Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Všude
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  1. Otevřená sekce

1. 47
      47 příspěvků
  2. Uzavřené diskuze pro absolventy kurzů Finančníka

1. TechLab

Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.

8,3k
      8,3k příspěvků
    2. Trading Room

Diskuzní skupina v rámci Trading Roomu.

2,2k
      2,2k příspěvků
    3. 422
      422 příspěvků
      • petr
    4. Základy práce s programem Amibroker

Uzavřená diskuze pro účastníky online kurzu Základy práce s programem Amibroker.

189
      189 příspěvků
      • petr
    5. FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow

Diskuze o intradenním obchodování v rámci informací prezentovaných v kurzu FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow.

29,3k
      29,3k příspěvků
      • Jack
  3. Archiv původních anonymních diskuzích

1. 201,1k
      201,1k příspěvků
  • Statistiky uživatelů

31 513
    Celkem uživatelů
    467
    Nejvíce online
    Cfgxx
    Nejnovější uživatel
    Cfgxx
    Registrace
  • Všechny poslední příspěvky

• Pomohla nová až instalace Amibrokeru verze 7. Teď už to běží všechno hladce. Jenom moje nedůslednost v zálohování mě bude stát práci navíc. Je to poučení 😅. Dik za čas Jindra   
    • Zdravím, Včera jsem vyzkoušel konverzi měny tak, jak to popisuje maty68 o dva příspěvky výše a mohu potvrdit, že konverze měny přes webové rozhraní IB funguje bez jakéhokoliv problému. Tímto maty68 děkuji. V.
    • Dobrý den, py verze je identický skript jako používá exe kompilace, pokud jste tedy nezasahoval do kódu pak bude pracovat identicky jako exe, obě verze navíc pracují se stejným konfiguračním souborem. Nastavení paměti v Amibrokeru jste také zkoušel? S tím bývaly v minulosti problémy, s výchozím nastavením se v některých případech importovala pouze část tickerů. Případně ještě můžete otestovat některou z novějších verzí data downloaderu. B.
    • Zdravím, už nevím co naladit.  Exe soubor opravdu maká skvěle a bez vady. Manuální stažení přes Import ASCII taky funguje. Pro Import ASCII otevírám složku (například "a ") a označuji soubor (třeba AAPL). Teprve potom dojde k importu dat. Přijde mi, že tento krok ve skriptu jakoby není spuštěný. Je možné že skript .py tenhle krok nemá (nebo ho nevykoná)?  Neumím to vyzkoušet, ani v jupyteru. Jindra  
    • Dobrý den, data se tedy stáhnou v pořádku, pak se musí jednat o nějaký problém s Amibrokerem, protože skript v režimu AMI pouze volá import pro každý z csv souborů a jediným parametrem, který by mohl běh ovlivnit je výběr šablony "ascii.format". Nicméně exe verze pracuje s identickým kódem a tak mi přijde zvláštní, že by jeden způsob fungoval a druhý ne. Každopádně je klíčové, aby v době spuštění skriptu nebyl Amibroker spuštěný, protože jinak dochází k blokaci databáze a import se neprovede správně. B.  
    • Zdravím, csv soubory jsou stažené, data aktuální(obrázek 1). Do amibrokeru se stáhli složky souborů( obrázek 2) ale soubory ne (obrázek3). Pracoval jsem s novou složkou databáze. Díky za čas a pomoc. Jindra
    • Aktualizovaná výkonnost strategií dashboardu k 10.8.2025: Velmi pěkné zisky si připisovaly prakticky všechny long stratetegie. Profit byl i v intradenním breakoutu, kde na mém živém účtu u IBKR equity dále vytváří nová high:
    • Dobrý den, uživatelský tls se ukládá do podsložky "custom" ve složce tls, název souboru je libovolný.   B.
    • Dobrý den, můžete zkusit vypnout automatický import dat v Amiquote. Nicméně pokud by byl problém v tom, tak by nefungovalo ani stažení dat pomocí exe. Obě verze exe i py skript používají stejné nastavení. Ještě si zkontrolujte obsah složky csv, zda se stáhla data v pořádku a jedná se o problém importu, nebo se neaktualizují i csv soubory. B.
    • Dobrý deň, Pozreli by ste prosim screen či som to dobre nastavil ten custom beh ? Ďakujem   [TLSfiles] # files = NASDAQ 100.tls, S&P 500.tls, S&P 100.tls, S&P MidCap 400.tls, Russell Mid Cap.tls, Russell 3000.tls, Russell 2000.tls, Russell 1000.tls, Dow Jones Industrial Average.tls files = CUST.tls Z toho logu mi príde že som pravdepodobne niečo nastavil zle: Python 3.12.0 (tags/v3.12.0:0fb18b0, Oct 2 2023, 13:03:39) [MSC v.1935 64 bit (AMD64)] on win32 Type "help", "copyright", "credits" or "license()" for more information. = RESTART: D:\mystuff\trading\Yahoodata_v51\Yahoodata_v5\yahoodata.py ========= YAHOODATA ver5.1 ========= ------ TLS ------ Mazani puvodnich TLS souboru probehlo uspesne ------ TLS ------ Mazani puvodnich TLS souboru probehlo uspesne Nove TLS soubory