Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

reol je pase-od května musí být nová licence a oni nesplnili licenční řízení, takže to nakonec zavřely-jak je vidět z jejich webovek.
Ohledně SAB-jednou se mi stalo, že kurz nebyl přijatelný a pan Urbánek mi říkal, že na kurz má vliv i to, kolik mají nasmlouvaný objem od klientů. Do jejich mechanizmů nevidím, ale vždycky mi to přišlo přijatelné. A komunikace na 1*.

• Odpovědí 345
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím,

sice je toto vlákmo o převodu z IB do CZ ale stejně - potřeboval bych vědět, mám-li účet u IB v USD a chci jej dofundovat a pošlu příkaz na převod v EUR, zda peníze dorazí a budou převedeny na USD anebo zda to nebude problém. Poslal jsem je před týdnem a na účtě zatím nic :(

Odesláno

Zdravím všechny tradery,
1.Mám dotaz k manuálu otevírání účtu u IB. Na stránce Trading Configuration - Non-Professional Market Data Subscriptions jsou jednotlivé trhy. Chtěl bych UŽ PŘI ZŘIZOVÁNÍ ÚČTU u IB začátkem listopadu si zřídit evropské trhy konkrétně FESX, FDAX,. Mohl byste mi někdo potvrdit kdo obchodujete Evropu přes IB, že je to na záložce Europe a přesný název této položky seznamu?
2. Pro e-mini Russell(TF) je položka v seznamu: Russell US Indices(RussellTick) Non-Professional?
3. Která položka ze seznamu trhů je pro YM,NQ a SP?
4. Která položka ze seznamu je pro emini ropu, zlato, měď?

Předem děkuji za odpověď.
Jirka

Odesláno

Ivke a Jirikdin: Dovolím si řečnickou otázku (tj. není na ni vyžadována odpověď :)) Proč pokládáte tyto dotazy do vlákna "Převod peněz od IB do Česka"? Myslím, že když dotaz položíte do správného vlákna, s radostí vám někdo odpoví.

Ať se daří,
g.

Odesláno

Kluci, nechtel jsem to psat tak primo ja garax, ale je to tak - musime udrzet co nejvic temata, jinak se ztratime. Mozna bylo nestastne oddelit - fundovani a vyber z IB, protoze jsou to analogicke problemy (sam jsem si tim pred nedavnem bojoval a resil zde cele), ale trhy, otevirani uctu atd. uz presunme jinam. Navic myslim, ze je tam dost materialu k odpovedim.

Nean

Odesláno

to garax:
protože mám rád věci jednoduché a na jednom místě, dovolím si shrnutí tvého vyzkoušeného postupu, který jsme kdysi řešili jako potenciální možnost. Pokud se někde mýlím, budu rád, když mě doplníš.

Levný postup převodu peněz z IB: konverze USD > EUR v rámci IB a poslání peněz jako SEPA na EUR účet u Fio. Převod EUR > CZK pomocí "konverzní společnosti" (Reol, Exchage...). CZK si necháš poslat na CZK účet u Fio.

Jestli dobře počítám, tak jediný poplatek (při výběru 1x měsíc) je spread na konverzi EUR > CZK, je to tak?

Díky

Ondra

Odesláno

kuguar:
Díky, takže je to v podstatě nákup/prodej za střed, čili bezeztrátový. To je naprosto bezkonkurenční, banky mají spread nákup/prodej minimálně 1% z hodnoty, ale spíš to bývá 1% a víc na každou stranu od středu. Už se garax nedivím, že takto konvertuje eura. Škoda, že takhle nejde konvertovat přímo do Kč.

• 4 týdny později...
Odesláno

Čau kluci, omlouvám se, že reaguji až nyní-měla jsem teď hektičtější období. Nicméně popíšu aktuální zkušenosti: 1) konverze USD->EUR: přímo v TWS, poplatek $2,5. Order je přednastaven, takže je třeba upravit množství nakupovaných EUR a změnit příznak u orderu z IDEALPRO na FXCONV. Pokud by zůstal příznak IDEALPRO, tak se také otevře virtuální FX pozice. 2paja1: v přiloženém obrázku je i vidět, že spread bid/ask je 0,0001, takže jak psal Ondra-nula nula nic :) 2) zaslání EUR do FIO: české FIO v mezičase zprovoznilo vlastní IBAN, není tedy nutné posílat peníze přes slovenský IBAN. K poslání peněz je třeba znát pouze IBAN a SWIFT. Ondro: FIO není členem systému SEPA, takže se v account managementu zadává method: WIRE. Pokud se peníze pošlou do cca 20:00 českého času, jsou druhý den na FIO EUR účtu, FIO si strhne €1. 3) směna EUR->CZK: nakonec jsem zůstala u SAB. Aktuálně má licenci 16 společností, Reol to zavřel, Exchange se vytratil z licencovaných společností, Citfin není pro FO (pouze IČ), s Akcentou jsem jednala, ale vyžadovali i jakousi "Listinu o identifikaci", kterou by mi musel potvrdit nějaký úředník na obecním úřadě, tak jsem se na to vykašlala. Navíc jak jsem sledovala jejich kurzy (měli je on-line na webu, teď už je tam ani neukazují) - nakonec nebyly natolik přitažlivé, aby mi to stálo za uzavření rámcové smlouvy. Takže nakonec jsem zůstala u SAB a směna probíhá následovně: jakmile mám EUR na účtě, tak jim zavolám a pokud se domluvíme na kurzu, tak jim pošlu peníze na jejich slovenský účet. Druhý den to mají u nich, provedou konverzi a pošlou mi dohodnutou sumu CZK na můj český FIO CZK účet, kde to následující den mám. Podtrženo sečteno: konverze stojí $2,5(IB)+€1(FIO), v optimálním případě mám CZK na účtě do 4 pracovních dní. Ať se daří! Gábi

17871

Odesláno

Gábi, perfektní návod, zrovna teď to řeším. Díky!

Reolu je škoda, byl jsem s nimi maximálně spokojen a netuším, proč to vzdali.

Skap

"Nezdoláváme trhy, ale sami sebe"

• Vytvořit...