Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Shrnutí vývoje obchodování a výuky na Finančníkovi – update 2024/8

    Od posledního shrnutí vývoje obchodování na Finančníkovi uplynuly již tři měsíce, proto je čas přinést aktuální update. Opět včetně zajímavých shrnutí výkonností vyučovaných strategií.

    Obsah:

    Způsob vzdělávání na Finančníkovi

    Pokud jste na serveru noví, doporučujeme si nejprve přečíst krátké shrnutí, jak zde fungujeme. Kromě bezplatných článků publikovaných na homepage serveru Finančník.cz fungují na tomto serveru dvě uzavřené skupiny – Trading Room, zaměřená na rozvoj obchodování, a TechLab, zaměřená na podporu v technických otázkách. V posledních letech zde již nenabízíme jednorázové kurzy; místo toho se obchodníci učí obchodovat a získávat inspiraci k dalšímu rozvoji praxí v průběžně vedených skupinách. Ty by měly být  přínosné jak pro začínající, tak pro pokročilé obchodníky.

    V Trading Room mají členové možnost získat jednak základní trading know-how prostřednictvím nahrávky workshopu, která je všem k dispozici. Následně se učí implementovat a rozvíjet to, co coby hlavní mentor skupiny používám a sdílím. Proces zahrnuje i vzájemné online diskuze a odpovědi na otázky v diskuzním fóru, kde se snažím sdílet maximum ze své 20leté trading praxe. Tímto způsobem každý člen získává přesně ty individuální informace, které potřebuje k tomu, aby se posunul dál. S tím, že si sám volí své preference obchodních strategií. Je z čeho vybírat, viz níže.

    TechLab vede zkušený IT kolega Bogdan, který je připraven pomáhat s technickými otázkami spojenými se skriptováním systémů a automatizací. Společně pak v TechLabu vytváříme minikurzy, abychom pokryli technické oblasti, které vnímáme jako klíčové.

    Jelikož je fungování skupin uzavřeno za paywallem, publikuji průběžně shrnutí, kde ukazuji, kam se ve skupinách posouváme. Každý si tak může udělat dobrý obrázek o tom, do jaké míry mu zapojení do té či oné skupiny v tradingu pomůže.

    Signály swingových akciových strategií

    Úspěšným traderem se člověk stane praxí. Většina začátečníků se ovšem k profesionální praxi (diverzifikace, portfolio, řízení volatility atd.) vůbec nedostane. Proto v Trading Room sdílíme signály strategií, které z větší části sám obchoduji na svém vlastním účtu společnosti rizikového kapitálu, kde algoritmicky spravuji jak své, tak cizí peníze. Signály nejsou v Trading Room publikovány proto, aby účastníci automatizovaně hodnotili svůj kapitál, ale proto, aby si osahali různé obchodní přístupy (sdílím signály strategií z kategorie mean reversion, trend following i momentum) a učili se strategie skládat do portfolií. Pro vytváření portfolií je k dispozici propracovaná aplikace umožňující analyzovat jak sdílená portfolia, tak uploadovaná data (podporován je upload akciových obchodů z TradeStation a Amibrokeru). U swingového obchodování průběžně diskutuji, jaké strategie sám obchoduji, s jakými váhami v portfoliu a jakými výsledky. Letošní hypotetické výsledky sdílených strategií vypadají takto:

    Aktuální výkonnost swingových strategií dashboardu (kontinuální backtest)

    V přehledu nejde o živé obchody, protože ne všechny strategie sám obchoduji. Jde o tzv. kontinuální backtest (komise započítány), který se může lišit od živého obchodování (např. proto, že nemusí být u short signálu shortovatelnost dostupná). Řešení těchto a podobných otázek je ale přesně to, co by měly sdílené signály vyvolávat.

    Dashboard se sdílenými strategiemi a aplikací pro analýzu portfolií vypadá v Trading Room aktuálně takto:

    Dashboard Trading Room

    Jde již o poměrně propracovanou aplikaci, která by měla začínajícím traderům umožnit začít reálně s trhy pracovat na úrovni portfolií, získávat z trhů zkušenosti a postupně si doplňovat znalosti v těch oblastech, které se pro ně ukáží relevantní.

