by samo o sobě nebyl žádný objev, podobné krabičky již mnoho lidí používá.
Myslím dokonce, že jsem sám o jedné takové před časem psal.
Nyní se ale jedná o opravdovou lahůdku - digitální výstup a rozlišení až 1600 x 1200.

Zde je odkaz na jednoho z dodavatelů:
sewelldirect.com/USB-to-DVI-External-Video-Card-High-Resolution.asp
Zatím ho nemám, vycházím tedy pouze z popisu a referencí.
Pokud by však platilo vše co se píše, šlo by o výbornou věc.

Uvítám jakékoli praktické zkušenosti a poznatky o tomto produktu.
Dejte prosím vědět.
Petr Fischer

• 2 týdny později...
Odesláno

to fi
Také by mě zajímalo zdali to jde koupit u nás. Jestli tomu dobře rozumím, tak to převádí analog z VGA na digitál DV-I?
Mám na svém NB Asus výstup na monitor pouze VGA a při použití této věcičky by se mě zlepšil obraz na monitoru.

Odesláno

Evereste,

ja to teda pochopil tak, ze se spise nez o prevodnik VGA-DVI jedna o externi grafickou kartu a jestli tomu rozumim ( paklize spatne, doufam, ze me erudovanejsi kolegove opravi ) slo by takto v Tvem pripade propojit 3 graficke vystupy ... 1x LCD NB, 1x CRT na VGA a 1x LCD na teto xterni karte. Nebo VGA uplne vypustit. Mozna by takto slo propojit i na vic xternich LCDcek, ale tam az moje chatrne znalosti v oboru IT nedostacuji. :)

Odesláno

Ano, jedná se o externí grafickou kartu s DVI výstupem připojenou přes USB2.
Píšou dokonce, že jich lze připojit více.
Z notebooku pak lze vytvořit použitelnou tradingovou stanici.
Zatím jsem to nalezl jen v USA.
Po novém roce objednám a zkušenosti dám vědět.

• Vytvořit...