byly vygenerovany dne: 08.08.2025 Zahajeno stazeni TLS souboru do slozky: D:\mystuff\trading\Yahoodata_v51\Yahoodata_v5\tls\ http://orderflowdashboard.com/tls/tchlbIUd5/CUST.tls Chyba behem stazeni souboru: CUST.tls Vytvoreni souboru Indexy.tls Vlozeny uzivatelske TLS soubory. ------ CSV ------ Mazani puvodnich CSV souboru probehlo uspesne Data 1/19 - RAL se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 2/19 - ASB se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 3/19 - CALM se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 4/19 - CMDB se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 5/19 - CWCO se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 6/19 - FLYY se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 7/19 - IBEX se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 8/19 - ICHR se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 9/19 - KSS se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 10/19 - NMAX se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 11/19 - PUBM se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 12/19 - RXST se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR name 'x' is not defined Data 13/19 - SMA se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR Data 14/19 - STRZ se nepodarilo stahnout. Yahoo-PDR 15/19 - ^OEX data ulozena (Yahoo). 16/19 - ^NDX data ulozena (Yahoo). 17/19 - ^GSPC data ulozena (Yahoo). 18/19 - ^RUT data ulozena (Yahoo). 19/19 - ^RUA data ulozena (Yahoo). Seznam chybne stazenych symbolu: ['RAL', 'ASB ', 'CALM ', 'CMDB ', 'CWCO ', 'FLYY ', 'IBEX ', 'ICHR ', 'KSS ', 'NMAX ', 'PUBM ', 'RXST ', 'SMA ', 'STRZ']. Zahajen import dat do databaze: C:\Program Files\AmiBroker\Yahoo\ D:\mystuff\trading\Yahoodata_v51\Yahoodata_v5\csv\^GSPC.csv Soubor ^GSPC.csv uspesne importovan. D:\mystuff\trading\Yahoodata_v51\Yahoodata_v5\csv\^NDX.csv Soubor ^NDX.csv uspesne importovan. D:\mystuff\trading\Yahoodata_v51\Yahoodata_v5\csv\^OEX.csv Soubor ^OEX.csv uspesne importovan. D:\mystuff\trading\Yahoodata_v51\Yahoodata_v5\csv\^RUA.csv Soubor ^RUA.csv uspesne importovan. D:\mystuff\trading\Yahoodata_v51\Yahoodata_v5\csv\^RUT.csv Soubor ^RUT.csv uspesne importovan. Zmeny databaze Amibrokeru byly ulozeny. ------ WatchLists ------ Mazani puvodnich WatchLists souboru probehlo uspesne WatchListy byly uspesne vlozeny do Amibrokeru. Doba behu skript: 83.4228 sec  
    • Díky za screenshot. Ropu obchoduji také, ale zatím jen u Darwinexu. Tohle byl pěkný obchod
    • Zdravím Petře a týme, včera 6.8.2025 intradenní breakout na MCL, data 2 mam 420min (vycházeli mi lepší výsledky). Sdílím, že i na jiných trzích se strategii daří. Mějte skvělé obchody, Petr
    • Zdravím, vytvořil jsem databázi a nastavil ji jak jste psal. Stahování proběhlo korektně na dvojklik. Data se stáhli do csv souboru, ale v databázi se tickery nenačetly. Jsou tam pouze 3 soubory (od shora)které se aktualizovaly a  ve složce WatchLists jsou čtyři položky (druhý obrázek). V Amibrokeru se grafy neobjevují. Mám koupený i AmiQuote. Je možné že v Amibrokeru je nějaké nastavení které by mohlo měnit formát, nebo blokovat stahování, nebo upřednostňovat AmiQuote? Položky ve složce WatchLists by tomu napovídaly. Díky Jindra
    • Ano, paper účet má někdy opravdu divná plnění
    • To je dobrá zpráva. Takže jde zřejmě o nedokonalost obchodování na paper účtu...
    • Jen doplňuji opravu původního textu: Cena v úvodní minutě klesla k úrovni 152.73 nikoliv pouze o jednu setinu od otevírací ceny. 
    • Já dostal fill hned  na otevření za 153,37.
    • Dobrý den. Dnes se opět vyplnil pokyn hned po otevření, když otevírací cena přeskočila limitní prodejní cenu u tickeru CRL. Limitní cena byla zadána na úrovni 152.08, což je cena, za kterou byla pozice prodána. Z přiloženého grafu vývoje ceny CRL je přitom zřejmé, že za tuto cenu se ticker CRL po otevření vůbec neobchodoval. Od otevírací ceny na úrovni 153.66 cena klesla pouze o jednu setinu a následně se cena vydala nahoru.... Mohl byste mi prosím napsat jaké plnění jste obdržel v rámci live obchodování DEEPDIP?
    • Dobrý den, právě jsem myslel, že by se mohla založit druhá prázdná databáze, kde by se z obsahu mohlo odvodit, jaká data se vlastně pomocí skriptu stáhnou. Nicméně exe i py varianty pracují se stejným nastavením a kódem, ani jiná verze knihovny by to ovlivňovat neměla. Ještě mě napadá jestli skript nějak jinak nevyužívá paměť, zkuste upravit níže uvedené nastavení v Amibrokeru. V menu Tools --> Preferences --> záložka Data B.    
    • Díky za tip. Vyzkouším to. V.
  • Vytvořit...