    0TDE opční obchodování pro malé účty

    V únoru 2024 jsem na Finančníkovi poprvé sdílel mé plány začít systematicky obchodovat 0TDE opce. Současná má praxe je taková, že vše, co analyzuji pro své vlastní obchodování, sdílím v Trading Room. Postupně zde vznikl první konkrétní obchodní plán a nakonec i hotový automatizovaný opční python autotrader, který používám pro své vlastní obchodování. V plně otevřené podobě svůj autotrader v Trading Room sdílím.

    Obchodování 0TDE opcí na základě plánu vyvinutého v Trading Room jsem pro přehlednost oddělil do samostatného účtu u Interactive Brokers. Ten jsem založil v květnu 2024, kdy jsem strategii spouštěl na živo. Takto vypadají aktuální výsledky (modrá linka) ve srovnání s výkonností S&P 500 (zelená linka):

    Aktuální výkonnost 0TDE strategie na účtu Interactive Brokers.

    Strategie otevírá každý obchod s pevně daným riskem (obchodujeme debetní pozice – náš risk je dopředu daný zaplacenými opcemi) a pozitivním RRR (využívá principu dlouhého chvostu).

    Strategie je plně automatizovaná a obchodovatelná u Interactive Brokers skrz poskytovaný autotrader. Ovšem jako vše v Trading Room – měla by sloužit především k praktickému osahání daného tématu a rozvíjení vlastní obchodní praxe. Strategii lze obchodovat s kapitálem cca 5 tisíc dolarů a výše.

    Od myšlenky k reálným obchodům Hledáte cestu, jak se dostat ke konzistentním profitům?
    Rádi byste i v aktuálním kontextu obchodovali stabilně a bez emocí?
    Určitě si přečtěte novou knihu Od myšlenky k reálným obchodům
    Implementujte již od samotného začátku své praxe důležité systematické procesy a správné myšlení, které výrazně zvyšuje šance na stabilně profitabilní obchodování.
    Inspirujte se, jak trading dělat jinak a lépe.

    Výnos +30 % za tři měsíce je určitě inspirativní a 0TDE opčním strategiím se budeme v Trading Room věnovat i další měsíce, protože v nich vidím vysoký potenciál. V plánu mám testovat myšlenku intradenních výpisů 0TDE opcí proti podkladovému aktivu. Výsledkem by měl být další automatizovaný obchodní systém do našeho arzenálu strategií. Všechny potřebné informace k pochopení obchodovaného principu budu přidávat do dalších lekcí minikurzu obchodování opcí, který je v Trading Room k dispozici k pochopení celé opční problematiky.

    Futures portfolio

    Další část pozornosti v Trading Room jsme poslední měsíce věnovali zprovoznění intradenního futures portfolia. Portfolio jsme testovali s pomocí TradeStation, kde je také obchodovatelné (dají se použít futures mikrokontrakty, se kterým je portfolio obchodovatelné od několika tisíc dolarů). Osobně jsem futures portfolio začal obchodovat u Darwinex zero (důvody a „kolik mohu vydělat“ popisuji v článku Milionové intradenní portfolio ). Pro jeho obchodování na této platformě sdílím v Trading Room autotrader (opět v plně otevřené podoby coby Python skript). S ním řada traderů obchoduje své vlastní modifikace vyvinuté strategie a hlásí pozitivní výsledky. Mé osobní výsledky od spuštění futures portfolia vypadají na platformě Darwinex Zero následovně:

    Aktuální výkonnost intradenního breakout futures portfolia u Darwinex Zero.

    Podrobné výkonnostní metriky intradenního futures portfolia.

    V rámci bezplatných e-mailových lekcí z živých trhů sdílím se všemi odběrateli i přímý link do Darwinex Zero účtu, kde můžete průběžně obchodování sledovat včetně všech metrik a obchodovaných trhů.

    Dosavadní anualizovaný výnos 50,96 % je opět velmi povzbudivý a portfolio čeká u Darwinexu první alokace kapitálu (z jehož zhodnocení mi budou plynout reálné peníze).

