Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  1. Otevřená sekce

1. 32
      32 příspěvků
  2. Uzavřené diskuze pro absolventy kurzů Finančníka

1. TechLab

Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.

7,8k
      7,8k příspěvků
      • sup
    2. Trading Room

Diskuzní skupina v rámci Trading Roomu.

1,7k
      1,7k příspěvků
    3. 422
      422 příspěvků
    4. Základy práce s programem Amibroker

Uzavřená diskuze pro účastníky online kurzu Základy práce s programem Amibroker.

189
      189 příspěvků
      • petr
    5. FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow

Diskuze o intradenním obchodování v rámci informací prezentovaných v kurzu FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow.

29,3k
      29,3k příspěvků
  3. Archiv původních anonymních diskuzích

1. 201,1k
      201,1k příspěvků
  • Statistiky uživatelů

31 323
    Celkem uživatelů
    467
    Nejvíce online
    VojtechWagner
    Nejnovější uživatel
    VojtechWagner
    Registrace
  • Všechny poslední příspěvky

• Pěkné, děkuji za info, ať se daří!
    • Spustil jsem  0.19.2, běží, a i posunuje stoplossy. Díky.
    • Máte pravdu, ještě tam byla situace, kdy je v MT5 otevřena pozice v trhu, který autotrader vůbec nezná. Do prvního příspěvku jsem publikoval autotrader verze 0.19.2 Skript by měl opravovat situace, kdy autotrader spadl v okamžiku, kdy byla v MT5 otevřena pozice otevřená jinak než autotraderem a to v trhu, který autotrader vůbec neobchoduje.
    • Podle všeho i ve verzi 0.19.1 autotraderu vadí pozice otevřené mimo něj, dnes opět spadl po úspěšném odeslání příkazů do Metatraderu, a hlásí KeyError: 'ZC_Z' - ručně otevřená pozice v kukuřici. Jinak defaultní Comment je BRK, nikoli BKR, to je ale jistě jen překlep ve Vašem příspěvku výše.   Traceback (most recent call last):   File "D:\Users\\VirtualENV\ATDarwFinBrea\darwinex-fut_v_019.py", line 1072, in <module>     main()   File "D:\Users\\VirtualENV\ATDarwFinBrea\darwinex-fut_v_019.py", line 991, in main     positions,trade_manager = positions_tracker(logger, trade_manager, config)   File "D:\Users\\VirtualENV\ATDarwFinBrea\darwinex-fut_v_019.py", line 293, in positions_tracker     if trade_manager[position.symbol]['atr_nasobek_pro_posouvany_sl'] > 0 and config["orderRef"]==position.comment: KeyError: 'ZC_Z'
    • Jde o implementaci tohoto intradenního breakoutu: https://www.financnik.cz/clanky/zakulisni-orientace/intradenni-breakout/ Aby bylo vůbec možné vyvinutý systém exekuovat, museli jsme právě vyvinout i několik nástrojů, se kterými edge obchodujeme. Nakonec jej obchodujeme přes celou šíři instrumentů. Sám nejvíce používám akcie (tedy konkrétně ETF), pak obchodujeme opce na ETF a futures. Ve skupině jsou proto sdíleny skripty pro obchodování u TradeStation (ETF, futures), InteractiveBrokers (opce na ETF) a Darwinex Zero (futures). Nejde ale o univerzální autotradery, jako ten sdílený v TechLabu. Jde o řešení obchodující právě a jen breakout logiku. System jednoduše čeká na průlom volatility a obchoduje short/long ve směru pohybu trhu. Typický obchod vypadá jako tento ze včera, kdy jsem zobchodoval long breakout v micro bitcoin futures (viz https://www.financnik.cz/clanky/serialy/live-trading/intradenni-obchodovani-bitcoinu-r2004/) - jde o stále stejnou logiku i parametry, které jen aplikuji na různé trhy:
    • Díky, nějak jsem to vynechal, protože je to pro futures, tak jsem to zazdil, zajímali mě klasické akcie.. Ale je pravda, že tam najdu asi inspiraci, princip je určitě podobný, futures navíc složitější. Nebylo by prosim možné nějaké video, či popis co vlastně tento druhý autotrader umí, kam se Vám ve skupině podařilo dostat? Prostě inspirace.   Děkuji   
    • V TechLabu je základní kód publikován v tomto tutoriálu: https://www.financnik.cz/forum/topic/4775-archiv-tutorialu/page/12/#comment-320282 V TradingRoom je kód dotažen do plnohodnotného řešení obchodování jedné konkrétní strategie, kterou jsme si tam vyvinuli.  
