Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim vsechny,
snazil jsem se prevest cast financi od IB zpet do KB a narazil jsem na problem. IB nestaci IBAN a SWIFT , ale neustale po me vyzaduje nejakou korespondencni banku z duvodu, ze Komercni banka primarne nevede ucet v USD.
Dost to nechapu, protoze jsem uz penize z USA prevadel vicekrat a vsem bankam IBAN a SWIFT bohate stacil. Hledal jsem, kde se dalo, ale ani tady ani u IB ci KB jsem odpoved ci pomoc nenasel. Mohl by mi nekdo pomoci co s tim. Bohuzel jsem to nechaval az na posledni chvili a v IB maji pres vikend zavreno.

Petr

• Odpovědí 345
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Na toto tema uz jsem se s nimi uz bavil na chatu a vyplynulo mi z toho, ze
to jinak nez pres intermediary banku neudelaji. Prikladam zaznam me konverzace s IB.
Prakticky jsem jeste neprevadel. Kazdopadne byste mel kontaktovat svou banku
a ti by vam meli sdelit intermediary banky ze kterych si vyberete. Myslim, ze
kdyz se obratite na svou banku a vysvetlite jim o co jde (ze odesilatel penez ze zahranici
vyzaduje intermediary banku), tak by vam meli rici pres kterou to poslat. Asi byste to nasel
i na internetu vasi banky.

Proc to ib nechce poslat primo se me neptejte.
a samozrejme to asi bude i stat vic a trvat dele nez kdyby to poslali primo :-)

Corinne V: Hello, this is Corinne V. How may I help you?
xxx: hello, may I have question regarding withdrawal with you ?
Corinne V: sure
xxx: I would withdraw money and send it to my account which can accept any major currency. When I try to fill your form it thinks that my account can't accept USD and therefore suggests to use intermediary bank. How can I avoid using intermed. bank in my case ?
Corinne V: you cannot
Corinne V: citibank needs the intermediary bank information
Corinne V: regardless of the currency the destination account may hold
xxx: well, does it mean that the currency will be sent throug the im. bank and converted to my native currency ?
Corinne V: no, if you send out dollars your bank will receive dollars
Corinne V: and unless your bank converts it
Corinne V: it will be booked in USD to your account
xxx: ok, thank you very very much for your help. Have a nice day

Odesláno

Hmm, that's great. Poprve co po me nekdo neco takovyho chtel.
V kazdem pripade dekuji moc za info. Usetril jste me chat s IB.
Jsem zvedav kolik, me ten prevod bude stat. Dam vam vsem vedet.
Petr

Odesláno

Zdravim Vas,
plyne s výše uvedeného že je vhodné založit si účet v ČR rovnou v USD a převod tam i zpět bude potom bezproblémový ?(teprve se chystám na registraci u IB). Nebo i v tomto případě je nutné převádět zpět přes intermediary bank?
David

Odesláno

Myslim si, ze je jedno v jake mene je ucet veden. Spis bude problem v tom, ze spolu IB a KB nemaji primou vazbu a obchoduji pres prostredniky. Ikdyz vsechny banky spolu obchoduji pres prostrednika(u nas pres clearingove centrum CNB).

Odesláno

Update problemu s prevodem.
To Dynk:
Ucet v USD to asi nevyresi, IB po me chtelo correspondent bank okamzite, jakmile jsem zadal SWIFT adresu Komercni banky, to jestli je to konto vedeno v tuniskych dinarech(nebo co tam maji)nebo v USD je nepodstatne. Komercni banka asi pro ne neni partner.
To all:
Pokud by nekdo narazil pri vyberu na podobny problem tak do okna "Correspondent Bank ABA Number or SWIFT/BIC Code:" je nutne dat: 026009593 coz je ABA number Bank of America (SWIFT cod BoA me to nevzalo), coz je intermediary bank Komercni banky.Do okna "Komercni banka a.s.'s Account Number (or SWIFT/BIC Code) at its Correspondent Bank:" staci uvest SWIFT cod KB coz je KOMBCZPP. Je jasne , ze to jsou instrukce pro majitele uctu u Komercni banky!!!!!
P.S. Stejne jsem zvedavej , jak to dopadne a kolik navic me ta sranda bude stat.

Petr
[bold] [/bold] [bold] [/bold] ;)

Odesláno

U jakých bank by tohle tedy mělo být bez problémů pro ty kteří se teprve chystají zakládat účet? Dá se to někdě zjistit?
Co ti jenž mají např. e-banku, ČSOB, živ. banku, atd. Můžete přidat příspěvěk jak to je u Vašich bank? David

Odesláno

Takze penize jsem dostal na konto za 2 dny a KB me uctovala necelych 1.100 KC, coz je myslim jejich normalni zlodejskej poplatek za prevody ze zahranici. Takze zadny drama, az na ty vychytavky na zacatku.

Odesláno

Ahoj,
tak jestli jsem to dobre pochopil, tak pri vyberu penez u IB do Ceske Sporky muzu zadat jako intermediary banku nebo Correspondent Bank (nebo jak se to jmenuje) treba jakehokoliv prostrednika (treba v jinem vlakne zminovany reol.cz) a oni jiz skrze ne prevedou penize na muj ucet ?

• Vytvořit...