    Povzbudivé je i to, že drobné úpravy strategií jednotlivých traderů v Trading Room vedou k odlišným equity křivkám a dostatečně nízké korelaci potřebné k tomu, aby si na alokace sáhli všichni, kterým se podobně daří.

    Obchodování futures portfolia na milionovém účtu Darwinex Zero umožňuje prožívat obchody, které by většina obchodníků s menším kapitálem nikdy neotevírala. Je to super zkušenost, ze které i sám těžím pro přidávání trhů do vlastního účtu u Interactive Brokers.

    ETF a CFD portfolio

    Jak konkrétně obchodovat určitou strategii v Trading Room vyučujeme i skrz sdílení průběžných výsledků obchodování vyvinutého breakout systému (jehož pravidla mají všichni v Trading Room k dispozici) na ETF (určeno pro větší účty) a CFD (určeno pro ultra malé účty). Na těchto účtech obchoduji jinou kombinaci trhů než na futures a minimálně to demonstruje dopad diverzifikace.

    TradingRoom breakout systém mám v rámci širšího portfolia strategií spuštěn na svém účtu u Interactive Brokers. Zde jsou pak mé výsledky samotné strategie od jejího spuštění (živé obchody se započítanými poplatky - jde o mou drobnou modifikaci sdíleného kódu):

    Výsledky živého obchodování breakout systému na ETF trzích u Interactive Brokers.

    V tuto chvíli je equity křivka na svém vrcholu s čistými výdělky přes +16 000 dolarů. Strategie na ETF funguje zatím velmi dobře. Strategii obchoduji konzervativně – riskuji 400 dolarů na obchod, zatím risk nezvyšuji. Výborné je, že drtivá většina zisků je ze shortování akciových indexů, a přístup tak dobře doplňuje strategie, které akcie nakupují.

    Jelikož americké ETF se dají v EU obchodovat jen s větším kapitálem, testoval jsem poslední měsíce také rozchození portfolia s využitím CFD (Contract For Difference). Jde o specifické deriváty, které se často používají pro nejmenší účty u forexových brokerů. Jejich hlavní nevýhodou je, že jsou jednak výrazně dražší na obchodování než burzovní produkty a pak také to, že protistranou obchodu je market maker brokera. Což vede k tomu, že stop-lossy jsou zasahovány mnohem častěji, než na burzovních trzích. V Trading Room jsem posledních několik měsíců popisoval, jak jsem postupně ladil přístup, který by mi na CFD fungoval (protože zpočátku mi stejná strategie šla z právě popsaných důvodu do drawdownu, přestože na futures a ETF krásně vydělávala). CFD účet jsem si založil u Darwinexu (jde o plnohodnotný účet s vkladem 2,5 tisice euro, tj. nikoliv virtuální účet, kde se platí předplatné) s cílem ukázat, že i s malým kapitálem lze vytvořit účet, který bude vydělávat a na který bude možné získávat peníze investorů (a s malým kapitálem pak získávat podíly z velkých zisků). Investovatelný index vytvořený z CFD je v Darwinexu investorům k dispozici od 8.7.2024 a od té doby vydělal:

    image.png

    Přes 2,35 % za měsíc a půl (před odečtením poplatků za správu, kdy většina kapitálu jde traderovi, tedy mně) jsou také určitě v pořádku a věřím, že postupně získané know-how pro obchodování na CFD budeme dál rozvíjet. Byť CFD obchodování má jednoznačně svá specifika a ze všech implementovaných trhů vnímám trhy jako nejtěžší na obchodování.

    Shrnutí obchodovaných přístupů

    Od posledního květnového reportu se tak v Trading Room podařil solidně dotáhnou plán výukou praxí. Podle svých preferencí může každý začít stylem, který vyhovuje jeho zkušenostem, kapitálu a náhledu na trhy. Pro začínající obchodníky se mi jeví jako výborná možnost začít s futures portfoliem na Darwinex Zero (tj. získávat praxí zkušenosti a neriskovat reálné peníze. Viz Jak v tradingu vydělávat miliony a neriskovat své peníze). Zprvu spustit autotrader s definovanými parametry, pak sledovat, jak se věci vyvíjejí, porovnávat výkonost s ostatními tradery ve skupině a získávat motivaci pracovat na vlastním vylepšování strategií. Kdy právě potřeba řešit určitý problém či výzvu je z mé zkušenosti nejlepší síla k tomu,  aby se člověk posouval vpřed.

