Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.
Já (Darwin IIOZ) jsem nad tím popřemýšlel hned, jak ta nabídka ve čtvrtek přišla, a šel jsem do toho, s tím nejmenším cílem (5%) a tedy za největší poplatek (495 eur). Důvěru mi dodalo to, jak stabilně jsem se v průběhu října (přesněji od 4.10.) hrabal z drawdownu.
Jestli jsem se někde nepřepočítal, po dosažení toho 5% cíle stačí "konzistentně" dosahovat zhodnocení průměrně 0,5% měsíčně po dobu 7 měsíců, a investice do poplatku se vrátí. Přičemž platí, co napsal výše Petr o high-water mark.
Díky velmi úspěšnému čtvrtku a pátku jsem hned o 2,5% poskočil, takže teoreticky jsem v polovině cíle, byť nějaké ztráty mě od něj můžou zase vzdálit.
Aktualizoval jsem darwinex zero autotrader na verzi 0.18
Přidali jsme funkci adjust_timezone, která lépe řeší změnu času z letního na zimní. S časovými zónami je to u Darwinex Zero trochu výzva. MetaTrader totiž neposílá data s vyznačením časové zóny a data jsou posunuty GMT+3, resp. GMT+2 podle letního/zimního času - pravděpodobně toho v USA. Tj. data, která dnes stahujeme, tak mají částečně posun GMT+3 a částečně GMT+2 - protože v neděli se USA měnil čas.
Nyní by měly být časové posuny řešeny ve skriptu lépe.
Osobně budu zítra s verzí 0.18 obchodovat. V rámci možností jsem změnu testoval, ale stejně bude chtít vstupním hodnotám a vypočítaným open cenám věnovat zvýšenou pozornost. Pokud narazíte na nesrovnalosti, dejte vědět.
Zdravím,
dnes se mi přes Darwin nedaří stáhnout žádnou otevírací cenu. Děje se to i u někoho jiného? Nebo je problém jen u mě?
Abych věděl kde hledat chybu.
Dobrý deň Petře,
V Dashboarde máme v stratégii SMO NDX opäť len 4 tickery. Pravdepodobne tam má byť ešte jeden, ktorý má vysokú cenu. Mohli by ste nám prosím dať informáciu aj o tom piatom?
Ďakujem
J.
Dobry den Petr. Stiahol so si update a pri spusteni mi vypisalo toto : 'opce-breakout_v_0.12_2.py' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file. Viete mi poradit, v com je chyba. Dakujem velmi pekne.
Pozic otevírám max. 7 a rozděluji mezi ně 100 kapitálu. Tedy na pozici průběžně 14,3% kapitálu strategie bez ohledu výši PT.
Earnings u této strategie nesleduji. Zvýšená očekáváná volatilita vycházející z earnings by měla být odražena ve vyšší IV.
Zdravím Petře,
chtěl bych se zeptat u nové strategie DEEPDIP jestli tam nějak ještě pracujete s dynamickým position sizingem? Třeba když je vyšší PT nebo tak?
A pak jak to u této strategie děláte s earnings? Opět vylučujete tickery, které měly, mají nebo budou mít earnings? Např. u akcie ONTO je napsané v dashboardu, že je bude mít, ale nikde jsem nějak nedohledal kdy? Možná ještě v nějakém jiném zdroji. Díky za odpověď.
Tomáš.
Darwinex zero potřebuje skutečně MetaTrader. Nemají to na jiném platformě, a to ani při použití futures (což je to, co sám využívám).
Ano, přes docker to určitě půjde provozovat. MT5 API je navíc dost jednoduché a zatím se jeví spolehlivě. Řešení mi běží dost samostatně a nemusím řešit žádné komplikace. TWS je na automatizaci náročnější a náchylnější na to, že občas přestane něco fungovat.
Email určitě poslat můžete. Pošlete jej na petr@financnik.cz.
Petr
Aktualizovaná výkonnost strategií dashboardu:
Říjen máme na námi. Na hlavním účtu mého alternativního fondu patřil měsíc k těm lepším a skončil se ziskem.