    • Ještě jeden technický. MT5, příkazy a čekající příkazy. Upravil jsem si skript z návodu MT5 (pro Darwinex) pro exekuci jednoho tickeru, aby mi to načetlo seznam a podle seznamu mi to zadalo více obchodů.  Myslel jsem si, že bych nachystal seznam, spustil skript a bylo by připravené. Vše však přestane fungovat mimo obchodní hodiny. Ani čekající příkaz neprojde. Je to "vlastnost" nebo je třeba to řešit jinak? Dekuji
    • Ok, děkuji. Čekal bych to spíš tady v oddělení " techniky " než v TradingRoomu, ale rozumím. 
    • Zdravím, ano, jedná se o jiný skript se stejným názvem, který Petr sdílí v rámci skupiny TradingRoom. B.
    • Včerejší intradenní breakout v bitcoin futures (MBT) tak, jak jsem jej zobchodoval v rámci našeho intradenního breakoutu u Interactive Brokers. Denní graf: Výsledný zisk / risk cca 4 : 1. Trochu jsem se dříve obával v MBT futures exekucí, ale funguje to opravdu dobře (připomínám článek, co jsem na toto téma psal: https://www.financnik.cz/clanky/serialy/live-trading/intradenni-obchodovani-bitcoinu-r2004/)  I u Darwinex zero tvoří dnes MBT podstatnou část výnosů: Ten počet obchodů je zcela mimo a je tak vysoký proto, že se u Darwinex Zero musí pozice rozdělovat do více bloků - o což se stará autotrader automaticky. Update: Takto u mě vypadá equity křivka reálných obchodů MBT futures na účtu u Interactive Brokes od momentu, kdy jsem MBT futures začal obchodovat. V tuto chvíli v IB riskuji u MBT 250 dolarů/obchod (mám nižší risk, protože jsem chtěl nejprve otestovat, jak vše bude v praxi fungovat):
    • Ahoj, potřebuju radu. Na mnoha místech Petr mluví o autotraderu. Pro IB jsem si vyzkoušel autotrader v1.7 který je někdy z konce roku 2023. Vše ok, dobrý sw. Teď jsem si chtěl zkusit i autotrader na MT5, ale jestli jsem správně pochopil, tak je to asi nějaký jiný ( který se taky jmenuje autotrader 😭).  Je to tak? Díky 
    • Dobrý den, pro správnou funkci musíte mít nainstalovanou offline verzi TWS https://www.interactivebrokers.com/en/trading/tws-offline-latest.php a pak v konfiguračním souboru u verze se uvádí pouze číslice (bez teček) základní verze. Třeba na svém serveru mám nainstalované TWS ve verzi 10.28.1f a v konfiguraci IBC je v první řádku uvedené set TWS_MAJOR_VRSN=1028 B.   
    • Dobrý den, postoupil jsem v kurzu a jsem u IBC. Dle návodu jsem si stáhnul IBC sice nejdříve novější verzi 3.20.0, ale poté co mi to házelo chybu kvůli verzi TWS, jsem stáhl starší verzi z videa 3.10.0, ale problém s propojením trvá. Nemůže to najít aktuální verzi TWS. Jen jsem si všiml nesrovnalosti. Ve videu máte TWS v adresáři Jts. Já mám TWS v adresáři C:\TWS Na obr. jsou uvedené hlášky i logu IBC. Poslední je z TWS "about tws". Prosím o radu  
    • Pod stejným názvem 0.19 jsem nahrál nový python skript (v záhlaví uvnitř kódu je uvedena v. 0.19.1), který situaci řeší - skript si pozic nevšímá pozic otevřených mimo autotrader. V tuto chvíli skript nicméně vyhodí chybu, pokud by se ručně otevřela pozice se stejným Comment jako je v konfigu uvedeno jméno automaticky obchodovaného systému (defaultně BKR) a tato pozice by neměla daný den mít vstup. Pokud by někdo toto z nějakého důvodu potřeboval využívat, tak můžeme ještě dál skript upravit.  
    • U opčních spreadů se zadává OrderRef stejně jako u obchodů v akciích. Nadefinuji si opční pozici, kliknu pravým tlačítkem myši na Transfer a vyberu Modify: V záložce Misc je pak Order Ref: To se následně objevuje ve výpisu obchodů: P
    • Dobře, nebudu tedy uvažovat o PT a SL ... je nějaká cesta jak tam dostat hodnotu OrderRef? Jelikož ručnímu přepisování do deníku bych se rád vyhnul.
    • S tímto tedy v. 0.19 skutečně nepočítala. Připravíme opravu.
    • Ano, mám tam několik pozic, které nepochází z autotraderu.
    • Máte v MT5 případně otevřené nějaké další pozice kromě těch z autotraderu? Dívám se do kódu a na to případně skutečně není skript připravený (opravíme).
  • Vytvořit...