    Samozřejmě to, že se nyní strategiím solidně daří neznamená, že se jim stejně bude dařit do budoucna. Každý přístup má své drawdowny, což je i důvod, proč se v Trading Room věnuji vytváření nových strategií pro další diverzifikaci portfolií.

    A upřímně i procházení drawdowny je škola, která obchodníky posouvá kupředu. Zejména pokud mají dobře nastavenou volatilitu účtu a risk je přiměřený jejich psychice – což je základ, který se v Trading Room probírá stále dokola.

    Aktuální výuka v TechLabu

    Vše, co na Finančníkovi děláme, se točí kolem systematického obchodování. Tedy takového, kde jsou pravidla systémů nadefinována a otestována mechanicky a obchodování nedává prostor pro diskreční chyby a interpretace. Obchodování, které je automatizovatelné a obchodník získává nejen finanční, ale i časovou svobodu.

    Ovládnutí potřebných technologických znalostí vyžaduje čas a chuť učit se novým věcem. Dobrou zprávou je, že úroveň zapojení technologií je individuální – systematicky lze obchodovat i ručně nebo částečně automatizovaně. A posouvat se lze postupně. Jak na to, ukazují minikurzy pořádané v rámci TechLabu.

    Minikurz portfolio analýzy

    V TechLabu bude ještě měsíc k dispozici záznam právě ukončeného minikurzu portfolio analýzy. Ten diskutuje přístupy, které s využitím Pythonu používáme pro analýzu výkonnosti portfolia složeného z více systémů. Know-how využijete zejména v momentě, kdy máte za sebou základy Pythonu a chcete se více ponořit do zkoumání vlastních dat.

    Portfolio analýzu můžete na Finančníkovi dělat i bez technologických znalostí, a to s využitím hotové aplikace dashboardu Trading Room (kterou jsme vytvořili s použitím Pythonu – tedy podobných principů, které se naučíte v minikurzu).

    Minikurz práce s TradeStation

    7. 9. 2024 v TechLabu začne sedmitýdenní minikurz práce s TradeStation. TradeStation je primárně broker, který ke svým službám poskytuje software vhodný pro testování nejrůznějších strategií. Nejdůležitější devizou jsou pak integrovaná data, kdy lze za minimální poplatky backtestovat strategie na desítkách let intradenních dat prakticky všech burzovních trhů, které člověka napadnou.

    Z mé zkušenosti jde o cestu, ve které se nejsnáze staví například jednoduché intradenní systémy. I proto jsme TradeStation využili v Trading Room k základnímu testování vyvinutého breakout systému a sdíleli pro tuto platformu hotové kódy (které lze v TradeStation jak testovat, tak obchodovat).

    Minikurz téma práce s TradeStation koncepčně shrne. Ukážeme si, jak v platformě pracovat a vytvářet jednoduchý obchodní systém.

    Shrnutí

    Zapojení do skupin TradingRoom a TechLab není bezplatné, na druhou stranu se poměrně rychle můžete dostat k know-how, s jehož pomocí budete mít vysokou šanci vydělávat v trzích peníze – viz shrnutí výše.

    Pokud zapojení do skupiny zvažujete, pak ale mějte prosím na paměti, že skupiny jsou určeny pro obchodníky, kteří jsou samostatní. Použijí sdílené informace a kódy jako základ pro vlastní práci. Vůbec nevadí, pokud jste absolutními začátečníky. Ale je třeba, abyste se sami aktivně ptali na vše, co potřebujete vědět a zvládnout. Profitabilní obchodování není možné bez vlastního úsilí. Na druhou je naším cílem ušetřit vám sdílenými informacemi opravdu hodně času a zbytečných ztrát v trzích. Což se nám, věřím, daří. Registrace do skupin naleznete zde: TradingRoom, TechLab.

    25.8.2024

    Petr Podhajský

    Fulltime obchodník věnující se tradingu více než 20 let. Specializace na systematické strategie obchodované na futures a akciích. Oblíbený styl obchodování: stavba automatizovaných portfolio systémů, které využívá i při správě většího externího kapitálu.


