Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pajik,
snad to teď půjde-samo se mi to nějak odeslalo a stále nejde odeslat další příspěvěk.

Double double top/bottom se probírá,jak psala Tatiana, na e-mini I. Ale nejedná se o nic jiného než se v případě double top se vytvoří další vrchol, trh se otočí a klesá. V případě double bottom se trh ještě jednou otočí na low a začně stoupat.....

• Odpovědí 285
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Kahiros, jak jsem psal předposledně, to je v pohodě a je chálihodné, že se to probírá na kurzu eminy. Ale najdi prosím alespon nějaký odkázeček ve světě na tuto formaci DDT(mimo kurz eminy). Já prostě prošel spousty stránek a nikde jsem o tom zmínku neviděl. Ale jak už jsem poznamenal, rád se přiučím a třeba jsem nečetl vše.

Odesláno

Už jsem na to přišel.Zadal jsem příkaz asi dvě sekundy před tím než se vytvořila další úsečka.Takže než se příkaz dostal do Ameriky a při pohybu trhu jsem pak nakoupil za aktuální cenu trhu.Obchoduji GSt.Ovšem SL již byl zadán asi tří minuty a posunul se také -0,3bodu.Zadávám ho součastně s SM pomocí příkazu bracket.Vstupuji na 1min.grafu-tak rychlý trh ani jinak nejde obchodovat/hlavně v" amatérské" půlhodině/.

Odesláno

Já používám SL 0,8 bodu /russel/ a při větším TF nemůžete tak malý SL použit.Já jedu především na ochranu kapitálu a ne na profity.Při trendu pak vystupuji na 5min.grafu.RRR mi vychází 1:4.\tento systém obchoduji 1 hodinu denně.V poslední době testuji vstupy podle počasí.Když svítí slunce jdu dolů, když je zamračeno tak nahoru.Je to bezva.Je tu důležitý MM.Ten mi zajistí ochranu kapitálu a zisku.První vstup mám vždy v půl čtvrté/15:30:55/.To bych ovšem nedoporučoval začátečníkům.Začátečníci zkuste brát vstupy třeba po půl desáté večer ve směru trendu .Trh je již klidný a o profity nebude nouze.

Odesláno

To MNovak
Vzhledem k tomu, že toto fórum má sloužit k předávání seriózních informací, já osobně tuto informaci za takovou nepovažuji. Dokonce se domnívám, že se mohou najít nováčci, kteří by toto mohli vzít i vážně. To už by mohla přijít i rada pro nováčky k nočnímu obchodování a držení pozic. S tím sluncem jako vtip dobrý, ale tohle není fórum sloužící k výměně vtipů- k tomu jsou třeba vtipky.cz. I když třeba Mplay prý také tvrdí, že důležitý je MM a ne vstupy, což prý dokazuje náhonými vstupy do obchodů, které pak jsou profitabilní-jen jsem o tom četla, snad nám to v Praze i předvede. Ale ten už obchoduje úspěšně dlouhou řadu let.

Odesláno

To Tatiana:
Na rozdíl od Vás, já tuto informaci pokládám za zcela seriózní. A jak předeslal Tom s Petrem, přesvědčí nás o tom i Mplay. (Mimochodem - kdo z nás ví, jak dlouho se MNovak zabývá tradingem? "Nováček v diskuzi" žádnou relevantní informaci v sobě nenese...)
Vždyť každý náš vstup do trhu je de facto jen hra s pravděpodobností. Podstatná je statistika výsledků. Pokud budete mít RRR třeba 1:3 a dobrý MM, pak nemůžete nevyhrát ať je Váš plán jakýkoli. Podstatný je jen ten MM, ten určí Váš statistický úspěch/neúspěch.
Toť můj názor, byť zcela odlišný od Vašeho.

Přeji mnoho $$$

Radovan

Odesláno

Souhlasim, ze trade management [MM] je velmi dulezity. K tomu nutno dodat, ze to vsak neni zaruka uspechu, protoze hlava dokaze znicit vsechno. Zrovna ctu knihu, kde autor pise, ze trading je castecne umeni [analyza grafu] a castecne tvrdy business [obchodovani]. Uspesny trader nemusi byt jednicka v analyze grafu, musi vsak byt neporazitelny v businessu. Umeni analyzy grafu zvysuje nase vydelky, avsak jen za predpokladu, ze jsme jednickou v oblasti businessu. A znovu doplnuji, ze to vse je k nicemu, pokud mame v hlave bordel, protoze hlava dokaze znicit zcela vse.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Odesláno

ad náhodné vstupy:
pokud by si někdo dal tu práci a zkusil si náhodné vstupy do pozice, klidně dle stavu oblačnosti či jinak (jak se třeba vyspal...), ale držel naprosto striktní MM, mohl by být velice překvapen výsledky. Jinak souhlas s Libicem o "umění číst grafy". To je pomůcka, více-méně velice účinná. Do tradingu ale podstatně vstupuje ČAS, a s ním též nakládá každý různě: jinak daytradeři, poziční konači, dlouhodobí investoři s balíkem, které i větší - pro daytradera už podstatný - propad nemusí ohrozit. Každý by tak měl mít jinak nastavený MM. Myslím většina drobných burziánů neví jaký čas v pozici bude, o všem tak rozhoduje MM a nastavené limity či jejich posouvání pokud se daří.
Docela zde někdy žasnu co vše začínající pracně zkoumají, na čem staví, zatímco MM jim uniká. Je to zdánlivě práce nezáživná a nudná, lepší je backtestovat X-let něco zpět.....to je OK, ale když do obchodu jdou pak nepřipraveni na všechny eventuality které se mohou stát a pohnou jim nejen účtem, ale hlavně psychikou tak pak hrozí že začnou v presu z nečekaného zmatkovat . Tvrdím těžký omyl, který mnohým vezme chuť i peníze - zbytečně.
Zvláště myslím daytrareři na forexu (bez poplatku)mohou mít i s náhodnými vstupy velice zajímavé výsledky. I zdánlivě zcela nesmyslné postupy, které ale vedou k cíli a tím je zisk, není třeba zavrhovat. Osobně považuji tvrdý MM za naprostou nutnost k přežití pro začínající a k dosahování dlouhodobého zisku pro všechny. Kdykoliv jsem MM sám porušil - jedno proč - bylo zle.
úspěch všem!

Odesláno

Paní Tatiano pokud chcete obchodovat v noci, můžu Vám poradit zkuste obchodovat gapy.Přináší to zajímavé zisky.Nejlépe to vychází ve středu 79% a ve čtvrtek82%.Musí se zde použít větší SL.
Pane Libici podle mého názoru binec v hlavě vzniká pokud Vás často vyhazují SL-hlavně, když jsou nastaveny na vysoké hodnoty.Pokud obchodujete systém, kde chytnete pět nízkých SL za měsíc/20 obchodů/ tak hlava tolik nebolí jen se někdy zachvěje ruka.

Odesláno

to MNovak:
jsem při chuti, takže něco k vašemu :-)
až budete mít kousek času vlezte papírově do čehokoliv jedno jakým směrem, bez ohledu na tech.analýzu, na cokoliv. Pak jen při ztrátě držte stoploss dle vašeho MM, až budete v profitu zkuste jej posouvat co nejdál nebo po dosažení PT utečte. Udělejte takových obchodů víc a možná budete překvapen :-) . I příjemně.
Podmínka: naprosto striktní držení SL.

• Vytvořit...