Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  1. Otevřená sekce

1. 32
      32 příspěvků
  2. Uzavřené diskuze pro absolventy kurzů Finančníka

1. TechLab

Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.

7,9k
      7,9k příspěvků
    2. Trading Room

Diskuzní skupina v rámci Trading Roomu.

1,7k
      1,7k příspěvků
      • petr
    3. 422
      422 příspěvků
    4. Základy práce s programem Amibroker

Uzavřená diskuze pro účastníky online kurzu Základy práce s programem Amibroker.

189
      189 příspěvků
      • petr
    5. FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow

Diskuze o intradenním obchodování v rámci informací prezentovaných v kurzu FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow.

29,3k
      29,3k příspěvků
  3. Archiv původních anonymních diskuzích

1. 201,1k
      201,1k příspěvků
  • Statistiky uživatelů

31 329
    Celkem uživatelů
    467
    Nejvíce online
    Valéria Ščerbová
    Nejnovější uživatel
    Valéria Ščerbová
    Registrace
  • Všechny poslední příspěvky

• Zkusil bych změnit RDP port na jiný. Útočné servery si pamatují, který port je pro ně dosptupný a zkoušejí pak útoky opakovat.  P.
    • Bezim VPS na Contabo jiz 3 roky a ten pocet delsich vypadku ktere trvaly nekolik hodin az treba den byl zhruba 5. Pocet pripadu kdy se VPS sama restartovala byl take zanedbatelny ze jsem ani neresil jestli je pricina na strane Contaba nebo meho systemu. Nicmene posledni 3 tydny je VPS prakticky nepouzitelna na praci s TWS. Startovani cca 5 minut, odezva 10s na jakkoukoliv akci, nacitani grafu 30s. Autotrader je treba spustet nekolikrat nez projede bez chyby, s tim ze musim spoustet po jednotlivych strategiich. Vyzkousel jsem ruzne verze TWS, nove layouts a zadny efekt. Pingy na VPS a z VPS jsou stabilni. Zajimave ze obcas kdyz se prihlasim tak ma TWS normalni/rychlou odezvu ale za par hodin opet nepouzitelne. Kdyz se divam na CPU utilization tak je zhruba 20%, jakmile se neco zacne delat s TWS tak 100%. Zkusil jsem se podivat wiresharkem na komunikaci a co me zarazilo je pocet prichozich packetu smerujicich na specificky port ktery mam povoleny na RDP. Sam jsem byl pripojeny pres VNC. Jeste zajimava vec zaznamenalo to i Quake 3 Arena protocol. Coz je 25 let stara hra. Zkoumal jsem Contabo alernativy, ale v te cenove kategorii jsem zatim nic nenasel. k.
    • Ano nebo občas změnit v souboru strategies směr obchodu jak to teď dělám já 🙂 T.
    • Tyto problémy by již měly být ze stany Contabo vyřešeny. Dobrým vodíkem je PING na IP vašeho VPS, zda-li má standardní odezvy. Pokud máte stále problémy, zkusil bych ještě jednou restart přes control panel, případně kontaktoval support Contabo napřímo.  P. 
    • Zdravím, vyměnil jsme si s Contabem pár emailů a přiznali, že skutečně měli nějaké problémy na jistých serverech. Kdo z nás byl postižený tímto problémem netuším. Nyní by již vše mělo běžet standardně - tedy uspokojivě na té úrovni, že VPS je funkční, stabilní a pro naši potřebu plně použitelný.  Mě osobně AmiBroker, Norgdate Data, TWS, Python a další běží bez problémů.   Ale tak to bohužel občas je, občas je třeba řešit tyto technikálie, které odpovídají ceně, za kterou Contabo službu nabízí. Na druhou stranu i služby mnohem dražší se s podobnými problémy sem tam setkávají také. Stejně tak např. násobně dražší Dedikované servery.  Pokud stále máte nějaké problémy, je potřeba vždy kontaktovat podporu Contabo. Snažit se jim popsat problém, přoložit např. screenshoty, třeba jaká je odezva na PING a pod. P.
    • Zdravím, takovou kombinaci deník zpracovat neumí, řešením je vedení záznamů pro daný systém externě v Excelu, tato data lze pak načítat v rámci práce s deníkem. B.
    • V konfiguraci problém nevidím, jen bych upravil cestu k csv souboru do formátu, skript vidí pouze své podsložky. "InputFile" : "data/mob.csv", Tak mě ještě napadá, máte správně nastavené číslo účtu v sekci "setIB" v config.py? Bez toho skript neví, ze kterého účtu má načíst kapitál. ad workflow. To chápete správně. Autotrader však nehlídá periodu vstupů, pokud najde signální data v csv souboru odesílá příkazy při každém spuštění. U systémů co obchodují každý den to je v pořádku, ovšem pokud obchodujete i týdenní nebo měsíční systémy, pak to musíte ošetřit a k tomu právě složí skript generator.py, který generuje csv soubory pouze v určené dny. ad parametr CLOSE. Původní systémy, pro které se autotrader vytvářel pozice otevíraly i zavíraly pouze při otevření trhů. Časem se ale objevily systémy, u kterých bylo výhodnější pozice uzavřít už před uzavřením trhů a k tomu složí spuštění s parametrem CLOSE. Ten zajistí, že se Autotrader spustí pouze v omezeném režimu, kdy neřeší vstupy, ale pouze zkontroluje zda u otevřených pozic byla splněná výstupní podmínka a takové pozice uzavře. ad email. Máte správně nastavené hodnoty "setmail" v settings.py? Musíte správně nastavit parametry mailserveru. Doporučuji nepoužívat email od gmailu, ten nepodporuje odesílání emailů z aplikací třetích stran. B.        