    Sdílíme, co nám samotným funguje.
    7 výukových lekcí.

    Jak reálně uspět v tradingu?

    Naučte se vydělávat na své sny (naše metody na Finančník.cz)

    Praktický návod, jak v trzích získat šanci vydělávat stovky tisíc až miliony dolarů ročně bez vlastního kapitálu a nutností trávit denně hodiny před počítači (bez práce to ale nepůjde).

    >> Získat kurz zdarma <<

    Další články na toto téma

    Shrnutí vývoje obchodování na Finančníkovi – update 2024/5

    Od posledního shrnutí uplynuly jen dva měsíce, ale stihnout se nám toho podařilo na Finančníkovi poměrně dost. K dispozici jsou otevřené kódy nového breakout systému, opční autotrader a portfolio analyzer pro TradeStation.
    Především jsme v Trading Room dokončili vývoj intradenní breakout strategie. Pokud se do skupiny zapojíte později, tak shrnutí strategie s otevřeným kódem naleznete zde.  Testování a vývoj strategie nakonec probíhal v TradeStation, která poslední dobou dost povolila své podmínky a účastníci Trading Room reportují, že nové účty lze otevírat například s 50 dolarových vkladem:

    Za těchto podmínek je pak k dispozici software s komplexní backtestovací funkcionalitou a ohromně rozsáhlou databází historických dat (akcie, futures atd.). A samozřejmě včetně intradenních. Z mého pohledu jde patrně o jeden z nejvýhodnějších poměrů cena/výkon, pokud hledáte řešení pro backtestování. A pochopitelně s možností následně strategie přes TradeStation obchodovat.
    Na Finančníkovi se v obchodování orientujeme na diverzifikovaná portfolia. Což je bohužel funkcionalita, ve které TradeStation úplně nevyniká.
    A jelikož jsme samozřejmě i intradenní breakout vyvíjeli coby portfolio strategii, rozšířili jsme nakonec dashboard dostupný všem členům Trading Room o portfolio modul.  A to včetně možnosti importů výstupů z TradeStation. V TradeStation lze zbacktestovat jednotlivé trhy a backtest reporty nahrát do dashboardu a v něm analyzovat výkonnost portfolia.
    Takto například vypadá portfolio na indexech SPY, IWM, QQQ, DIA a GLD (tedy různé akciové indexy a zlato), na kterých jsem sám vyvinutý breakout portfolio systém pustil:

    Černá linka představuje backtestovanou výkonnost portfolia (komise zahrnuty). Risk 300 dolarů/obchod. Šedá linka benchmark v podobě SPY. Portfolio složené ze čtyř akciových indexů plus zlata.
    Korelace jednotlivých částí portfolia:

    Rámcově historické výsledky indikují roční zhodnocení 36,5% při max. drawdownu -17,1% a sharpe ratio 1,51 (při započtení komisí).
    Samozřejmě jde o backtestové výsledky a teprve budoucnost ukáže, jaké budou výsledky živého obchodování. Ale osobně mám k vyvinuté jednoduché logice solidní důvěru. Takovou, že už jsem systém sám nasadil na několik svých účtů.
    A to jak s využitím ETF (které se dají obchodovat jen se statusem profesionálního obchodníka), tak i s CFD, kde chci postupně reportovat, jak se daří podobné portfolio obchodovat s ultra malým účtem. Pochopitelně, že stejným způsobem se logika dá obchodovat s futures kontrakty (třeba i s mikro).
    Tady se skutečně fantazii meze nekladou a ve finále je na každém, jak know-how implementuje. Cílem Finančníka je ukazovat cestu, jak reálné obchodování spustit. A to se myslím daří:

    Hledáte cestu, jak se dostat ke konzistentním profitům?
    Rádi byste i v aktuálním kontextu obchodovali stabilně a bez emocí?
    Určitě si přečtěte novou knihu Od myšlenky k reálným obchodům
    Implementujte již od samotného začátku své praxe důležité systematické procesy a správné myšlení, které výrazně zvyšuje šance na stabilně profitabilní obchodování.
    Inspirujte se, jak trading dělat jinak a lépe.
    Paradoxně ale celý vývoj breakout systému byl základ pro to, abychom se v Trading Room konečně mohli pustit do systematického obchodování 0TDE opcí. Tématu, o kterém jsem psal za poslední měsíce několikrát a ve kterém vidím solidní potenciál. Viz Day trading breakoutů s 0TDE opcemi – extra páka s limitovaným riskem.
    A i zde nastal od posledního shrnutí solidní progres.
    Do Trading Room jsem nasdílel svůj python opční autotrader, který již mám ve fázi, kdy se s ním nebojím začít otevírat první živé pozice.
    První systematický obchodní plán bude tedy vycházet z obchodování vyvinuté breakout logiky, na základě které budeme obchodovat 0TDE opce.
    Osobně začnu s konzervativními SPY opcemi. Při účtu 10 000 dolarů a risku 3 % vypadá equity křivka backtestu s použitím opcí takto:

    Zhodnocení 151 % za 2 roky při risku 3 % na obchod (a drawdownu -10 %) zní zajímavě (komise započítány).
    Pokud půjde vše podle plánu, rád bych strategii obchodoval i s větším účtem, který je potřeba na SPX opce. Pro ilustraci – pokud s větším účtem riskuji hypoteticky v backtestu stále stejná 3 %, tak s SPX opcemi vypadá equity takto:

    Zhodnocení se posouvá na 300 % za dva roky.
    Bude taková realita živého obchodování? Pravděpodobně nikoliv. Osobně mám představu mnohem nižšího zhodnocení. Ale samozřejmě abychom se dozvěděli konkrétní výsledky, je třeba strategii živě obchodovat. Což je to, k čemu se v Trading Room posouváme. Začali jsme na nule a nyní je k dispozici:
    Zbacktestovaný obchodní plán breakout strategie + jasná pravidla pro systematické obchodování do budoucna. Zbacktestovaný obchodní plán opční strategie (vycházející se signálů breakout strategie). Hotový opční autotrader (otevřený python skript). A nezbývá než se pustit do živého tradingu. Sám budu první 0TDE živé opce exekvovat v tomto nadcházejícím týdnu. A budou to právě živé obchody, které nás budou postupně posouvat dál a formovat to, jak nakonec budu sám obchodovat strategii na větším účtu.
    Mimochodem – pokud se chcete do celého procesu také zapojit, zvažujete zapojení do Trading Room a obáváte se, že například o opcích nic nevíte, tak zde naleznete i nový minikurz systematického obchodování opcí, ve kterých průběžně sumarizujeme potřebné informace:

    Trading Room výkonnost systematických modelů
    V Trading Room se sice poslední měsíce věnuji nejvíce vývoji intradenního breakout modelu, ovšem pochopitelně dál běží swingové modely, které z větší části sám obchoduji na svém účtu a které poskytují myslím solidní inspiraci v tom, co a jak obchodovat. A to především skrz modelování portfolií, které je v dashboardu dostupné (nově je možné do analyzeru nahrávat i vlastní backtesty z Amibrokeru a TradeStation a ty kombinovat se sdílenými strategiemi).
    Aktuální výkonnost jednotlivých modelů k 16. 5. 2024 je tato:

    Zde je potřeba upozornit, že toto nejsou živé výsledky. Jde o kontinuální simulace (tj. exekuce jsou brány z dat, nikoliv brokera) s tím, že u některých strategií budou výsledky realisticky v živém obchodování horší (zejména u short strategií, kde ne vždy jsou shortovatelné akcie k dispozici). V Trading Room nicméně diskutuji i živé výsledky toho, co z daných strategií sám obchoduji.
    A v neposlední řadě je potřeba zmínit, že v TechLabu nyní běží úplně nový minikurz backtestování Pythonem. Jeho primárním cílem je především dále procvičovat Python, který představuje hlavní nástroj zejména pro automatizaci všeho, co v tradingu dnes děláme.
    Důležité odkazy:
    Přihlášení do Trading Room (vývoj strategií, dashboard se swingovými strategiemi, portfolio analyzer, Finwin autotrader a další). Přihlášení do TechLabu (technická poradna, minikurzy zaměřené na technické aspekty tradingu).