Do zisku se v říjnu dostal i intradenní breakout. Takto vypadá má živá equity křivka:
opční breakout zatím stále čeká na pořádný obchod v SPY/QQQ. V říjnu mi šla equity křivka do strany:
Solidní profit jsem měl v říjnu i na milionovém portfoliu, byť na další alokaci to nebylo:
Zdravím,
je to tak, zkouším jít jinou cestou a neobchoduji zde publikovaný breakout systém. U Darwinexu mám nyní spuštěné dvě strategie, základ tvoří breakout systém, který je trochu rychlejší a obchoduje průraz intradenní úrovně. Poslední měsíc a půl mám systém spuštěný hlavně na trhu Nasdaq, kde mi vycházejí lepší výsledky.
U druhého systému se naopak jedná o mean reversion, zde je ale docela specifická vstupní podmínka, která výrazně omezuje počet obchodů, ale s vyšší úspěšností.
Chystám se nasadit třetí systém, tentokrát pomalejší breakout, který bude sledovat průraz denní úrovně. Oba breakout systémy budou mít občas podobné obchody, ale říkám si, že se bude jednat o silnější situace, a navíc v testech mi vychází lépe navyšování pozic přes jiné systémy.
To je věc, která mě u Darwinexu baví, můžu si zkoušet různé kombinace a přitom stále riskuji jen měsíční poplatek.
B.
Diky za odpoved.
Zajimave info o TWS - to je napsane v JAVE a tak plne spustitelne pod Linuxem.
Pro algo mnohem lepsi od IBKR pouzit IB Gateway:
From the API point of view both platforms are identical. The only difference between them is that the TWS has a much richer interface through which you can place orders, view charts, etc. The IB Gateway is just a proxy with a simple interface aimed at providing the most basic features in order to connect via the API.
More important though, the TWS requires to be restarted at least every 24 hours whereas the IB Gateway can run indefinitely.
IB ma pro algotrading API knihovnu (C++, JAVA a Python). Takze by bylo super rozjet to takto misto MT5. Protoze principialne mi dava smysl, ze stejna API knihovna pojede i pro Darwinex.
Ja vidim, ze Darvinex nabizi IB ucet, otazka je, co Darwinex Zero? Protoze me apriori zajima zkusit prop trading pres Zero, jak o tom pisete.
A tam zminuji pouze MT4 a MT5 (podle typu assets).
Chtel jsem si prvni vse pripravit, protoze Zero nema zadny demo ucet, tam chteji rovnou poplatek, a teprve pak tam "vyrazit".
Nicmene podle toho, co vidim, tak TWS nebo lepe IB Gateway na Zero nepojede.
Jestli Vas mohu poprosit, muzete mi jen potvrdit, ze na Zero je jedinou volbou MT?
Pak mam jeste dotaz k Vasim kurzum. Docela me zaujaly, samozrejme nejvic, jak stavite strategie pro algo. O vyuku programovani zajem nemam
Takze nevim, ktery kurz by pro me byl vhodny.
Mozna by bylo lepsi Vam poslat mail ohledne tohoto? Nechal jsem si poslat Vase videa z uvodniho kurzu zdarma, kde asi vse predstavujete, tak bych se na to podival (jeste jsem je nevidel) a pak bych se ozval? Je to pro Vas OK?
Jinak, jen pro zajimavost, na reseni uz delam - je to docker container, kde pres Wine je MT5 a Metatrader5 Python library.
Pak na Linuxu je RabbitMQ a "windows container" funguje jako microservice.
To pujde
U Darwinexu se dá obchodovat buď skrz MetaTrader nebo TWS od Interactive Brokers.
Sám obchoduji na Windows, a tedy vyžívám API platforem, které mají oba brokeři k dispozici. S Linuxem v tomto ohledu zkušenost nemám.
Server od roku 2003 vydává
Centrum finančního vzdělávání, s.r.o. info@financnik.cz
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!