    • Zdravím, máme teď variantu jak do deníku stahovat strategii, která obchoduje long a short a drží pozice přes noc? Není intraday ... Díky.
    • Novou verzi už mám v provozu, publikovat ji plánuji koncem roku. B.
    • Děkuji Bohdane za odpověď. Mob pozice z 17/11 jsou stále otevřeny. Ohledně změny výše kapitálu si nejsem jistý, jestli jsem neměnil, ale myslím si že ne. Obchoduji na paper a tam mám 1M usd. Asi jsem špatně pochopil postup workflow. Myslel jsem, že mám spustit autotrader.py každý den a ten bude hlídat otevřené pozice, a dle zvolené exit_strategie vygeneruje i příkaz pro výstup. Generátor jsem ještě nenašel ve vláknu.   V předchozích dotazech jsem se dozvěděl o spouštění "autotrader.py CLOSE", kdy ho mám správně použít. Nebo jsou ještě další modifikace tohoto skriptu? provedl jsem úpravu dle Vámi poskytnuté rady. V cmd se objevila hláška: Email uspesne odeslan Email uspesne odeslan   a skript se ukončil. (žádný email však nepřišel)  
    • Zatím jsem se tam nedostal, trochu doufám, že jejich trable postihly právě mě, jelikož odezva je úděsná a prostřednictvím VNC se to nedá téměř ovládat. Na statusu mají stále, že to řeší a že je nemáme kontaktovat. Nic méně platbu si strhli, to jim funguje dobře. Tomáš
    • Zdravím, chtěl bych taky napsat nějaká slova chvály 🙂 Musím říct, že jsem celkem v šoku když čtu co s tím ostatní zažívají za trable. Jelikož já s Contabem nezažívám nic podobného. Odezva, přístup a tak nějak všechno je naprosto v pohodě. Občas mají výpadek, ale na Statusu se dočtu co se tak zhruba děje a nebývá to nic třeba na celý víkend ...  Trochu mě děsí, že se něco takového může i dít. Já jsem teda hned na začátku splnil do puntíku zde zmíněný návod plus všechny možné doporučení na zabezpečení a opravdu nemám problémy.  Tomáš.
    • Ano já jsem si to myslel a vím, že to není úplně jednoduché. Pak teda nastává otázka jak to vypadá s AT verzí 2.0 ??? 🙂
    • Toto zapracujeme. Obecně chci do autotraderu přidat možnost mít globální nastavení, ale současně možnost ovlivňovat všechny globálně nastavitelné parametry na úrovni trhů.
    • Super práce, díky za sdílení.  Zabezpečení je samozřejmě naprosto klíčové. Nejde jen o samotný přístup do VPS, ale právě také o množství zpracování požadavků serveru. Mít správně nastavený FW je naprostý a nezbytný základ. Osobně mám také povolenou jen jednu IP adresu. Další možností je si vytvořit VPN přístup, např. WireGuard a omezit přístup na RDP pouze přes VPN. Ideální by bylo, kdyby Contabo nabízelo možnost blokování IP z ruzných zemí již na úrovni nějakého síťové rozhraní, aby se tím VPS vůbec nezatěžovalo. Ale takovou volbu jsem nenašel.  P.
    • Takže ani pod uživatelem Administrator se tam nedostanete? P.
    • Zdravím, neumí, nestačí jenom přepsat typ příkazu v konfiguračním souboru, hodnota je totiž vázaná na konkrétní parametr v objednávce. Muselo by se upravit skript a doplnit podmínku pro případ, kdy hodnota OrderType bude STP. B.
    • Zdravím Bogdane, jen se chci ujistit, že Autotrader v poslední verzi 1.7 neumí vstupovat příkazem STP do pozic? Nebo se to dá nějak řešit ?? Při rychlém kouknutí do skriptu jsem našel definovaný příkaz MKT a LMT. T.
    • Dobrý den, podle pravého screenu se příkazy 17.11. odeslaly správně, máte teď tedy v TWS otevřené pozice, nebo jste příkazy zrušil? MOB otevírá pozice pouze v pondělí, a tak po otevření pozic by už csv soubor neměl obsahovat (do dalšího pondělí) žádné signály. To se řeší v rámci generování signálů, automatizovaně například pomocí skriptu Generator publikovaného ve vlákně doplňků k autotraderu. Nicméně i přesto ten průběh není správný a zřejmě dochází k nějakému problému při načtení velikosti kapitálu pomocí funkce get_availablefunds(), neměnil jste přidělený kapitál od předchozího spuštění? Kdyžtak přiložte nastavení strategie MOB v souboru strategies.py. A pak, aby se zobrazil podrobnější popis problému je třeba provést jednu úpravu na řádku č. 579 skriptu autotrader.py, kde původní zápis self.eMsg změníte na níže uvedený aos.eMsg: except Exception as e: if aos.eMsg: print(e) Tento problém se týká pouze debugování chyb, takže v běžném provozu se chyba neobjevuje. Pak se měl v konzoli zobrazit přesný popis chyby. B.
    • Dobrý den, opět jsem zamrzl. Po spoustě pokusů odhalit proč mi nefunguje Autotrader, jsem odinstaloval a nově nainstaloval Python 3.9.2, doinstaloval potřebné knihovny. Testuji vše na paper účtu a zatím jen MOB. příkazy se mi zadali do TWS o víkendu v pořádku. Pokud nemám další příkazy (a to nemám) tak se má pospuštění objevit toto (viz příloha (CMD a log autotrader). Nebo mám něco špatně nastaveno. Děkuji za podporu. Petr
  • Vytvořit...