    Harmonogram minikurzů TechLabu pro rok 2024

    Také v roce 2024 se můžete těšit, že v TechLabu budeme kromě poskytování technické podpory připravovat tutoriály a minikurzy. V těch se budeme věnovat Amibrokeru, Pythonu, TradeStation a Interactive Brokers.
    Zde je kompletní plán:
    2024           Týden   Leden 1.1.-7.1. 1 Tutoriál    8.1.-14.1. 2 Tutoriál   15.1.-21.1. 3 1. lekce - Custom backtester v praxi   22.1.-28.1. 4 2. lekce - Custom backtester v praxi Únor 29.1.-4.2. 5 3. lekce - Custom backtester v praxi   5.2.-11.2. 6 4. lekce - Custom backtester v praxi   12.2.-18.2. 7 5. lekce - Custom backtester v praxi   19.2.-25.2. 8 6. lekce - Custom backtester v praxi Březen 26.2.-3.3. 9 Řešení poslední úlohy - Custom backtester v praxi   4.3.-10.3. 10 Tutoriál   11.3.-17.3. 11 Tutoriál   18.3.-24.3. 12 1. lekce - Obchodní deník   25.3.-31.3. 13 2. lekce - Obchodní deník Duben 1.4.-7.4 14 3. lekce - Obchodní deník   8.4.-14.4. 15 4. lekce - Obchodní deník   15.4.-21.4. 16 5. lekce - Obchodní deník   22.4.-28.4. 17 Tutoriál Květen 29.4.-5.5. 18 Tutoriál   6.5.-12.5. 19 1. lekce - Základy backtestování v Pythonu   13.5.-19.5. 20 2. lekce - Základy backtestování v Pythonu   20.5.-26.5. 21 3. lekce - Základy backtestování v Pythonu Červen 27.5.-2.6. 22 4. lekce - Základy backtestování v Pythonu   3.6.-9.6. 23 5. lekce - Základy backtestování v Pythonu   10.6.-16.6. 24 Řešení poslední úlohy - Základy backtestování v Pythonu   17.6.-23.6. 25 Tutoriál   24.6.-30.6. 26 Tutoriál Červenec 1.7.-7.7. 27 1. lekce - Základy portfolio analýzy   8.7.-14.7. 28 2. lekce - Základy portfolio analýzy   15.7.-21.7. 29 3. lekce - Základy portfolio analýzy   22.7.-28.7. 30 4. lekce - Základy portfolio analýzy Srpen 29.7.-4.8. 31 5. lekce - Základy portfolio analýzy   5.8.-11.8. 32 6. lekce - Základy portfolio analýzy   12.8.-18.8. 33 Řešení poslední úlohy - Základy portfolio analýzy   19.8.-25.8. 34 Tutoriál Září 26.8.-1.9. 35 Tutoriál   2.9.-8.9. 36 1. lekce - Futures strategie v Tradestation   9.9.-15.9. 37 2. lekce - Futures strategie v Tradestation   16.9.-22.9. 38 3. lekce - Futures strategie v Tradestation   23.9.-29.9. 39 4. lekce - Futures strategie v Tradestation Říjen 30.9.-6.10. 40 5. lekce - Futures strategie v Tradestation   7.10.-13.10. 41 Řešení poslední úlohy - Futures strategie v Tradestation   14.10.-20.10. 42 Tutoriál   21.10.-27.10. 43 Tutoriál Listopad 28.10.-3.11. 44 1. lekce - Automatizace Interactive Brokers   4.11.-10.11. 45 2. lekce - Automatizace Interactive Brokers   11.11.-17.11. 46 3. lekce -Automatizace Interactive Brokers   18.11.-24.11. 47 4. lekce - Automatizace Interactive Brokers Prosinec 25.11.-1.12. 48 5. lekce - Automatizace Interactive Brokers   2.12.-8.12. 49 Řešení poslední úlohy - Automatizace Interactive Brokers   9.12.-15.12. 50 Tutoriál   16.12.-22.12. 51 Tutoriál   23.12.-29.12. 52 Vánoce Upozornění – témata minikurzů se mohou v průběhu roku změnit.

