Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 285
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

xmms:
Jak jiz psali financnici v komoditnim manualu ( www.financnik.cz/komodity/manual/money-management.html ), cilem neni ani tak najit system, ktery predvida budouci pohyb trhu, jako spise vypracovat optimalni money management. Nelze napevno nastavit SL na 5%, stejne jako je potreba vedet, s jakym PT pracovat a pod. A z toho duvodu je potreba trhy analyzovat, aby trader vedel, s jakymi hodnotami musi pracovat, aby dosahl vhodne kombinace uspesnosti a RRR, ktera mu v konecnem souctu bude generovat zisk.

Odesláno

Díky za odpověď. Pak tu mám ještě problém s nekompletním grafem. Např. SUGAR #11 Jul-08, symbol SB2008N prohlíženo v TNT5. LTD je u něho 30.6.2008, ale v grafu je vidět poslední čárka 19.5.2008 a pak nic. Mám to přehráno až na konec. Stejný problém je i u více grafů.
Dále jsem v commodity chooser našel jen málo komodit, např. tam nejsou brambory a já nevím, jak je tam dostat.

• 5 týdnů později...
Odesláno

dobry den,
moze mi prosim niekto vysvetlit, ako citat tick movementy na forex grafoch?
na prikladoch uvedenych v manualy (cukor atd..) to chapem,
ale ked si pozriem napr. dnesny graf euro future, je tam napr. pohyb od 1,4790 do 1,4888 za pol dna,
podla manualu jeden tick je 1/100 bodu a ma hodnotu $ 12,50 a margin na 1 kontrakt je $ 2.200 - 2.970,- .
Podla toho dnesny pohyb za pol dna predstavuje 0,0098 bodu, takze necely tick? Myslim, ze to chapem zle,
moze mi to niekto prosim vysvetlit?

Dakujem
Milo

• 3 months later...
Odesláno

Zdravím,

chci se jen zeptat, když si najdu nějaký ten graf tak to je celosvětová cena, teda platící pro všechny burzy nebo jen pro určité ? díky

jinam moje další otázka (i když sem moc nepatří) je jestli má cenu se tím vůbec zabývat ... je mi teprve 16 let a finančních prostředků zase tak moc nemám, takže přestože bych třeba měl intelekt a schopnost a odhodlání učit se má to vubec pro mě senu se tím teď aobírat ? nebo si mám počkat až budu mít dejme tomu 20 a budu mít nějaky finanční prostředky ?

díky za odpovědi

Odesláno

Pro Milo 19 - nevím teď přesně jak je to u forexu, ale řekl bych, že stejně, jako u jiných komodit. Ten rozdíl, který ti vyšel ( 0,0098b ) není necelý tick, ale 98b. takže 98*příslušná hodnota 1bodu = rozpětí.

Jonny100 - každá komodita má svůj graf a cena je stejná pro celý svět.
- podle mě to má cenu začít. Mě je 18 a mrzí mě, že jsem nezačal již dříve. To že ti je 16 akorát znamená, že máš spoustu času pro pořádné studium tradingu. Jestli v průběhu studia tradingu pochopíš, že by to mohl být směr, kterým se chceš vydat, tak se tomu budeš snažit přizpůsobit i ty finance. Když začneš teď, ve 20ti můžeš začít obchodovat. Když začneš ve 20, tak začneš obchodovat později no...při studiu se nenaučíš jen to, jak vydělávat, ale naučíš se hodně o sobě samém a to je podle mě dosti přínosné.
Přeju hodně úspěchů

Odesláno

Filips a Johny100:

cena je stejná jenom v rámci burzy.......vyplývá to z toho že komodity sou burzovní a nikoli mimoburzovní trh............takže například cena pšenice se může lišit na dejmetomu čínské burze a newyorské burze..............sice spolu budou určitě korelovat, ale rozdíly tam budou.

Cena je stejná pro celý svět v tom smyslu, že kdokoliv odkudkoliv v jistý okamžik nakoupí např. na newyorské burze za stejnou cenu

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobry den, mam takovou laickou otazku. Za predpokladu ze bych mel algoritmus, ktery by mel pristup k zaznamu vyvoje grafu (jedne komodity) dejmetumu po dobu deseti let a ktery by pracoval na zaklade asociace aktualniho vyvoje grafu vuci datum nashromazdenym za tech 10 let, takovy algoritmus by rozpoznaval struktury ktere se jiz nekdy v grafu objevili a na zaklade vyvoju, ktere se jiz v minulosti odehrali, by urcil nasledny vyvoj grafu, zajima me jestli si myslite, ze by takovy algoritmus mohl byt k necemu uzitecny, pripadne jestli takove uxistuji a pripadne, pouzivate je? Me, jako laikovi prijde, ze pokud se jedna o intradenni obchodovani, kde se v podstate rozhoduje jen na zaklade aktualniho vyvoje grafu, tak nemuze existovat nic lepsiho nez takovy algoritmus, protoze by defakto rozpoznaval struktury vuci mnozstvi jiz v minulosti probehlich struktur, coz si jako laik,myslim je to, oc tu jde. Dekuji za odpovedi.

Odesláno

Dobry den, mam takovou laickou otazku. Za predpokladu ze bych mel algoritmus, ktery by mel pristup k zaznamu vyvoje grafu (jedne komodity) dejmetumu po dobu deseti let a ktery by pracoval na zaklade asociace aktualniho vyvoje grafu vuci datum nashromazdenym za tech 10 let, takovy algoritmus by rozpoznaval struktury ktere se jiz nekdy v grafu objevili a na zaklade vyvoju, ktere se jiz v minulosti odehrali, by urcil nasledny vyvoj grafu, zajima me jestli si myslite, ze by takovy algoritmus mohl byt k necemu uzitecny, pripadne jestli takove uxistuji a pripadne, pouzivate je? Me, jako laikovi prijde, ze pokud se jedna o intradenni obchodovani, kde se v podstate rozhoduje jen na zaklade aktualniho vyvoje grafu, tak nemuze existovat nic lepsiho nez takovy algoritmus, protoze by defakto rozpoznaval struktury vuci mnozstvi jiz v minulosti probehlich struktur, coz si jako laik,myslim je to, oc tu jde. Dekuji za odpovedi.

Odesláno

to 211:
Neni to nic noveho, jedna se o umele neuronove site, uz se tu o tom na nekolika mistech psalo. Laicky receno se jedna o vzdalene napodobovani mysleni lidskeho mozku, ale jak znamo, k tomu se nikdo jeste ani nepriblizil. V kazdem pripade teorie je moc pekna a neuronova sit jde vytrenovat pekne, ale praxe byva horsi :-). Mozna se ozve nekdo kdo to zkousel ....

Odesláno

to 211:
A co třeba takové jednoduché formace DB/DT? Na to ani neuronovou síť mít nemusíš. Jde o to najít v grafu formace, které se nějakým způsobem opakují - DB/DT je jednoduchý příklad, ale za to velmi účinný :-)

• Vytvořit...