    Harmonogram minikurzů TechLabu pro rok 2024

    Také v roce 2024 se můžete těšit, že v TechLabu budeme kromě poskytování technické podpory připravovat tutoriály a minikurzy. V těch se budeme věnovat Amibrokeru, Pythonu, TradeStation a Interactive Brokers.
    Zde je kompletní plán:
    2024           Týden   Leden 1.1.-7.1. 1 Tutoriál    8.1.-14.1. 2 Tutoriál   15.1.-21.1. 3 1. lekce - Custom backtester v praxi   22.1.-28.1. 4 2. lekce - Custom backtester v praxi Únor 29.1.-4.2. 5 3. lekce - Custom backtester v praxi   5.2.-11.2. 6 4. lekce - Custom backtester v praxi   12.2.-18.2. 7 5. lekce - Custom backtester v praxi   19.2.-25.2. 8 6. lekce - Custom backtester v praxi Březen 26.2.-3.3. 9 Řešení poslední úlohy - Custom backtester v praxi   4.3.-10.3. 10 Tutoriál   11.3.-17.3. 11 Tutoriál   18.3.-24.3. 12 1. lekce - Obchodní deník   25.3.-31.3. 13 2. lekce - Obchodní deník Duben 1.4.-7.4 14 3. lekce - Obchodní deník   8.4.-14.4. 15 4. lekce - Obchodní deník   15.4.-21.4. 16 5. lekce - Obchodní deník   22.4.-28.4. 17 Tutoriál Květen 29.4.-5.5. 18 Tutoriál   6.5.-12.5. 19 1. lekce - Základy backtestování v Pythonu   13.5.-19.5. 20 2. lekce - Základy backtestování v Pythonu   20.5.-26.5. 21 3. lekce - Základy backtestování v Pythonu Červen 27.5.-2.6. 22 4. lekce - Základy backtestování v Pythonu   3.6.-9.6. 23 5. lekce - Základy backtestování v Pythonu   10.6.-16.6. 24 Řešení poslední úlohy - Základy backtestování v Pythonu   17.6.-23.6. 25 Tutoriál   24.6.-30.6. 26 Tutoriál Červenec 1.7.-7.7. 27 1. lekce - Základy portfolio analýzy   8.7.-14.7. 28 2. lekce - Základy portfolio analýzy   15.7.-21.7. 29 3. lekce - Základy portfolio analýzy   22.7.-28.7. 30 4. lekce - Základy portfolio analýzy Srpen 29.7.-4.8. 31 5. lekce - Základy portfolio analýzy   5.8.-11.8. 32 6. lekce - Základy portfolio analýzy   12.8.-18.8. 33 Řešení poslední úlohy - Základy portfolio analýzy   19.8.-25.8. 34 Tutoriál Září 26.8.-1.9. 35 Tutoriál   2.9.-8.9. 36 1. lekce - Futures strategie v Tradestation   9.9.-15.9. 37 2. lekce - Futures strategie v Tradestation   16.9.-22.9. 38 3. lekce - Futures strategie v Tradestation   23.9.-29.9. 39 4. lekce - Futures strategie v Tradestation Říjen 30.9.-6.10. 40 5. lekce - Futures strategie v Tradestation   7.10.-13.10. 41 Řešení poslední úlohy - Futures strategie v Tradestation   14.10.-20.10. 42 Tutoriál   21.10.-27.10. 43 Tutoriál Listopad 28.10.-3.11. 44 1. lekce - Automatizace Interactive Brokers   4.11.-10.11. 45 2. lekce - Automatizace Interactive Brokers   11.11.-17.11. 46 3. lekce -Automatizace Interactive Brokers   18.11.-24.11. 47 4. lekce - Automatizace Interactive Brokers Prosinec 25.11.-1.12. 48 5. lekce - Automatizace Interactive Brokers   2.12.-8.12. 49 Řešení poslední úlohy - Automatizace Interactive Brokers   9.12.-15.12. 50 Tutoriál   16.12.-22.12. 51 Tutoriál   23.12.-29.12. 52 Vánoce Upozornění – témata minikurzů se mohou v průběhu roku změnit.

    View full aktualita
×
×
  • Vytvořit...